Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінансові інвестиції.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
415.74 Кб
Скачать

2.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни.

Поточна робота студентів в процесі практичних занять та самоосвіти оцінюється в 100 балів. Дана кількість балів поділяється між об'єктами контролю наступним чином:

I. Виконання завдань та відповіді студента на семінарських (практичних) заняттях – 60 балів;

II. Виконання модульних завдань – 20 балів.

III. Виконання завдань для самостійного опрацювання – 20 балів.

I. При контролі систематичності та активності роботи студента на семінарських (практичних) заняттях оцінці підлягають: рівень знань, продемонстрований у відповідях та виступах на семінарських (практичних) заняттях; активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські або практичні заняття; результати виконання розрахунків на семінарських (практичних заняттях).

Відповідь оцінюється за наступною бальною системою (табл. 1):

Таблиця 1

Шкала для оцінки виконання завдань на семінарських (практичних) заняттях*

Бали

Розв`язок задач (практичних завдань)

Бали

Відповіді на теоретичні питання

Відповіді на тестові завдання

5

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення, зроблено аналітичний висновок.

4

Студент дав правильну і вичерпну відповідь на поставлене питання, при цьому показав високий рівень знання і володіння понятійним апаратом, знання першоджерел.

Студент дав правильну відповідь на 5 питань тестового завдання

4

Студент вірно вирішив розрахункову задачу. При вирішенні задачі було наведено необхідні формули та теоретичні положення.

3

Студент в цілому вірно відповів на поставлене питання, але не зміг переконливо аргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав низький рівень ознайомлення з першоджерелами щодо питанню.

Студент дав правильну відповідь на 4 питання тестового завдання

3

Студент в цілому вірно вирішив задачу. Вірно представив необхідні розрахункові формули. Розрахунок містить незначні помилки, що в цілому не впливають на розв`язання і на аналітичний висновок.

2

Студент не зміг надати повну відповідь на поставлене питання, обмежившись тільки необхідним понятійним апаратом по питанню.

Студент надав правильну відповідь на 3 питання тестового завдання

0

Студент невірно вирішив задачу – результат розрахунку (числове значення показників, розмірність показників, аналі-тичні висновки) є хибними.

0

Студент надав неправильну відповідь на запитання, ухилявся від аргументації, показав незадовільні знання понятійного апарату, першоджерел.

Студент не надав правильних відповідей на жодне питання тестового завдання або відповів лише на 2 чи 1 з них

* При використанні тестових та (або) інших форм проведення контролю знань на семінарських (практичних) заняттях шкала оцінювання будується відповідно до обсягу і складності цих завдань безпосередньо викладачем, який проводить заняття.

II. Модульні завдання можуть включати в себе тестові завдання, задачі і теоретичні питання та складається з п’яти завдань.

Кожне з 5-ти завдань оцінюється за шкалою 2; 1; 0.

2 бали виставляється за завдання, якщо студент:

  • дав правильну і повну відповідь на теоретичне питання;

  • дав правильне теоретичне обґрунтування; правильний алгоритм розв'язку і правильну арифметичну відповідь на поставлену задачу;

  • дав правильну відповідь не менше, ніж на 80 % тестів за тестовим завданням.

1 бали виставляється за завдання, якщо студент:

  • дав неповну відповідь на теоретичне питання;

  • дав неправильне теоретичне обґрунтування, але застосував правильний алгоритм розв'язку і дав правильну арифметичну відповідь на поставлену задачу;

  • застосував неправильний алгоритм розв'язку, але дав правильне теоретичне обґрунтування і арифметичну відповідь на поставлену задачу;

  • дав неправильну арифметичну відповідь на поставлену задачу, але дав правильне теоретичне обґрунтування та правильний алгоритм розв'язку задачі;

  • дав правильну відповідь менше, ніж на 80 % тестів за тестовим завданням.

0 балів виставляється за завдання, якщо студент:

  • не дав відповіді взагалі на теоретичне питання;

  • не розв'язав задачу.

Модульний контроль № 1 (максимальна сума – 10 балів).

Призначається для моніторингу понятійного, репродуктивного та умовно-професійного рівнів засвоєння знань з наступних тем: «Методологічні основи фінансових інвестицій», « Оцінювання інструментів власності», « Аналіз боргових фінансових інструментів», «Управління ІРО», « Використання деривативів в управлінні інвестиціями», «Управління портфелем фінансових інвестицій». На даному рубіжному контролі студенти вирішують завдання з наступних питань:

- Розрахунок майбутньої та теперішньої вартості грошових потоків;

- Визначення множників нарощування та дисконтування;

- Розрахунок вартості цінних паперів;

- Аналіз доходності корпоративних цінних паперів процесі формування інвестиційного портфелю;

- Визначення середньозваженої вартості капіталу.

Модульний контроль № 2 (максимальна сума – 10 балів).

Призначений для визначення знань студентів щодо вирішення завдань з наступних напрямків:

- Оцінка ефективності альтернативних інвестиційних проектів;

- Оцінка ефективності фінансових інвестицій суб`єктів інвестування;

- Визначення ринкової вартості цінних паперів;

- Визначення чистого грошового потоку.

На другому рубіжному контролі визначаються знання студентів з наступних тем: «Національна депозитарна система»», «Фінансові інвестиції підприємств», «Управління банківськими фінансовими інвестиціями», «Діяльність страхових компаній у сфері інвестицій», «Інвестиційна діяльність недержавних пенсійних фондів», «Інвестиційна діяльність індивідуальних інвесторів на фінансовому ринку».