Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tetrad_Byudzhet.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
1.04 Mб
Скачать

74 “Інші доходи"

741 “Інші доходи бюджетних установ”.

На субрахунку 741 “Інші доходи бюджетних установ” здійснюється нарахування плати за надані послуги бюджетною установою згідно з чинним законодавством, якщо нарахована плата за розрахунком не може бути в повному обсязі віднесена на певний вид доходу спеціального фонду.

(Клас 7 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного казначейства N 67 від 27.07.2000, N 54 від 26.03.2002, N 180 від 15.09.2003, N 11 від 21.01.2005)

Клас 8. Витрати

Клас 8 “Витрати” застосований для обліку фактичних видатків і витрат бюджетних установ та касових видатків сільських, селищних, міських (міст районного підпорядкування) бюджетів.

80 “Видатки із загального фонду"

Облік видатків з бюджету ведеться на рахунку 80 “Видатки із загального фонду” з розподілом на субрахунки:

801 “Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші заходи";

802 “Видатки з місцевого бюджету на утримання установи та інші заходи”.

На субрахунку 801 “Видатки з державного бюджету на утримання установи та інші заходи” обліковуються фактичні видатки за рахунок коштів державного бюджету на утримання установ та на інші заходи. Видатки бюджетних коштів проводяться у відповідності з затвердженим кошторисом.

У кінці року фактичні видатки списуються з кредиту субрахунку 801 у дебет субрахунку 431 “Результат виконання кошторису за загальним фондом”.

На субрахунку 802 “Видатки з місцевого бюджету на утримання установи та інші заходи” обліковуються фактичні видатки, проведені установами за рахунок коштів, одержаних з місцевого бюджету на виконання заходів, передбачених кошторисом даної установи.

У кінці року фактичні видатки списуються з кредиту субрахунку 802 у дебет субрахунку 431 “Результат виконання кошторису за загальним фондом”.

81 “Видатки спеціального фонду"

Облік фактичних видатків за рахунок спеціального фонду згідно з кошторисами ведеться на рахунку 81 “Видатки спеціального фонду”, який розподіляється на субрахунки:

811 “Видатки за коштами, отриманими як плата за послуги";

812 “Видатки за іншими джерелами власних надходжень";

813 “Видатки за іншими надходженнями спеціального фонду”.

На субрахунку 811 “Видатки за коштами, отриманими як плата за послуги” обліковуються фактичні видатки спеціального фонду, проведені за рахунок надходжень, що отримані установою згідно з кошторисом як плата за послуги. На цьому субрахунку обліковуються витрати для проведення господарської та/або виробничої діяльності. При здійсненні видатків за коштами, отриманими як плата за послуги, дотримуються такого самого порядку, який встановлено щодо бюджетних коштів.

На субрахунку 812 “Видатки за іншими джерелами власних надходжень” обліковуються фактичні видатки спеціального фонду за кошторисами установ у частині інших джерел власних надходжень. При витрачанні коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень, дотримуються такого самого порядку, що його встановлено щодо бюджетних коштів.

На субрахунку 813 “Видатки за іншими надходженнями спеціального фонду” обліковуються фактичні видатки спеціального фонду кошторису установи в частині інших надходжень спеціального фонду. При здійсненні видатків за іншими надходженнями спеціального фонду дотримуються такого самого порядку, що його встановлено щодо бюджетних коштів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]