Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Р-5.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
194.05 Кб
Скачать

5.5. Здійснення програми і порядок ведення автоматизованої системи державного земельного кадастру

Створення автоматизованої системи ведення державного земельного кадастру багато залежить від розробки і реалізації окреслених програмно-технічних заходів, які потребують розробки робочих проектів автоматизації окремих складових частин земельного кадастру, розробки та адаптації комп’ютерних програмних засобів, створення телекомунікаційних засобів для функціонування автоматизованої системи, а також розробки, введення в дію та оновлення цифрових земельно-кадастрових карт і планів.

Для функціонування АСДЗК важливе значення має взаємодія технологічних зв’язків одержання земельно-кадастрової інформації для введення їх в комп’ютер. Практично автоматизований режим ведення державного земельного кадастру починається з районного рівня. На рис. 5 подані технологічні зв’язки створення і використання земельно-кадастрових даних, після одержання яких вони заносяться в інтегрований банк у комп’ютер.

У сучасних умовах певного розвитку автоматизованого ведення вже набула інформація щодо першої складової частини державного земельного кадастру, а саме – реєстрації земельних ділянок та іншої нерухомості на їх території.

Реєстрація землі та іншої нерухомості нерозривно пов’язана з комп’ютерними системами, що їх використовують для операцій з величезними обсягами інформації – як графічної, так і текстової (текстова інформація – про власників та про земельні ділянки,

161