Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tetrad_Byudzhet.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
1.04 Mб
Скачать

11 “Інші необоротні матеріальні активи"

Для інших необоротних матеріальних активів, що не ввійшли до рахунку 10 і за якими застосовується спрощений або інший специфічний порядок обліку, призначений рахунок 11 “Інші необоротні матеріальні активи”, що поділяється на субрахунки:

111 “Музейні цінності, експонати зоопарків, виставок";

112 “Бібліотечні фонди";

113 “Малоцінні необоротні матеріальні активи";

114 “Білизна, постільні речі, одяг та взуття";

115 “Тимчасові нетитульні споруди";

116 “Природні ресурси";

117 “Інвентарна тара";

118 “Матеріали довготривалого використання для наукових цілей”.

119 “Необоротні матеріальні активи спеціального призначення"

На субрахунку 111 “Музейні цінності, експонати зоопарків, виставок” обліковуються:

1) музейні цінності (незалежно від вартості), крім предметів мистецтва та природознавства, старовини і народного побуту та експонатів наукового, історичного і технічного значення, які обліковуються у порядку, встановленому для обліку цих цінностей у державних музеях;

2) експонати тваринного світу в зоопарках та інших аналогічних установах незалежно від їх вартості.

На субрахунку 112 “Бібліотечні фонди” обліковуються бібліотечні фонди, незалежно від вартості окремих примірників книг. До бібліотечного фонду належать: наукова, художня і навчальна література, спеціальні види літератури та інші видання. На субрахунку 113 “Малоцінні необоротні матеріальні активи” обліковуються малоцінні та необоротні предмети, термін експлуатації яких перевищує один рік.

На субрахунку 114 “Білизна, постільні речі, одяг та взуття” в закладах охорони здоров’я, соціального забезпечення, освіти та інших установах обліковуються з виділенням в окремі групи:

1) білизна (сорочки, халати);

2) постільні речі (матраци, подушки, ковдри, простирадла, підодіяльники, наволочки, покривала, мішки спальні і т.ін.);

3) одяг і обмундирування, включаючи спецодяг (костюми, пальта, плащі, кожухи, плаття, кофти, спідниці, куртки, штани і т.ін.);

4) взуття, включаючи спеціальне (черевики, чоботи, сандалі, валянки і т.ін.);

5) спортивний одяг і взуття (костюми, черевики і т.ін.).

На субрахунку 115 “Тимчасові нетитульні споруди” обліковуються тимчасові (нетитульні) споруди, пристосування і пристрої.

На субрахунку 116 “Природні ресурси” обліковуються мінеральні копалини, нафтові свердловини, родовища корисних копалин внутрішніх вод, смуги будівельного лісу, що згідно з чинним законодавством належать бюджетній установі.

На субрахунку 117 “Інвентарна тара” обліковуються інвентарна тара для зберігання товарно-матеріальних цінностей на складах чи для здійснення технологічних процесів, сховища для зберігання рідких та сипучих речовин (баки, скрині, чани, засіки та ін.); шафи торговельні та стелажі; інша інвентарна тара.

На субрахунку 118 “Матеріали довготривалого використання для наукових цілей” обліковуються матеріали, одержані зі складу в лабораторію або інші структурні підрозділи науково-дослідних інститутів, вузів для науково-дослідних робіт, які використовуються неодноразово або тривалий час, а також матеріали, що є об’єктами наукових досліджень.

На цьому субрахунку в установах культури обліковуються дорогі матеріали, одержані зі складу для реставрації і ремонту видань мистецтва, музейних цінностей та пам’яток архітектури.

На субрахунку 119 “Необоротні матеріальні активи спеціального призначення” обліковуються необоротні матеріальні активи, що мають специфічне призначення і обмежене застосування в окремих галузях. За дебетом субрахунків рахунку 11 і кредитом відповідних субрахунків класу 3 “Кошти, розрахунки та інші активи” або 6 “Поточні зобов’язання” відображається вартість придбаних інших необоротних матеріальних активів. Одночасно робиться запис у дебет відповідного субрахунку класу 8 “Витрати” і кредит субрахунку 401 “Фонд у необоротних активах за їх видами”.

За кредитом субрахунків рахунку 11 і дебетом субрахунків 401 “Фонд у необоротних активах за їх видами”, 132 “Знос інших необоротних матеріальних активів” здійснюється запис сум вибуття інших необоротних матеріальних активів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]