Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка Модули ПБСВ (целая).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
07.12.2018
Размер:
977.41 Кб
Скачать

3. Завдання на виконання модульної контрольної роботи № 2.

Модульна контрольна робота № 2 представляє з себе «Припис на усунення порушень вимог пожежної безпеки», складений за результатами практичного заняття на тему «Перевірка протипожежного стану ТЕЦ», яке проводиться на території теплоелектроцентралі.

Робота виконується на бланках, що відповідають вимогам нормативних документів [2] і підшивається до зошиту для виконання модульних контрольних робіт.

3.1. Вимоги до складання припису.

На підставі акта, складеного за результатами планової перевірки, під час якої виявлено порушення протипожежних вимог, протягом п’яти робочих днів після її завершення складається Припис на усунення порушень вимог пожежної безпеки (додаток 2), в якому також відображаються заходи щодо усунення недоліків у діяльності адміністрації щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів, що перевіряються. Запропоновані приписами заходи повинні обґрунтовуватись вимогами нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки [3, 4, 5] та обговорюватись з керівниками об’єктів або уповноваженими ними особами із установленням термінів їх виконання.

Зразок (бланк) припису затверджений та введений в дію наказом МНС України від 06.02.2006р. № 59 «Про затвердження Інструкції з організації роботи органів державного пожежного нагляду».

Припис має два розділи. До першого розділу включаються невиконані заходи попереднього припису із зазначенням минулих термінів їх виконання та пропонуються нові терміни, а до другого – нові запропоновані заходи і терміни їх виконання. Як правило, припис повинен бути надрукованим. Допускається оформляти припис від руки. При цьому чорнила повинні бути чорними, фіолетовими чи синіми, а почерк – зрозумілим. У вступній частині припису зазначається назва об’єкта, прізвище та ініціали його керівника, дата перевірки, адреса об’єкта, посада і прізвища посадової особи, яка проводила перевірку та виділених представників для перевірки об’єкта.

В приписі не повинно бути скорочень ні у вступній частині, ні у змісті протипожежних заходів.

В колонці «Термін виконання» необхідно записати дату, місяць і рік виконання запропонованого заходу. Наприклад: 20.03.2010 р.

Припис на усунення порушень вимог пожежної безпеки повинен переконувати, бути однозначним. Ясність і лаконічність формулювань – одні з основних вимог при складанні припису.

3.2. Порядок перевірки протипожежного стану теплоелектроцентралі.

Під час перевірки протипожежного стану ТЕЦ-5 перевіряються наступні об’єкти та структурні підрозділи:

  • територія підприємства.

  • трансформаторна підстанцію;

  • кабельний напівповерх;

  • головний щит управління;

  • турбінний цех;

  • котельний цех;

  • склад ПММ (мазутосховище).

При перевірці протипожежного стану території:

  • виявляють загальний стан та утримання території, доріг, проїздів, під’їздів до будинків, споруд, зовнішніх установок та джерел водопостачання;

  • визначають кількість в’їздів на територію підприємства та їх відповідність вимогам норм;

  • перевіряють наявність на території відповідних забороняючих знаків (покажчиків);

  • перевіряють стан та справність зовнішнього протипожежного водопостачання (пожежних гідрантів, водоймищ), можливість забору води з них та наявність біля них відповідних табличок;

  • перевіряють наявність та боєздатність добровільної пожежної дружини на об’єкті.

При перевірці протипожежного стану трансформаторної підстанції: