Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
205.31 Кб
Скачать

3. Яким предметам, що вивчаються в коледжі, ви віддаєте перевагу для свого формування як спеціаліста?

На перше місце я би поставив такі предмети як основи організаційної діяльності (менеджмент), психологію, іноземну мову та право. Без цих предметів не може бути справжнього менеджера митної справи у моєму розумінні.

Без вміння організовувати ту чи іншу справу, без знання керування колективом не можна стати менеджером митної справи. Мати задатки лідера це ще не все, потрібно мати знання вести справу і людей. Тільки основи менеджменту можуть дати ці навички та знання.

Інша, не менш важлива галузь, є право. Кожна людина, а тим більше майбутній спеціаліст, має знати свої права і можливості, які буде застосовувати у подальшій практиці. Основою будь-якого суспільного розвитку є спосіб виробництва матеріальних благ.

Для того, щоб підвищити свій рівень як інтелектуала, я вважаю, що просто необхідно знати історію своєї держави і прагнути здобути якомога більше знань. Хіба ж не цікаво знати як жили наші пращури, їх давні звичаї, якими і досі користуються у побуті. Український народ роками боровся за права і вольності, через що полягло немало людей, але наша нація виживала і серед татарських навал і під час польського гніту і під впливом Росії та її більшовицьких настроїв. Знаходились патріоти своєї землі, які вели постійну боротьбу проти загарбників. Як істинні патріоти своєї держави ми просто зобов’язані знати минуле нашого народу і шанувати тих людей, які загинули за те, щоб сьогодні ми були незалежними.

Необхідним для майбутньої професії є знання комп’ютера, тобто інформатика. Інформатика – комплексна наука й інженерна дисципліна, що вивчає аспекти проектування, створення, оцінювання, функціонування комп’ютерних систем оброблення інформації, її застосування і вплив на різні галузі соціальної практики.

Також не менш важливим предметом є “Управління зовнішньоекономічною діяльністю”. Ця дисципліна ґрунтується на макроекономічних теоріях і пов’язаних із ними загальноекономічних концепціях розвитку світового господарства. Управління зовнішньоекономічною діяльністю країни і регулювання зовнішньої торгівлі та фінансових потоків на міжнародному рівні набувають все більшого значення в процесі інтернаціоналізації господарського життя і зростання економічної взаємозалежності країни.

4. Де ви маєте намір працювати після закінчення коледжу?

Працювати хотілося ближче до митниці і ближче до спеціальності менеджера митної справи. На сьогоднішній день, згідно статистики, митна інфраструктура України налічує 10 регіональних митниць, 41 митницю, 2 спеціалізовані митні управління. Контроль за переміщенням через кордон товарів та інших предметів здійснюють 137 митних постів, що входять до складу митниць. На митному кордоні держави діють 144 міжнародних і 35 міждержавних пунктів пропуску, а також 50 пунктів спрощеного переходу. Хотілося б потрапити, звісно, у спеціалізовані митні управління, але якщо доля і держава накаже бути десь в іншому місці, то я знайду можливість і там реалізувати свої навики спеціаліста-менеджера митної справи.