Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС 2011 Прогнозування СЕС.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
257.54 Кб
Скачать

4.1. Організація поточного оцінювання знань студентів

Об’єктами поточного оцінювання знань студентів є:

а) виконання завдань та відповіді на практичних й лабораторних заняттях;

б) виконання завдань для самостійної роботи;

в) виконання модульних контрольних робіт.

4.1.1. Виконання завдань та відповіді на практичних й лабораторних заняттях

Під час контролю виконання завдань та відповіді на практичних й лабораторних заняттях оцінюванню підлягають: а) рівень знань, продемонстрованих у відповідях і виступах на заняттях, та активність в обговоренні питань, що винесені на практичні й лабораторні заняття; б) результати виконання і захисту звіту про виконання розрахункових завдань. Максимальна оцінка за виконання завдань та відповіді на практичних й лабораторних заняттях протягом семестру – 60 балів.

4.1.1.1. Оцінювання рівня знань студента, продемонстрованих у відповідях, та активності студента на практичних й лабораторних заняттях

Рівень знань, продемонстрованих студентом у відповідях, та його активність на практичних й лабораторних заняттях протягом семестру, оцінюється максимально в 30 балів.

Протягом семестру студент може виступати з доповіддю та розв’язанням практичного завдання (за власною ініціативою або за запрошенням викладача) не один, а декілька разів. Активність студента при обговоренні питань, винесених на семінарські (практичні) заняття, проявляється у слушних, суттєвих, сутнісних, конструктивних виступах-доповненнях, виступах-пропозиціях, виступах-коментарях, виступах-підказках, виступах-запитаннях тощо.

Оцінювання рівня знань, продемонстрованих студентом під час практичних (лабораторних) занятть протягом семестру здійснюється за такою шкалою:

Оцінка за 100-бальною шкалою

Рівень знань, умінь, навичок

30

відмінний

25

відмінний з «мінусом»

20

добрий

15

добрий «з мінусом»

10

задовільно

5

задовільний «з мінусом».

0

незадовільний

Підсумкова оцінка за цей вид навчальної діяльності визначається як сума балів, отриманих студентами на кожному практичному й лабораторному занятті. При цьому «ціна одного заняття» диференціюється залежно від якості, повноти, самостійності виконання студентами конкретних завдань за такою методикою:

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент на одному занятті визначається, виходячи з максимальної кількості балів за роботу під час практичних й лабораторних занять (30 балів) та реальної кількості занять (6 занять), відведених згідно з навчальними планами на даний вид робіт (за виключенням занять для проведення модульних контрольних робіт). В результаті, максимальна кількість балів, яку може набрати студент на одному занятті, становить 5 балів. Ряд залікових оцінок залежно від якості виконання студентом завдань має такий вигляд: 5;4;3;2;0 балів.

Студент, який пропустив семінарське (практичне) заняття з поважних причин, має перездати пропущений навчальний матеріал під час консультації викладача. Перездача проводиться в формі письмової контрольної роботи з ключових питань теми (тем), яка (які) розглядалися на відповідному пропущеному семінарському занятті. Контрольна робота оцінюється за наведеними вище критеріями (максимальна оцінка – 5 балів). Якщо такий студент не перездав пропущений навчальний матеріал, йому виставляється оцінка 0 балів.

Студент, який пропустив семінарське (практичне) заняття без поважних причин, отримує за це 0 балів.