Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.07.2019
Размер:
257.54 Кб
Скачать

Загальні методичні рекомендації до виконання окремих розділів

Вступ

У вступі слід обґрунтувати актуальність обраної теми, вибір об'єкта дослідження, сформувати мету й коло питань, які підлягають розгляду, відмітити значення даної теми, обгрунтувати завдання, поставлені в курсовій роботі, назвати основні джерела, на підставі яких буде написано курсову роботу. Вказати загальну суть основного питання курсової роботи, історію виникнення, розвитку, необхідність застосування, важливість даного питання.

Наприклад, мета курсової роботи - обґрунтування необхідності надання кредиту. Вивчення даного питання проведено на основі даних підприємства (вказати).

Вступ пишуть на 1-2 сторінки; на першій сторінці вступу, а також на титульному листі, нумерацію не проставляють, але враховують.

1. Теоретичні основи з конкретної теми. У першому розділі курсової роботи потрібно висвітлиш загальні теоретичні питання, розшифрувати економічний зміст показників, дослідженню яких присвячено роботу, показати його значення і зміну його ролі в різні періоди економічного розвитку.

Опрацювати літературні джерела, критичні замітки та статті з теми курсової роботи, газет та журналів, показати різні точки зору вчених і спеціалістів, оцінити їх стосовно свого об'єкта дослідження та стати на позиції певних авторів або сформулювати свої власні думки щодо окремих поглядів і категорій.

Слід пам’ятати, що при посиланнях на інших авторів в кінці текстового фрагменту вказується номер літературного джерела з зазначенням відповідних сторінок. Наприклад: [12,с.146].

Зробити короткий екскурс щодо висвітлення теми курсової роботи в законах України, постановах Кабінету Міністрів, наказах Міністерства фінансів, інструкціях, положеннях з посиланням на джерела.

2. Організаційно-економічна характеристика об'єкта, на якому студент проходить практику.

2.1. Органааційно-правова форма. У цьому питанні вказується назва підприємства, форма власності, організаційна система управлін­ня тощо (висвітлюється на основі статуту). Необхідні додатки цього розділу - статут підприємства, свідоцтво про державну реєстрацію.

2.2. Аналіз фінансового стану. Охарактеризувати основні еко­номічні показники за даним підприємством та відібраний їх у відповідних таблицях. Пропонується перелік таблиць, які необхідно опрацювати, проаналізувати та написати висновки.

таблиця 1

Склад та структура активів та пасивів підприємства

Для опрацювання таблиці 1, необхідно використати фінансову звітність (форму № 1 «Баланс»).

Статті активів та пасивів підприємства

Базовий рік

Минулий рік

Звітний рік

Відхилення

грн.

%

грн.

%

грн.

%

До базового

До минулого

+; -

%

+; -

%

Активи підприємства

Всього активів

Пасиви підприємства

Всього пасивів

таблиця 2