Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МОТ екзамен.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
71.37 Кб
Скачать

8.Дайте хаактеристику інформаційних технологій як аналогу промислових технологій

Інформаційна технологія - процес, що використовує сукупність засобів і методів збору, обробки й передачі даних (первинної інформації) для одержання інформації нової якості про стан об'єкта, процесу чи явища (інформаційного продукту). У сучасних інформаційних технологіях виділяють 3 складові: апаратне забезпечення (засоби обчислювальної техніки та оргтехніки - hardware); програмне забезпечення (прикладне та системне програмне забезпечення, методичне та інформаційне забезпечення - software); організаційне забезпечення (включаючи людину в системи інформаційних технологій, взаємодія людини з цими системами, системне використання технічних і програмних засобів Інформаційної технології властиві наступні властивості:

• високий ступінь розчленованості процесу на стадії, що відкриває нові можливості для його раціоналізації і перекладу на виконання за допомогою машин, Це - найважливіша характеристика машинізованого технологічного процесу; • системна повнота (цілісність) процесу, який повинен включати весь набір елементів, що забезпечують необхідну завершеність дій людини при досягненні поставленої мети; • регулярність процесу й однозначність його фаз, що дозволяють застосовувати середні величини при їхній характеристиці, і, отже, допускають їх стандартизацію та уніфікацію. В результаті з'являється можливість обліку, планування, диспетчеризації інформаційних процесів.

Всі інформаційні процеси діляться на такі ідентичні фази і підпроцеси: 1прийом, 2.кодування, 3.передача, 4.декодування, 5.зберігання, 6.витяг, 7. відображення інформації.

9. Наведіть схему вакуумної установки для розподілу мазуту за фракціями з матеріальними потоками.

Основне призначення установки вакуумної перегонки мазуту паливного профілю - отримання легкого і важкого вакуумного газойлю широкого фракційного складу (350 - 520 ° С), затемненій фракції, гудрон.

Вакуумний газойль використовуваного як сировину установок каталітичного крекінгу, гідрокрекінгу або піролізу і в деяких випадках - термічного крекінгу з отриманням дистиллятного крекінг - залишку, що направляється далі на коксування з метою отримання високоякісних нафтових коксів.

Мазут, що відбирається з низу атмосферної колони блоку AT, прокачується паралельними потоками через піч в вакуумну колону.

Суміш нафтових і водяної пари, гази розкладу (і повітря, засмоктуваний через нещільності) з верху вакуумної колони надходять в вакуумсоздающую систему.

Першим і другим бічним погоном відбирають широку газойльових (легку і важку) фракцію.

Частина її після охолодження використовується як середнє циркуляційний зрошення вакуумної колони.

Балансове кількість цільового продукту вакуумного газойлю після теплообмінників і холодильників виводиться з установки і направляється на подальшу переробку.

З нижньої тарілки концентраційної частини колони виводитися затемнена фракція, частина якої використовується як нижня циркуляційний зрошення, частина - може виводитися з установки або використовуватися як рецикл разом із завантаженням вакуумної печі.

З низу вакуумної колони відбирається гудрон і після охолодження в теплообміннику повертається в низ колони в якості квенчінг.

В низ вакуумної колони і змійовик печі подається водяна пара.З верху вакуумної колони гази розкладання, водяна пара і захоплюються нафтові пари надходять в міжтрубний простір конденсаторів, де охолоджуються оборотною водою або хладоагентом від холодильної машини, яка подається в трубне простір.

Потім можливе подальше охолодження в тосольних холодильниках до температури 10-20 ° С, внаслідок чого відбувається конденсація здебільшого водяної пари.

Конденсат з блоку конденсаторів по зливним трубах надходить в барометрическую ємність.