Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Реферат з інформатики.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
79.87 Кб
Скачать

Оленіна Н.О., учениця 9 класу, 2012р.

Яковлівська ЗОШ I-III ступенів

Реферат з інформатики

на тему:

«Можливості і переваги Windows NT»

Виконала: учениця 9 класу

Оленіна Н.О.

Яковлівка

2012 р.

Зміст

  1. Що таке Windows NT

  2. Можливості Windows NT

  3. Переваги Windows NT

  4. Висновок

  5. Література

  1. Що таке Windows nt

Windows NT (Windows New Technology) - це 32-розрядна операційна система з пріоритетною багатозадачністю. Вона належить до ОС, які працюють у режимі витіснення, з вбудованими мережевими функціями та системою безпеки. Ця система створена для роботи в комп'ютерній мережі. Її відрізняє особлива надійність і захищеність, але звичайного побутового програмного забезпечення, що хочеться мати під рукою щодня, для неї майже немає. Тому цю систему застосовують в організаціях, наприклад у банках, і дуже рідко будинку.

ОС Windows NT буває двох конфігурацій:

  • Windows NT Workstation (робоча станція Windows NT);

  • Windows NT Server (сервер Windows NT).

Windows NT Workstation підтримує роботу до десяти користувачів. Вона може виконувати серверні функції у невеликих мережах робочих груп. Windows NT Server орієнтовано на виконання серверних функцій у великих мережах з інтенсивним трафіком.

ОС Windows NT має модульну структуру. Головні вирішення, вперше застосовані у ній, були свого часу новаторськими. Багато з них запозичили інші операційні системи, зокрема Windows 95. ОС Windows NT не можна однозначно віднести ні до однорангових мереж, ні до мереж з призначеним сервером. З одного боку, Windows NT підтримує однорангову модель, і навіть сервер Windows NT не є призначеним (за ним може працювати користувач). З іншого, у мережі Windows NT можна функціонально закріплювати за серверами та робочими станціями певні функції, конфігуруючи їх як файлові сервери, сервери баз даних, застосувань тощо. Така модель є гнучкішою, ніж у системах Netware. Цим пояснюється популярність Windows NT як ОС для систем керування нижчого та середнього класу складності.

  1. Можливості Windows nt

Деякі можливості Windows NT можна охарактеризувати в такий спосіб:

  • наявність графічного інтерфейсу;

  • сумісність з різними ОС (OS/2, MS-DOS, Windows З.х, 95, POSIX);

  • можливість перенесення ОС на RISC- та CISC-процесори;

  • масштабованість - можна працювати на одно та багатопроцесорних системах, підтримка кластерів комп' ютерів;

  • система безпеки створює для кожного застосування повністю незалежне оточення;

  • поліпшені можливості локалізації завдяки підтримці стандарту ISO.

Основні можливості  Windows NT на відміну від минулих версій Windows, полягають в таких моментах: 1. Організація вікон (зручність у навігації по вікнах); Організація робочого столу, та меню «Пуск»  Побудова файлової системи простим чином, навігація по каталогах та файлах відбувається зручним способом, редагування та видалення файлів та їх захист.  2. Система пошуку файлів, побудована багатокритеріальним чином. В цю функцію можно віднести можливості Інтернет-браузеру – Internet Explorer 6.0  3. Облікови записи Windows включають в себе до 100 користувачів, при чому до кожного користувача застосовується спеціальна політика безпеки, та кожен користувач має можливості до організації файлів та інтерфейсу зручним до нього чином.  4. Система довідки надає користувачеві інформацію про будь-який компонент Windows  5. Настроювання системи побудовано також зручним чином, користувач використовуючи діалогове вікно «Свойства» -- «Мой компьютер», має змогу встановлювати, видаляти як і програмні засоби так і різноманітні пристрої, властивості меню «Экран» дозволяють користувачеві настроїти екран (монітор) зручним до нього чином.  6. Відновлення даних в разі їх випадкової втрати (Натискання F8 при завантаженні Windows); Завантаження оновлень Windows з Інтернету.  7. Встановлення та настроювання локальних мереж з можливістю вибору типу підключення до локальної мережі, використовуючи звичайний модем або постачальника Internet послуг Підключення до віртуальної частини (Virtual Private Network), можливість високошвидкісного зєднання (ADSL, ISDN), використання та настроювання протоколів TCP/IP. Підключення до комп’ютерів подаленного доступу  8. Використання та настроювання Брандмауеру – одного з типу фаєрволів (захист від несанкціонованого доступу до даних)  9. Підтримка пристроїв універсально-послідовної шини версії 2.0 (USB 2.0.) та вище. Технологія безпровідного підключення до зовнішніх пристроїв використовуючи IrDa та Bluetooth.  10. Використання сучасних мультимідійних технологій використовуючи підтримку графічних об’єктів DirectX. Застосування Flash та Java технологій. Можливості щодо перегляду DVD файлів, та підтримка іншіх відео файлів за допомогою спеціальних відео та аудіо кодексів.