Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод-практика-11.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.05.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать
    1. . База практики – Державна податкова інспекція.

Мета практики.

При проходженні практики студенти повинні здобути знання і навички роботи в усіх підрозділах ДПА ,навчитися виконувати функціональні обов’язки фахівців системи оподаткування.

План практики (Завдання)

1. Ознайомлення з особливостями системи оподаткування в Україні.

2. Вивчення структури апарату податкового органу та організацію його роботи.

3. Отримання навичок здійснення контролю за стягуванням податку з прибутку підприємства, ознайомлення з порядком прийняття балансів, декларацій на прибуток, звітів; приймання участь у камеральній та документальній перевірці; вивчення відповідальності платників за порушення Закону “Про оподаткування прибутку підприємств”.

4. Вивчити облік податку на додану вартість, контроль за його стягненням та відповідальність платників за порушення Закону про “Податок на додану вартість”.

5.Вивчити порядок справляння акцизного збору, контроль за стягненням та відповідальність платників за порушення законодавчої та нормативної бази, яка регламентує справляння акцизного збору.

6. Ознайомитися з особливостями оподаткування фізичних осіб та прибутків, одержуваних від підприємницької діяльності, вивчити порядок здійснення контролю та відповідальність платників за порушення Декрету “Про прибутковий податок з громадян”.

7. Вивчити облік та порядок сплати місцевих податків і зборів, ресурсних платежів, податку з транспортних засобів, мита , контроль та відповідальність за порушення законів.

8. Скласти звіт про виконання плану практики і засвідчити його підписом головного бухгалтера, як відповідального за якість (за умов конфіденційності використаних документів, в звіт можна включати цифрові дані помножені на будь-який коефіцієнт).

    1. . База практики – комерційний банк.

Мета практики.

Метою другої виробничої практики є закріплення, поглиблення та розширення теоретичних знань, розвиток практичних навичок та їх використання при вирішенні конкретних ситуацій в умовах роботи комерційних банків, збір даних для дипломної роботи.

На початку практики студент проходить інструктаж з техніки безпеки. В процесі проходження практики студент повинен ознайомитись з основними напрямками діяльності комерційного банку.

План практики (Завдання)

1. Загальна характеристика об’єкту практики. Порядок створення комерційного банку. Тип банку. Структура.

2. Ресурси комерційного банку, їх склад та структура. Студент повинен приймати участь у складанні депозитного договору.

3. Активні операції банків. Структура активів банку. Використовуючи баланси за минулі два роки проаналізувати структуру активів. Зробить загальну характеристику активних операцій банку. Визначити питому вагу окремих активних операцій у загальній структурі.

4. Розрахункові операції : порядок проведення, складання договору по розрахунково-касовому обслуговуванню клієнта.

5. Касові операції банку : вивчення організації касової роботи по обслуговуванню клієнтів банку, порядок зберігання документів, порядок прийому інкасаторських сумок.

6. Кредитні операції банку: порядок надання кредиту, визначення кредитоспроможності клієнта. Студент повинен приймати участь у складанні кредитної угоди.

7. Факторингові операції .

8. Валютні операції : угода типу „спот” та їїосновні елементи, механізм операцій типу „своп”.

9. Операції банку з векселями.

10. Банківське обслуговування фізичних осіб. Основні напрями роботи комерційного банку по обслуговуванню фізичних осіб.

11. Визначення показників діяльності комерційних банків.

12. Скласти звіт про виконання плану практики і засвідчити його підписом головного бухгалтера, як відповідального за якість (за умов конфіденційності використаних документів, в звіт можна включати цифрові дані помножені на будь-який коефіцієнт).