Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Нумерація сторінок роботи

Сторінки роботи варто нумерувати арабськими цифрами, дотримуючи нумерацію, наскрізну по всій книзі, у яку вона зшита, у тому числі і з додатками. Номер сторінки проставляють внизу сторінки без крапки наприкінці.

Титульний лист включає в загальну нумерацію сторінок роботи. Номер сторінки на титульному листі не проставляють.

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих аркушах, і роздруківки ЕОМ включають у загальну нумерацію сторінок звіту.

Ілюстрації, таблиці і роздруківки ЕОМ на листі формату А3 враховують як одну сторінку.

Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів і книг роботи

Книги, розділи, підрозділи, пункти, підпункти роботи варто нумерувати арабськими цифрами.

Розділи роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах основної частини роботи і позначатися арабськими цифрами з крапкою, наприклад, 1. , 2. ,3. , і т.д.

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу чи підрозділу. Номер пункту включає номер розділу і порядковий номер підрозділу чи пункту, розділені крапкою, наприклад 1.1 , 1.2 , 1.3 чи 1.1.2 , 1.1.3. і т.д.

Номер підпункту включає номер розділу, підрозділу, пункту і порядковий номер підпункту, розділені крапкою, наприклад 1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.1.1.3 і т.д.

Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) варто розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються вперше, чи на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути дані посилання в роботі.

Креслення, графіки, діаграми, схеми, що поміщаються в роботі, повинні відповідати вимогам державних стандартів.

Фотознімки розміром менше формату А4 повинні бути наклеєні на стандартні аркуші білого папера.

Ілюстрації можуть мати назви, що поміщають над ілюстрацією. Під ілюстрацією поміщають пояснювальний текст. Він повинний починатися словом "Рис.", після якого поміщають пояснення.

Ілюстрації варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу роботи. Номер ілюстрації складається з номера розділу і номера ілюстрації в розділі, розділених крапкою, наприклад, “Рис. 1.1”. Ілюстрацію варто виконувати на одній сторінці. Якщо ілюстрація не уміщається на одній сторінці, можна переносити її на інші сторінки, при цьому назва ілюстрації поміщають на першій сторінці, а в підмалюнкових текстах до кожної сторінки вказують: "Рис. ..., лист ...".

Таблиці

Цифровий матеріал повинний оформлятися у виді таблиць.

Таблицю варто розташовувати в роботі безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, чи на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в роботі.

Таблиці варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах роздягнула роботи. Номер таблиці складається з номера розділу і номера таблиці в розділі, розділених крапкою, наприклад, “Таблиця 1.1”.

Номер таблиці варто розміщати в правому верхньому куті над заголовком таблиці після слова "Таблиця". Якщо в роботі одна таблиця, її не нумерують і слово "Таблиця" не пишуть.

Перерахування і примітки

Перерахування при необхідності можуть бути приведені усередині пунктів чи підпунктів. Перерахування варто нумерувати порядковою нумерацією арабськими цифрами з дужкою, наприклад 1), 2), 3) і т.д. , і друкувати малими літерами з абзацного відступу.

Примітки варто поміщати в роботі при необхідності пояснення змісту тексту, таблиці чи ілюстрації. Примітки розміщають безпосередньо після пункту, підпункту, таблиці, ілюстрації, до яких вони відносяться, і друкують із прописної букви з абзацного відступу. Слово "Примітка" варто друкувати з прописної букви з абзацного відступу і не підкреслювати.

Одну примітку не нумерують. Кілька приміток варто нумерувати порядковою нумерацією арабськими цифрами з крапкою. Приклад заголовка одиночної примітки:

Приклад оформлення групи приміток:

Примітки:

1. .... .

2. .... .