Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформація про магазин.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
30.39 Кб
Скачать
  1. Характеристика об’єктів інтелектуальної власності.

Торговим знаком називається будь-яке означення чи будь-яка комбінація означень придатні для виділення товарів чи послуг, котрі виготовляються (надаються) однією особою для іншої. Такими означеннями можуть бути слова, літери, цифри, художні елементи, комбінації кольорів, інше. Для отримання права власності на торговий знак, його необхідно зареєструвати торговий знак.

Дана послуга має декілька назв: реєстрація знаку для товарів та послуг, зареєструвати торговий знак.

Реєстрацію і охорону прав на інтелектуальну власність в Україні проводить відділення експертизи заяв на знаки для товарів та послуг та промислових зразків Державного підприємства «Українського інституту промислової власності» держдепартаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України.

Право власності на знак дається на 10 років, після спливання терміну воно може бути продовжене, також на 10 років.

Якщо торговий знак знаходиться на реєстрації, заявник має право використовувати маркування «ТМ», а якщо знак зареєстрован, то ставиться знак ® на продукцію зі своїм торгівельним знаком.

Реєстрація торгового знаку (Шостка) передбачає наступні терміни та платежі:

• 18-25 місяців. Офіційні збори – від 600 грн., вартість послуг компанії «Proxima» - 899 грн.

• 8-9 місяців. До платежів по п. 1 додається офіційний збір, від 1900 грн., та вартість послуги компанії «Proxima» - 1299 грн.

•3-5 місяців. До платежів по п. 1 додається офіційний збір, від 3600 грн., та послуги компанії «Proxima» - 1599 грн.

сума збору розраховується при наданні логотипу і докладному переліку товарів та послуг.

Зареєструвати торговий знак передбачає проведення експертизи на тотожність чи подібність торгової марки з раніше зареєстрованими чи поданими марками. Необхідно зазначити те, що у випадку того як експертиза знаходить тотожні торгового знаку, або подібні настільки, що їх можна сплутати, в реєстрації відмовляють, а всі платежі не повертаються. Щоб пересвідчитися в тому, що Ваш торговий знак не подан на реєстрацію або не зареєстрована іншими особами, можна провести експертизу на тотожність і схожість перед її подачею на реєстрацію. Вартість офіційних платежів – від 720 грн., вартість послуг компанії «Proxima» - 299 грн. Термін виконання 10-15 робочих днів. За результатами перевірки надається звіт, в якому показуються подібні або тотожні торгівельні марки. Звіт дозволяє зробити висновки чи варто подавати заяву на реєстрацію торгового знаку. Можливе проведення пошуку тільки по марках зареєстрованих на території України, в даному випадку відсутні офіційні платежі, оплачується тільки вартість послуги компанії «Proxima» - 349грн.

Для того щоб зареєструвати торговий знак необхідно відіслати на електронний адрес наступні документи:

  • Логотип у форматі JPEG.

  • Копію свідоцтва про державну реєстрацію (для приватних підприємців та юридичних осіб).

  • Перелік товарів та послуг, які надаватимуться під майбутньою торговою маркою.

  • Реквізити для укладення договору (р/р, ідентифікаційний код, назва банку).

Можлива реєстрація торгового знаку, яку можна використовувати як на території України, так і не території держав Мадридської конвенції [5].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]