Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформація про магазин.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
30.39 Кб
Скачать

Висновок

Отже, на підставі вищевикладеного можна зробити висновки, що в економічній літературі поняття "товарний знак", "торговельна марка" інайчастіше використовуються як взаємозамінні.

В Україні вже створена законодавча база, що регулює правовідносини у сфері інтелектуальної власності. Але попереду чекає велика робота по її вдосконаленню та гармонізації з міжнародним законодавством.

Охорона прав на знаки для товарів і послуг є досить актуальним питанням сьогодення. Не вживши заходів по реєстрації прав на знак для товарів і послуг, господарюючий суб’єкт ризикує поставити свою ділову репутацію під удар недобросовісним конкурентам, при цьому зазнавши шкоди у вигляді реальних збитків та упущеної вигоди.

Реєстрацію і охорону прав на інтелектуальну власність в Україні проводить відділення експертизи заяв на знаки для товарів та послуг та промислових зразків Державного підприємства “Українського інституту промислової власності” держдепартаменту інтелектуальної власності Міністерства науки та освіти України.

Список використаної літератури

  1. Закон України “Про охорону прав на знаки для товарів та послуг”.

  2. Інтелектуальна власність: теорія і практика інноваційної діяльності: Підр. / За ред. М. В. Вачевського. — К.: ВД Професіонал, 2005. - 448с.

  3. В.Б. Юскаєв. "Інтелектуальна власність". С.: Видавництво СумДУ, 2010р. 141 с.

  4. Антонов В.М. Інтелектуальна власність і комп'ютерне авторське право. - К.: КНТ,2006. - 520 с.

  5. Реєстрація торгового знаку : [Электрон. ресурс]. – Режим доступа: http://www.proxima.org.ua.

10

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]