Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звит РГР.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
191.49 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.

Волинській Технікум Національного університету харчових технологій

Розрахунково-графічна робота з дисципліни: Об’єктно інструментальне програмування

Варіант:24(y=x cos(x))

Виконав:

Студент групи №3

Чикірда Назар

Прийняв викладач

Тулашвілі І.Ю.

Луцьк 2011

Вступ

C++ Builder— середовище швидкої розробки (RAD), що випускається компанією Codegear, дочірньою фірмою компанії Embarcadero (раніше Borland). Призначена для написання програм на мові програмування C++. C++ Builder об'єднує Бібліотеку візуальних компонентів і середовище програмування (IDE), написане на Delphi з компілятором C++. Цикл розробки аналогічний Delphi, але з істотними поліпшеннями, доданими в C++ Builder.[1] Більшість компонентів, розроблених в Delphi, можна використовувати і в C++ Builder без модифікації, але, на жаль, зворотне твердження не вірне.

C++ Builder містить інструменти, які дозволяють здійснювати справжню візуальну розробку Windows-програм методом drag-and-drop, спрощуючи програмування завдяки WYSIWYG редакторові інтерфейсу, вбудованому в його середовище розробки.

Історія

C++ Builder спочатку створювалася тільки для платформи Microsoft Windows. Пізні версії, що містять, компонентну бібліотеку Borland, засновану на Qt, підтримують і Windows і Linux.

У 2003 Borland випустила C++ BUILDERX (CBX), написаний за допомогою тієї ж інфраструктури, що і Jbuilder, який при цьому був мало схожий на C++ Builder або Delphi. Цей продукт призначався для розробки великих програм для крупних підприємств, але комерційного успіху не досяг. В кінці 2004 року Borland оголосила, що продовжить розвиток класичного C++ Builder і об'єднає його з середовищем розробки Delphi, припинивши, таким чином, розробку C++ BUILDERX.

Опісля приблизно рік після цього оголошення, Borland випустила Borland Developer Studio 2006, який включав Borland C++ Builder 2006, що пропонував покращуване управління конфігурацією і відладкою. Borland Developer Studio 2006 — єдиний повноцінний комплект, Delphi, що містить, C++builder і C#builder.

У 2007 Codegear випустила C++ Builder 2007, в якому реалізувала повну підтримку API Microsoft Windows Vista, збільшила повноту відповідності стандарту ANSI C++, прискорила розробку до 500 %, включила підтримку Msbuild, архітектури баз даних Dbx4 і «VCL для Web», підтримуючий AJAX. Підтримка API Microsoft Windows Vista включила додатки, спочатку оформлені в стилі Vista, і природну підтримку VCL для Aero і Vista Desktop. Codegear RAD Studio 2007 містить C++ Builder 2007 і Delphi. Також в 2007 Codegear «воскресила» марку «Turbo» і випустила дві «Turbo» версії C++ Builder: Turbo C++ Professional і Turbo C++ Explorer (безкоштовний), заснованих на Borland C++ Builder 2006.

1.Завантажити середовище С++Builder

2.Відкрити нову форму з багато сторінковим блокнотом:

File->New…->закладкаForm->TabbledPages->OK.

3.Виокремити ти вилучити (Delete) невидиму панель з кнопками ОК,

Cansel та Help у нижній частині відкритої форми.

4.Змінити заголовок форми з “Tabbed Notebook Dialog” на “

розрахунково – графічна робота” та змінити стиль, межі вікна (BoderStyle) на bsSizeable (здатний змінювати розмір).

Для цього спочатку у вікні Object Inspector у списку компонентів поточної форми виберіть об’єкт Pagel Dlg (вікно форми з багатосторінковим блокнотом) і лише тепер можна змінити його заголовок та стиль.

5.Змінити заголовок двох сторінок (властивість Caption) блокнота (об’єктів: TabSheet1, TabSheet2) на: “Теоретична закладка”, “Математичні обчислення” відповідно.

Треба бути уважним, щоб не знищити весь багатосторінковий блокнот – об’єкт Page Controll. У разі необхідності ви можете відмовитись від неправильної дії командою Edit->Undelete. Додати нову сторінку до блокнота можна командою New Page контекстного меню об’єкта Page control (блокнот) чи TabSheet (сторінка блокнота). Знищити непотрібну сторінку блокнота можна клацнувши мишею в середині сторінки і натиснувши Delete.

6.Заповнити дві сторінки блокнота візуальними об’єктами так, як це показано на рисунках:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]