Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФОРМИ ЗАЛУЧЕННЯ ГРОМАДЯН.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
506.88 Кб
Скачать

Громадська спілка “Буковинська партнерська агенція”

“Буковинська партнерська агенція” (БПА) неприбуткова громадська організація легалізована в місті Чернівці в серпні 1999 року. Засновники – представники бізнесу, банківської справи, засобів масової інформації – у 1998 році були учасниками програми “Громадські зв’язки” в штаті Мейн, США, що стало поштовхом для створення організації. Стратегічним напрямком діяльності Агенції була вибрана модель громадського територіального розвитку успішно застосована у США та, після початку ринкових трансформацій, у Польщі.

Основними завданнями БПА, як визначено в її Статуті, є сприяння: розвитку територіальних громад, соціально-оргієнтованого індивідуального, малого та середнього підприємництва; усвідомленню та вирішенню проблем функціонування та життєдіяльності громади в гармонії з навколишнім середовищем; ефективному і повному використанню природних та людських ресурсів в інтересах громадського розвитку; регіональним засобам масової інформації, як невід’ємної складової громади, по об’єктивному та неупередженому інформуванню громадян; вільному доступу громадян до інформації, зокрема з питань прав людини, соціальних прав та обов’язків, правових відносин в галузі підприємництва.

БПА самостійно та у коаліції з партнерами реалізувала проекти: “Промоція концепції громадського економічного розвитку на Буковині”, “Буковина-2002: поширення нової “раціональної” філософії міжетнічної співпраці в поліетнічній громаді”, “Місцева влада - інструмент реалізації громадських ініціатив розвитку регіону “Черемош-Сирет”, “Буковина – Мазовія: інформаційний міст”, “Цикл виїздних консультацій з правових питань за участю фахівців, які надаватимуть консультації румунською мовою, у населених пунктах компактного проживання румунської громади Чернівецької області”, "PR-тренінг для неурядових організацій Чернівецької області”, “Механізми соціальних інвестицій”, “Впровадження інноваційного механізму визначення пріритетних соціальних проблем територіальної громади міста Чернівці” та інші.

Поточні проекти БПА: “Мережа партнерства – 2004”, "Кризовий міграційний центр”, “Влада – громада: хто кому служить?”, “Міст з минулого у майбутнє”, “Менеджмент розвитку територіальних громад”, “Комплексна модель зменшення негативного впливу трудової міграції”.

Донори БПА: Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні, Карпатський Фонд, Міжнародний Фонд “Відродження”, Фрідом Гауз і Польсько-Американо-Українська Ініціатива Співпраці (ПАУСІ), Асоціація підтримки громадських ініціатив “Ковчег”, програма мережі громадської активності (UCAN) Інституту сталих спільнот (ISC), Світовий Банк, Голландський єврейський гуманітарний фонд, приватні особи, Фонд Євразія.

БПА активно співпрацює з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, широким колом громадських організацій, представниками малого і середнього підприємництва.

З 2003 року БПА є інформаційним партнером Міжнародного Фонду «Відродження» у Чернівецькій області. З 2004 року БПА є партнером з адвокасі програми мережі громадської активності (UCAN) Інституту сталих спільнот (ISC).

Директором БПА є Володимир Зав’ялов, голова БПА – Арсеній Анциперов.

З М І С Т

ПЕРЕДМОВА 4

МІСЦЕВИЙ РЕФЕРЕНДУМ 5

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 6

ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ ГРОМАДЯН ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ 12

Місцеві ініціативи. 13

Громадські слухання. 19

Органи самоорганізації населення 33

Післямова 34

СПИСОК ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ 35