Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інф л 7 СС .doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
121.86 Кб
Скачать

6 .Умови виписки реконвалесцентів зі стаціонару, диспансеризації перехворілих

Реконвалесцентів виписують зі стаціонару після повного клінічного одужання, без обов'язкового попереднього бактеріо­логічного дослідження на носійство. У колектив допускають після одноразового бактеріологічного дослідження слизу із носоглот­ки, зробленого через 5 днів після виписки.

7. Профілактичні заходи

На кожний випадок менінгоко­кової хвороби чи носійства необхідно подати термінове повідом­лення до санепідемстанції, про групові захворювання (5 випадків і більше) повідомляють Міністерство охорони здоров'я.

При групових захворюваннях і в закритих колективах на­кладають 10-денний карантин, контактним щоденно вимірюють температуру тіла, їх оглядає отоларинголог, беруть для бактеріо­логічного дослідження слиз із носоглотки (у дітей - 2 рази, у дорослих - 1). Виявлені носії та хворі на менінгококовий назофарингіт підлягають санації, їх не допускають у дитячі заклади.

В епідемічному осередку проводять вологе прибирання з використанням дезінфекційних розчинів, провітрювання, кварцування приміщень, кип'ятіння посуду. Заключну дезінфекцію не роблять.

Специфічну профілактику проводять за епідемічним пока­заннями менінгококовою вакциною серогруп А, В і С. Важливе значення має санітарно-освітня робота серед населення

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]