Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lab_7_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.06 Mб
Скачать

1.2.3. Прийом і обробка квитанцій на підприємстві

Після відправлення розрахункових документів необхідно вийти на зв'язок з банком для одержання транспортних квитанцій - підтвердження про те, що банк прийняв Ваші документи.

Транспортна квитанція про прийом розрахункового документа банком (код помилки ="0") автоматично викликає зміну статусу розрахункового документа. Розрахунковий документ одержує статус “У банку” (4, тобто прийнятий банком). Якщо в транспортній квитанції код помилки не дорівнює нулю (документ не прийнятий банком), то розрахунковий документ одержує статус “Помилка” (8, тобто помилковий документ) і переміщається в нульову пачку. Нульова пачка - спеціальна пачка для помилкових документів, що поміщаються в неї автоматично при надходженні транспортної квитанції з кодом помилки не рівним 0. Увести звичайним образом документ у нульову пачку не можна. Документи, що знаходяться в нульовій пачці, можна видалити - <F5>, редагувати - <F4>), з наступним переміщенням (<F6>) або копіюванням (<Ctrl> + <F8>) у пачку, зазначену користувачем у запиті.

Прийом будь-якої інформації з банку виконується користувачем із правом другого підпису в режимі "Пачка" -> <F9> "Пошта" -> "Прийом документів". Вхідний файл проходить усі стадії контролю, при позитивній відповіді - дешифрується, при негативній відповіді - видаляється з директорія (прийняті з банку файли поміщаються в директорій IN).Квитанції можна переглянути в режимі "Перегляд квитанцій".

Квитанції про оплату (розрахункового документа банком) надходять на підприємство й обробляються системою аналогічно технології обробки транспортних квитанцій, викладеної вище. Для їхнього одержання необхідно повторно вийти на зв'язок з банком.

Після прийому квитанції про оплату, якщо РД одержав в ОперДні статус "Оплачений", то розрахунковий документ на підприємстві також одержує статус “Оплачений” (2).

1.2.4.Надходження й обробка Виписки з особових рахунків

Задача обробляє виписки з особових рахунків двох видів:

  • поточні виписки - "Виписки Y", формуються банком до закриття Опердня;

  • підсумкова виписка - "Виписка Z", формується банком після закриття ОперДня.

У виписці вказуються залишки, дата останнього руху, по ньому, документи, по списанню і зарахуванню (рух) засобів по особовому рахунку. У виписку включаються як документи, передані в банк самим клієнтом, так і документи, отримані банком на ім'я власника рахунка.

Поточні виписки носять інформаційний характер, у них фіксуються обороти і залишок по особовому рахунку на момент формування виписки. Частота формування виписок - щогодини.

Підсумкові виписки видаються щодня по всіх особових рахунках клієнта, що обслуговуються системою "Банк-Клієнт". При відсутності оборотів у виписці вказуються тільки залишки по особовому рахунку.

Поточна виписка ("Виписка Y") з більш пізнім часом формування заміщає попередню, що таким чином поточна виписка по одному особовому рахунку в системі завжди одна. Підсумкова виписка знаходиться в системі доти, поки користувач не перенесе її в архів, таким чином одночасно в системі може знаходитися кілька підсумкових виписок.

Після прийому підсумкової виписки ("Виписка Z") система проводить квитовку й оплаченим документам присвоює статус "Оплачений" (2).

У процесі прийому і передачі інформації формується протокол, він зберігається в зашифрованому вигляді в директорії REP\*.ARX. У цей же директорій система переносить не прийняті в обробку файли. Протокол можна переглянути за будь-яку дату в режимі “Пошта” -> “Протокол роботи”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]