Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

4. Вимоги до інформаційної та програмної сумісності

Вказуються вимоги до аппаратної та прграмної складових, а також процес встановлення програмного продукту та правила запуску. Зразок приведений в додатку Н.

Висновок

Приводяться висновки про повноту досягнутого технічного рішення, тобто про те, чого досягти удалося, а чого не удалося і чому.

Підкреслюються особливо цінні, на думку автора, моменти розробки.

Приводяться розуміння автора про те, що саме в даній роботі можна було зробити краще при наявності більшого ліміту часу і як можна було б продовжити й удосконалити рішення даної задачі, якби це було потрібно. Зразок висновку приведений в додатку О.

Вимоги до списку використаних джерел

Список повинний містити відомості про джерела, використаних при складанні звіту. Зразок списку використаних джерел наведений в додатку П

Вимоги до додатків

У додатки рекомендується включати матеріали, зв'язані з виконаною роботою, але які за якимись причинами не можуть бути включені в основну частину.

У додатки можуть бути включені:

  • матеріали, що доповнюють роботу;

  • програмні проекти (текст програми, результати програми).

Правила оформлення роботи Загальні вимоги

Сторінки роботи і включені в неї ілюстрації і таблиці повинні відповідати формату А4. Допускається представляти ілюстрації і таблиці на аркушах формату А3.

Робота може бути виконана рукописом, машинописним способом чи із застосуванням друкуючих і графічних пристроїв виведення ЕОМ на одній стороні аркушів білого папера. Допускається сполучення перерахованих способів відтворення тексту, що не порушує естетичності зовнішнього вигляду сторінки.

Міжрядковий інтервал тексту при машинописному способі виконання - через півтора інтервалу, при рукописі - 8 мм.

Для звітів, виконаних на друкуючих і графічних пристроях виведення ЕОМ, розмір шрифта повинен бути не менш 14пт.

Текст роботи варто друкувати, дотримуючи наступних розмірів полів: ліве не менш 20 мм, праве не менш 10 мм, верхнє не менш 15 мм, нижнє не менш 20 мм.

Незалежно від способу виконання роботи якість тексту й оформлення ілюстрацій, таблиць, роздруківок з ЕОМ повинно задовольняти вимозі їх чіткого відтворення.

При виконанні роботи необхідно дотримувати рівномірну щільність, контрастність і чіткість зображення по всій роботі. У роботі повинні бути чіткі, нерозпливчаті лінії, букви, цифри і знаки. Усі лінії, букви, цифри і знаки повинні бути однаково чорними по всьому звіту.

Вписувати у віддруковану роботу окремі слова, формули, знаки допускається тільки чорним чорнилом чи чорною тушшю, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути максимально наближена до щільності основного зображення.

Помилки, описки і графічні неточності допускається виправляти підчищенням чи зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тім же місці виправленого зображення машинописним способом чи від руки чорним чорнилом чи чорною тушшю.

Прізвища, назви установ організацій, фірм, назва виробів і інші власні імена в звіті приводять мовою оригіналу.

Найменування структурних елементів роботи "СПИСОК ВИКОНАВЦІВ", "РЕФЕРАТ", "ЗМІСТ", "ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ, УМОВНИХ ПОЗНАЧОК, СИМВОЛІВ, ОДИНИЦЬ І ТЕРМІНІВ", "УВЕДЕННЯ", "ВИСНОВОК", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ" служать заголовками структурних елементів звіту.

Заголовки структурних елементів звіту і розділів основної частини варто розташовувати в середині рядка без крапки наприкінці. Структурні елементи роботи і розділи її основної частини починають з нової сторінки.

Заголовки підрозділів і пунктів варто починати з абзацного відступу і друкувати з прописної букви, не підкреслюючи, без крапки наприкінці.

Якщо заголовок включає кілька пропозицій, їх розділяють крапками. Переноси в заголовках не допускаються.

Відстань між заголовками і текстом повинне бути не менш 3, 4 інтервалів. (як правило, два рядки зверху, одна-два знизу заголовка). Не допускається розміщати заголовок наприкінці сторінки, а наступний за ним текст - на наступній сторінці.