Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsia_3.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
136.7 Кб
Скачать

Тендерна документація

Тендерна документація повинна бути однаковою для всіх претендентів, а також недискримінаційною, однозначною для розуміння, містити вичерпну інформацію, необхідну для розроблення тендерних пропозицій, і не створювати ризику для підрядників за обставин та подій, які вони не можуть передбачити під час визначення ціни і на які не мають впливу..

Замовник повинен подати претендентам тендерну документацію згідно з процедурами і вимогами, зазначеними у оголошенні про відкриті торги (тендери) або у запрошенні до участі у закритих торгах (тендерах) і конкурентних переговорах.

У процесі підготовки тендерних документів тендерний комітет не має права звертатися за порадою до організацій, які можуть мати комерційний інтерес до замовлення, і приймати їх поради, якщо це перешкоджає конкуренції між претендентами.

Тендерна документація затверджується замовником та включає такі документи:

- інструкцію для претендентів;

- форму контракту;

- форму тендерної пропозиції (оферти);

- форми кваліфікаційної оцінки претендентів;

- проектну документацію;

- перелік робіт;

- інформацію щодо способу надання тендерного забезпечення.

Замовник у разі потреби може змінювати склад тендерної документації.

Передача претендентам тендерної документації здійснюється за відповідну плату, яка включає витрати, безпосередньо пов'язані з її друкуванням та відправкою претендентам. Витрати замовника, пов'язані з розробленням тендерної документації, в зазначену плату не включаються.

Передача тендерної документації здійснюється одночасно усім претендентам тим способом, який було визначено в оголошенні про відкриті торги (тендери) або у запрошенні до участі у закритих торгах (тендерах).

Тендерна пропозиція (оферта) повинна відповідати вимогам, визначеним у тендерній документації. Кожен претендент може подати тільки одну тендерну пропозицію. Тендерна пропозиція надається мовою, визначеною замовником у оголошенні та інструкції для претендентів.

Тендерна пропозиція, що подається претендентом, повинна містити:

- два примірника заповненої форми тендерної пропозиції (оферти) згідно з додатком 2 до цього Положення;

- тендерне забезпечення;

- два примірника заповнених форм кваліфікаційної оцінки;

- перелік робіт з розрахунком їх вартості:

- альтернативні пропозиції (якщо такі передбачені);

- інші матеріали (пояснювальна записка, графіки виконання робіт тощо), якщо їх подання було передбачене інструкцією для претендентів.

Якщо до замовника звернулися один або більше претендентів з проханням переглянути строк подання тендерних пропозицій, які вони не можуть подати вчасно через незалежні від них обставини, замовник має право, але не зобов'язаний, продовжити термін подання тендерних пропозицій.

Для кращого ознайомлення з умовами виконання робіт претендент у разі потреби може відвідувати будівельний майданчик і вивчати його особливості. Відвідування організовується замовником одночасно для всіх бажаючих претендентів, з роз'ясненням питань, що виникають.

У розрахунку ціни, за яку претендент згоден виконати замовлення, враховуються всі види робіт згідно з переліком, у тому числі ті, які доручаються для виконання субпідрядникам. Претендент для кожного виду робіт визначає розцінку та його загальну вартість.

Не врахована претендентом вартість окремих видів робіт не оплачується замовником окремо, а затрати на їх виконання вважаються врахованими у загальній ціні його тендерної пропозиції.

Оцінка та зіставлення тендерних пропозицій (оферт)

Оцінці та зіставленню підлягають тільки ті тендерні пропозиції, які відповідають вимогам, передбаченим у пункті 59.

Критерії оцінки тендерних пропозицій визначаються в інструкції для претендентів. Це може бути:

- ціна виконання замовлення;

- терміни виконання замовлення;

- експлуатаційні витрати, пов'язані з використанням завершеного об'єкта;

- рівень використання місцевих матеріальних та трудових ресурсів;

- рентабельність, технічний рівень нових виробничих фондів;

- інші показники.

Ці фактори перелічуються в порядку їх важливості.

Якщо ціна виконання замовлення, що запропонована у тендерних пропозиціях українських претендентів, перевищує ціну, запропоновану іноземним претендентом, не більше ніж на 15 відсотків - перевага у цьому вартісному показнику віддається вітчизняним претендентам (застосування преференційної поправки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]