Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
історія укр. культури1_Робоча програма.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
553.98 Кб
Скачать

Компетенції, які необхідно розвивати в результаті вивчення навчальної дисципліни

  • розуміння теоретичних проблем культури: змісту поняття «культура», її структури, функцій, морфології, динаміки;

  • наявність уявлення про основні культурні засади суспільства;

  • знання хронології основних епох розвитку як світової, так і вітчизняної культур;

  • уміння давати загальну характеристику цих епох;

  • уміння проаналізувати специфіку розвитку української культури відповідно до тог, чи іншого періоду розвитку світової культури;

  • знання основних напрямів і стилів мистецтва України;

  • уміння аналізувати твори мистецтва та творчість їх авторів.

Опис предмета навчальної дисципліни

Загальна кількість годин – 72

Загальна кількість кредитів – 1,5

Обов’язкова чи за вибором – обов’язкова

Семестр – шостий

Лекції – 14

Практичні заняття – 16

Самостійна робота – 21

Індивідуальна робота – 21

Кількість змістовних модулів та їх назви – 2:

1. Українська культура від найдавніших часів до ХVIІІ століття.

2. Українська культура ХVIIІ – XX століть.

Вид підсумкового контролю – екзамен.

Перелік видів навчальної діяльності студентів:

Лекції, семінарські заняття, виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань (далі – ІНДЗ), консультації, самостійна робота.

Лекція – одна з основних форм навчального процесу, яка охоплює основний теоретичний матеріал окремої теми навчальної дисципліни, розкриває досягнення науки з питань, що розглядаються, і дає спрямування для подальшої самостійної роботи студентів. Лекція закладає основи вивчення та розуміння предмету, оскільки є струнким системним викладом певної науково проблеми або її частини.

Семінарське заняття – це форма навчального заняття, на якій викладач організовує обговорення попередньо визначених питань теми у вигляді виступів, рецензій, відповідей, доповнень, практичних завдань тощо, до яких студенти готуються на підставі опрацювання рекомендованої літератури та виконання запропонованих завдань.

На семінарі студенти перевіряють, поглиблюють та закріплюють знання з курсу.

Самостійна робота є основним засобом засвоєння студентом навчального матеріалу в час, вільний від занять, без участі викладача. Для самостійної роботи студентам рекомендується відповідна література та періодичні видання.

Самостійна робота студента над засвоєнням навчального матеріалу може виконуватися у бібліотеці, навчальних кабінетах, комп’ютерних класах, а також у домашніх умовах. Для самоконтролю студентам пропонуються завдання для самостійного виконання у вигляді тестів, проблемних запитань

Індивідуальне навчально-дослідне завдання (далі – ІНДЗ) є видом поза аудиторної роботи студента навчального, науково-дослідницького характеру, яке спрямоване на самостійне вивчення частини програмного матеріалу, систематизацію, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студента з навчального курсу та розвиток навичок самостійної роботи.

ІНДЗ – це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, отриманих в процесі лекційних та семінарських занять, охоплює кілька тем або зміст навчального курсу в цілому.

Індивідуальне завдання виконується студентом самостійно з консультацією викладача. Іноді допускається виконання комплексної тематики кількома студентами. У такому разі кожен студент самостійно оформлює і захищає свою частину комплексної теми.

Консультація – це форма навчального заняття, на якій студент отримує від викладача відповіді на конкретні запитання або пояснення певних теоретичних положень чи аспектів їх застосування.

Консультації проводяться за встановленим кафедрою розкладом, а також за усною домовленістю з викладачем.