Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_8_Prosteyshie_vstroennye_dialogovye_okna_u....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
323.07 Кб
Скачать
    1. Виклик діалогових вікон додатка

Програми на Visual Basic можуть викликати всі діалогові вікна, що існують в Excel. Проте ці діалогові вікна діють не так, як описані вище і повертаючі значення програмі на Visual Basic без змін якої-небудь таблиці або вічка. Якщо ви викликаєте діалогове вікно Excel, то воно не повертає значення програмі на Visual Basic, а здійснює свої нормальні функції.

Наприклад, якщо виконати дії, задані в діалоговому вікні Format Number, для деяких вибраних елементів таблиці, то ці дії будуть застосовані до цих вічок і не повернуть ніякого значення програмі на Visual Basic.

Для виклику діалогового вікна додатка користуйтеся набором Dialogs - об'єкту Application. Набор Dialogs отримує як аргумент число-індекс, що вибирає діалогове вікно, що відображується. Всі індекси відповідають певним константам Excel, що іменують вибране діалогове вікно. Всі ці константи зачинаються з xlDialog, потім слідує ім'я діалогового вікна. Наприклад, константою для діалогового вікна Format Number є xlDialogFormatNumber. Для пошуку доступних диало­говых вікон і констант скористайтеся Object Browser, вибравши об'єкт Constants бібліотеки Excel (потрібні константи зачинаються з xlDialog).

Наступна процедура відображує діалогове вікно FormatNuimber:

' Перевірка діалогу

' Відображує діалогове вікно Format Number.

Sub TestDialog ()

Application.Dialogs(xlDialogFormatNumber).Show

End Sub

Щоб виконати цю процедуру, запишіть її на сторінці модуля, перемкнетеся на таблицю, виберіть вічко, вкажіть директиву Tools/Macro, виберіть процедуру TestDialog2, потім натискуйте командну кнопку Run. В результаті виконання цієї процедури відображуватиметься діалогове вікно, приведене на мал. 8. Якщо ви забудете вибрати елемент таблиці перед запуском процедури, спроба відображення діалогового вікна приведе до помилки.

Малюнок 1 Діалогове вікно Excel відображується за допомогою методу Show

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]