Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Позакласна робота (матеріали для сткдентів).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
814.08 Кб
Скачать

Позакласна робота з математики Всеукраїнська олімпіада з математики

Згідно з Положенням про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженим наказом № 305 Міністерства освіти України від 18.08.98 р., Всеукраїнська учнівська олімпіада з математики проводиться в чотири етапи.

I етап. Шкільна олімпіада

Проводиться у жовтні поточного року. Склад оргкомітету та журі, експерти-консультанти, а також рішення оргкомітету затверджуються наказами керівника закладу освіти. Завдання готують комісії, склад яких затверджується наказом керівника закладу освіти. Звіти про проведення олімпіади та заявка на участь команди у наступному етапі надсилаються до районних (міських) оргкомітетів до 1 листопада поточного року.

II етап. Районна (міська) олімпіада

Проводиться щороку у листопаді-грудні за завданнями обласних (в Автономній Республіці Крим – республіканського, у містах Києві та Севастополі відповідно міжрегіонального та міського) інститутів удосконалення вчителів (післядипломної освіти).

Для складання завдань олімпіади створюється комісія, яка затверджується Міністерством освіти Автономної Республіки Крим, управліннями освіти обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. Склад оргкомітетів і журі, а також рішення оргкомітетів затверджуються наказами відділу освіти районної (міської) держадміністрації. Звіт про проведення і заявка на участь у III етапі надсилаються відповідним обласним (в Автономній Республіці Крим – республіканському, в містах Києві та Севастополі – міським) оргкомітетам до 30 грудня поточного року.

III етап. Обласна (в Автономній Республіці Крим - республіканська, у містах Києві та Севастополі — міська) олімпіада

Проводиться щороку у січні-лютому за завданнями або за рекомендаціями Міністерства освіти України та, у разі необхідності, за безпосередньої участі його представника. Склад оргкомітету і журі, а також рішення оргкомітету затверджуються наказами Міністерства освіти Автономної Республіки Крим, управлінь освіти обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. Звіт про проведення і заявку на участь команди у IV етапі оргкомітет надсилає до Інституту змісту і методів навчання Міністерства освіти України та оргкомітету Всеукраїнської олімпіади до 5 березня поточного року.

IV етап. Державна олімпіада

Проводиться щороку у березні-квітні.

Персональний склад оргкомітету, журі та експерти-консультанти, а також рішення оргкомітету затверджуються наказами Міністерства освіти України.

Завдання для проведення олімпіади готує комісія, персональний склад якої затверджує Міністерство освіти України. Олімпіадні завдання, як правило, складаються з авторських задач і вправ (тестів). За умови, що з математики проводиться Міжнародна олімпіада, програму, за якою готуються завдання, може бути розширено з урахуванням програми Міжнародних змагань.

Під час виконання завдань з математики не дозволяється користуватися довідковими таблицями, калькуляторами, логарифмічною лінійкою та іншими обчислювальними засобами.

За результатами IV етану визначаються кандидати для участі у Міжнародній олімпіаді. Для визначення остаточного складу команди проводяться і весняні тренувально-відбірні збори.

Персональний склад членів та керівників команди школярів України для участі в Міжнародній олімпіаді затверджується наказом Міністерства освіти і науки України.