Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Формули і рівняння

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів варто приводити безпосередньо під формулою в тій же послідовності, у якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта варто давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова "де" без двокрапки.

Рівняння і формули варто виділяти з тексту в окремий рядок. Вище і нижче кожної формули чи рівняння повинне бути залишено не менш одного вільного рядка. Якщо рівняння не уміщається в один рядок, воно повинно бути перенесене після знака рівності (=) чи після знаків плюс (+), мінус (-), множення (*), ділення (/), чи інших математичних знаків.

Формули в роботі варто нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу роботи арабськими цифрами в круглих дужках у крайнім правому положенні на рядку. Якщо в роботі тільки одна формула чи рівняння, їх не нумерують.

Посилання

Посилання на джерела варто вказувати порядковим номером за списком джерел, виділеним квадратними дужками. Поряд із загальним списком допускається приводити посилання на джерела в підрядковій примітці.

Посилання на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, таблиці, формули, рівняння, перерахування, додатки варто вказувати їх порядковим номером, наприклад: "... у розд. 4", "... по п. 3.3.4", "... у підпункті 2.3.11.1, перерахування 3", "... по формулі (3.12)", "... у рівнянні (2.24)", "... на мал. 8.7", "... у додатку 6". Якщо в роботі одна ілюстрація, одна таблиця, одна формула, одне рівняння, один додаток, тоді при посиланнях писати "на малюнку", "у таблиці", "по формулі", "у рівнянні", "у додатку".

Додатки

Додатки варто оформляти як продовження роботи на її наступних сторінках, розташовуючи додатки в порядку появи на них посилань у тексті роботи.

Кожен додаток повинний мати розділовий лист. На цьому листі приводиться змістовний заголовок додатка, надрукований прописними буквами. У правому верхньому куті над заголовком повинне бути надруковане слово "ДОДАТОК". Якщо додатків у роботі більш одного, їх варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією.

При необхідності текст додатків може бути розбитий на розділи, підрозділи, пункти, які варто нумерувати в межах кожного додатка.

Наявні в тексті додатка ілюстрації, таблиці, формули і рівняння варто нумерувати в межах кожного додатка.

Додатки

Додаток А

Зразок оформлення титульного листа

Додаток Б

Зразок оформлення списку виконавців

СПИСОК ВИКОНАВЦІВ

1. МАТВІЙЧУК С.В., студент гр. П - 304 - Розділ 2, Розділ – 3, пункти 3.1. - 3.4., Додатки 1 – 3.

Творчий внесок: розробка загальної структури програмного засобу, проектування екранних форм та процедур для реалізації введення і обробки даних.

Підпис:_________________

2. Петренко А.Д., студент гр. П - 304 - Розділ 3.5, 3.6, Додатки. 3 – 6.

Творчий внесок: розробка звітів, пояснювальної записки, супроводжувальної документації.

Підпис:_________________

Додаток В

Зразок оформлення реферату Реферат

Курсова робота, 37с., 4 джерела, 1 додаток.

побудова найдешевшої мережі доріг

У роботі описані процес і результати розробки програмного продукту, який виконує розв’язок поставленної в курсовій роботі задачі.

При розробці програми використані мова програмування PASCAL, та технологія покрокової деталізації

Робота програми можлива в операційній системі MS DOS на комп'ютерах, сумісних з IBM PC.

Подальший розвиток роботи можливо убік покращення зовнішнього інтерфейсу і адаптації програми до можливо більшої області потенційного застосування.

Робота має практичну цінність. Розрахунок економічної ефективності не виконувався.

Додаток Г