Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_практики кзшв.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
76 Кб
Скачать

ЗМІСТ

РОЗДІЛ 1. Загальна характеристика КЗШВ „Столичний” (3)

1.1. Зародження та розвиток КЗШВ „Столичний” (3)

1.2. Організаційна структура управління підприємством (8)

1.3. Тип виробництва на підприємстві; рівень спеціалізації і кооперування (9)

1.4. Матеріально-технічне постачання підприємства (11)

1.5. Система планування діяльності підприємства (11)

РОЗДІЛ 2. Аналіз ефективності виробничо-господарської діяльності підприємства (15)

2.1. Аналіз собівартості та витрат підприємства (15)

2.2. Аналіз прибутку та рентабельності підприємства (16)

2.3. Аналіз фонду споживання (19)

2.4. Аналіз фінансового стану підприємства (20)

2.4.1.Попередня оцінка фінансового стану підприємства (20)

2.4.2. Аналіз активів підприємства (21)

2.4.3. Аналіз дебіторської заборгованості (22)

2.4.4. Аналіз платоспроможності та кредитоспроможності підприємства (24)

2.5. Оцінка фінансової стійкості підприємства (26)

2.6. Аналіз ділової активності підприємства (28)

2.7. Місце та роль маркетингу у плануванні діяльності підприємства (28)

2.7.1. Роль відділу збуту в системі маркетингу підприємства (29)

2.7.2. Збут продукції Київського заводу шампанських вин (30)

2.8. Сильні та слабкі сторони, можливості та загрози кзшв (31)

ВИСНОВОК (33)

ДОДАТКИ (35)

РОЗДІЛ 1. Загальна характеристика КЗШВ „Столичний”

1.1. Зародження та розвиток кзшв „Столичний”

Київський завод шампанських вин "Столичний" є одним з не багатьох підприємств на території України, які в сучасних умовах господарювання, а саме в умовах важкої економічної кризи не платежів, великого податкового пресу, стабільно працює та нарощує випуск продукції. Третина вітчизняного шампанського сходить з конвеєрів цього підприємства. Зараз завод випускає 14 найменувань шампанських вин. Столична марка передбачає високу якість і товарна продукція заводу за всіма показниками відповідає саме такій якості. Тому й не дивно, що кияни до свят бажають придбати шампанське саме виробництва Київського заводу шампанських вин.

Завод розташований в м.Києві на вулиці Сирецькій, 27 та займає територію площею 7 га. Він перебудований в 1955 році з бувшого консервного заводу, який в свою чергу був створений на базі пивовареного заводу, побудованого у 1859 році. Будівельно-монтажні роботи тривали з 1951 по 1956 роки. Завод вступив до експлуатації першої черги будівель з 01.01.1955 року, другої черги з 01.01.1956 року знаряджені повною проектною потужністю на випуск 3-х мільйонів пляшок шампанського аротофорним методом на рік.

В результаті неодноразової реконструкції старого склепистого будинку, розташування виробничих цехів в головному корпусі КЗШВ створює деякі виробничо-побутові незручності, що ускладнює благоустрій головного корпусу, інших цехів та великої мальовничої території заводу.

В 1961 році завод першим в країні перейшов на прогресивний метод виготовлення "Советского шампанського у безперервному потоці, що дозволив підвищити виробничу потужність на 40 % та довести її у 1966 році до 4.7 мільйонів пляшок на рік. На заводі змонтована та налагоджена автоматична лінія миття пляшок, розливу та відділки шампанського, продуктивністю у 6 тисяч пляшок на годину. Також була змонтована та введена в експлуатацію литтєва машина по виробництву ящиків з поліетилену. В результаті здійснення цих заходів та удосконалення технологій потужність заводу в 1972 році досягла 5,9 мільйонів пляшок на рік.

1992 року Київський завод шампанських вин був взятий в оренду. Це забезпечило йому самостійність, але й підвищило ризик у боротьбі за виживання.

Завод нарощував випуск: 1994 р. - випущено 12 млн., у 1995 р.-І7 млн., у 1996 р. - 20,5 млн. пляшок шампанського. У 2003р. вперше в Україні на одному підприємстві було вироблено таку кількість продукції. А якість шампанського київського заводу достатньо висока, про що свідчить поважна конкурентоспроможність його продукції.

Зростає експорт. Він вже становить близько 20 % випуску. Успішно реалізується продукція і на національному ринку. А це валюта, це авторитет нашої держави, це, нарешті, соціальна забезпеченість працівників заводу і запорука подальшого удосконалення заводської технології.

Керівництво заводу одним з перших на Україні оцінило ті переваги, які дає приватизація, перехід до нових шляхів господарювання і в 1993 році на базі державного заводу було створено орендно-колективне підприємство "Київський завод шампанських вин". Перехід заводу до рук трудового колективу дозволив підприємству перебороти багаточисельні проблеми з якими завод зіткнувся у 1993 році (проблеми з реалізацією, дефіцит обігових коштів). Після багатоденних простоїв в цьому році завод перейшов на двохзмінний режим роботи, а в 1995 році - на трьохзмінний, що дозволило значно розширити обсяги випуску продукції та створити додаткові робочі місця. Немаловажним фактором є те, що на заводі проводиться серйозна робота по підвищенню якості продукції. В 1994 році на заводі перебувала висококваліфікована комісія з Німеччини, яка ознайомилась з умовами виробництва шампанського, провела ряд аналізів виробляємої продукції. Результати роботи комісії були слідуючими: шампанське відповідає усім міжнародним стандартам якості по вмісту солей важких металів, радіоактивності, бактеріальної забрудненості. Такі висновки дозволили заводу значно розширити обсяги експорту продукції. В 2000 році - 1116864 пляшок (83,8тис.дал), а це 11% від загального обсягу виробленої продукції покинули межі України. Продукція реалізується до країн близького й далекого зарубіжжя. Найбільші контракти були укладені з підприємцями з Німечини, Росії, Словенії, Естонії, Вірменії тощо.

Подальші події призвели до чергової управлінської реорганізації на заводі. Справа в тому, що в Законі України "Про господарські товариства" такої форми як організація орендарів вже не стало. У цьому зв’язку і було створено закрите акціонерне товариство "Київський завод шампанських вин "Столичний". Установчі збори, що відбулися 26 березня 1999 року затвердили Статут, положення про Раду товариства у складі семи чоловік, положення про генерального директора, положення про порядок відчудження акцій а також ревізійну комісію. Генеральним директором товариства було обрано О.Л. Мацка.

Ціллю діяльності товариства стало отримання прибутку в українській та зарубіжній валюті в інтересах акціонерів. Основним предметом діяльності товариства передбачено виробництво ігристих вин, виробництво слабоалкогольної та безалкогольної продукції, освоєння нових видів продукції, здійснення всіх видів торговлі та інших видів діяльності, обумовлених в Статуті товариства. 5 квітня 1999 року відбулось перше організаційне засідання Ради акціонерів.

14 квітня 1999 року ЗАТ "Київський завод шампанських вин "Столичний" розпочало свою виробничу діяльність.

Виробнича діяльність Київського заводу шампанських вин «Столичний» спрямована, насамперед, на збереження лідируючих позицій та підвищення рентабельності підприємства з метою його подальшого розвитку. Статус підприємства та лідерський дух забезпечують йому ведучу роль в області виробництва ігристих шампанських вин. Основа його постійного успіху — поважне відношення до потреб споживачів та висока якість продукції, нові розробки та вдосконалення виробничих процесів. Дух новаторства та забезпечення якості дозволяє передбачувати майбутнє і впроваджувати прогресивні методи господарювання. Міцні традиції в поєднанні з новаторським духом, високий професіоналізм та згуртований колектив гарантують високу якість виробництва.

Постійне оновлення застарілих технологій, зростання обсягів продукції та підвищення її якості і зниження собівартості - кредо, яким керується керівництво заводу. Це дає свої результати. У важкій конкурентній боротьбі завод, майже не користуючись послугами реклами, набуває дедалі більшої слави, оскільки помітно зріс асортимент продукції заводу, урізноманітнилась і підвищилась її якість. Тепер споживачу пропонується не одна марка вина, а цілий набір. А букет шампанського справді дивовижний: тут і «сухе», і «напівсухе», і «напівсолодке», «Київське ігристе», «Мускатне», «Ювілейне», «Гетьманське», «Шампанське України» та ін.

В процесі виробництва шампанського завод використовує виноматеріали з винограду сортів Аліготе, Ріслінг, Трамінер, Каберне, Совіньон, Фетяска, Піно, Леанка, Шардоне та ін.

На базі КЗШВ створено також спільне підприємство Молдова – Македонія – Україна - «Вина - Іnternational - рlus», - це нова лінія по виробництву «тихих вин», торгова марка "VIР?". Цех «Тихих вин» розливає вино Молдови, Македонії, України. Також створена нова лінія по виробництву та розливу питної газованої води та безалкогольних напоїв.

Зараз на території заводу розташовані такі будівлі та споруди:

1. Головний корпус, де розміщено біохімічне відділення, цех упаковки і експедиції;

2. Три вино сховища;

3. Котельня;

4. Компресорна;

5. Механічна майстерня;

6. Трансоформаторна підстанція;

7. Посудотарний цех;

8. Насосна і три артезіанські свердловини;

9. Цех по виготовленню поліетиленових ящиків;

10. Адміністративний корпус;

11. Цех по виготовленню мюзлє та поліетиленової пробки;

12. Матеріальні склади.

Також завод має свою прирельсову базу у Мінському районі м. Києва по вулиці Полярній, 16, площа території складає 1,5 га. На території бази розташовані:

-склад тари;

- склад готової продукції;

- виносховище.

Спосіб вироблення шампанського безперервний резервуарний. В 1969 році завод першим в республіці перейшов на шампанізацію вина в безперервному потоці. В цьому ж році була змонтована і пущена в експлуатацію автоматична лінія розливу й оздоблення.

Технологічний цикл виготовлення шампанського на Київському заводі шампанських вин "Столичний" схематично має такий вигляд:

Цех виноматеріалів

* транспортування та приймання виноматеріалів;

* приготування купажу;

* приготування бродильної суміші;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]