Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курс.робота МТБ 2011.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
123.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни міжнародний гуманітарний універсітет методичні вказівки і тематика

курсових робіт з

Міжнародного туристичного бізнесу

Обговорено та схвалено

на засіданні кафедри

“____” ___________2011 р.

Протокол № _____

м. Одеса - 2011 р.

  1. Ціль та етапи відпрацювання курсової роботи

Курсова робота являється складовою частиною навчальної дисципліни „Міжнародного туристичного бізнесу” і проводиться з метою надання студентам вмінь самостійної, творчої роботи з літературою, первинних навичок дослідницької роботи та здійснення контролю рівня знань тих, хто навчається.

Виконання курсової роботи, оформлення пояснювальної записки, виконання графічних робіт, підготовка до захисту і захист повинні бути виконані самостійно у не запланований розкладом занять час.

Виконання студентом курсової роботи, як правило, включає наступні основні етапи:

з’ясування завдання на курсову роботу;

підбір та вивчення необхідної літератури;

виконання завдання;

оформлення пояснювальної записки і графічної частини роботи.

Розглянемо більш детально зміст цих етапів роботи студента.

2. Виконання студентом курсової роботи

2.1. З’ясування завдання на курсову роботу

Задачею цього етапу являється розгляд і вивчення студентом змісту завдання, основної ідеї роботи і кінцевого результату (цілі). Від правильності та повноти з’ясування завдання залежить подальша цілеспрямована робота студента.

Тематика курсових робіт складається кафедрою. Вона відповідає меті і завданням навчальної дисципліни, тісно пов'язана з практичними потребами майбутньої професії студентів. Порядок затвердження тематики курсових робіт визначається вищим учбовим закладом.

Вибір теми - цей перше, з чого починається виконання курсової роботи і є одним з найважливіших етапів роботи над нею, до якого слід відноситися з особливою увагою.

Оптимально, якщо при виборі теми студент розраховує продовжити тему в інших роботах, зокрема по інших дисциплінах. Добре, коли студент присвячує свої роботи приблизно одному колу тем, щоб на п'ятому курсі узагальнити результати своїх досліджень в дипломній(магістерській) роботі.

Після з’ясування завдання у студента можуть виникнути питання, які йому слід вирішити з керівником.

2.2. Підбір і вивчення необхідної літератури та ресурсів

Цей етап роботи студента дуже відповідальний і тривалий. Він починається від дня вибору теми. Основна задача цього етапу: вибрати із загальної кількості переглянутої літератури ту, яка може бути використана безпосередньо при роботі над курсовою роботою. Підбір літератури можна здійснити у бібліотеках університету, академії та міста.

Підсумки переглянутої літератури необхідно занести в спеціальний зошит чи на комп’ютер. При цьому обов’язково записати прізвище автора, повну назву видавництва, місце і рік видання літератури.

Під час виконання цього етапу студент повинен активно використовувати Інтернетресурси. Посилання на це джерело інформації в списку літератури, яка використовувалась, обов’язкове.