Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст практики готов.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
602.11 Кб
Скачать

Зміст практики

1.Техніка безпеки при роботі з пк

2.Апаратне забезпечення.

2.1.Головні частини компютера та їх призначення

2.2.Програмне забезпечення.

3.Операційна система Windows Xp.

3.1.Призначення Windows головні обєкти.

3.2.Програма Word,як складова частина офіційного пакету,створення папок,файлів,копіювання,переміщення,форматування файлів,образів.

3.3.Оформлення таблиць і малювання креслярського штампу.

4.Пакет програм Electronics Workbench.

4.1.Бібліотека елементів Electronics Workbench,складова та аналіз аналогових схем способи підключення амперметра,вольтметра.

5.Виконання індивідуального завдання.

6.Використана література.

1.Техніка безпеки при роботі на комп’ютері

У комп’ютері все зроблено так, щоб не допустити випадкового ураження користувача електричним струмом. Однак лише грамотна експлуатація і дисциплінована поведінка дають повну гарантію безпеки при роботі на комп’ютері.

Комп’ютер живиться від електричної мережі напругою 220 В. Електрична напруга, прикладена до тіла людини, викликає проходження струму через неї (ніби через електролампочку), що призводить до скорочення м’язів, судорог, зупинки дихання, припинення роботи серця та у важких випадках — смерті.

Джерелом небезпеки в комп’ютерному залі можуть бути розетки з розбитими корпусами, проводи з пошкодженою ізоляцією, прокладені по підлозі кабелі, обладнання комп’ютерів зі знятими кришками.

Під небезпечну дію електричного струму можна потрапити, не лише доторкнувшись до двох провідників (двох різних незахищених місць електрообладнання). Досить доторкнутися до одного електричного провідника чи оголеного контакту, а другим провідником “послужить” підлога. Якщо при цьому торкатися до батареї опалення, або підлога, одяг чи руки будуть мокрі, то ймовірність ураження електричним струмом збільшується.

Правила поведінки в комп’ютерній залі Комп’ютерна зала є приміщенням підвищеної небезпеки і вимагає особливих правил поведінки: • Практичні заняття на комп’ютерах проводяться тільки у присутності і під керівництвом викладача.

. • Із собою на робоче місце брати лише зошити, конспект, підручники, дискети і ручку.

• Портфелі і сумки не складати біля виходу, їх потрібно розміщувати у спеціально відведеному місці.

• Вмикання і вимикання комп’ютерів проводиться тільки з дозволу викладача.

• Категорично забороняється учням робити будь-який, навіть дрібний, ремонт електрообладнання.

• Виконуючи завдання, учні не повинні залишати поза увагою технічний стан комп’ютерів, за якими вони працюють.

• Про недоліки в роботі комп’ютерів та аварійні ситуації необхідно повідомляти вчителя.

• Пожежа електрообладнання гаситься тільки порошковими або вуглекислотними вогнегасниками, активний матеріал яких не проводить електричний струм. Вогнегасники знаходяться в комп’ютерному залі на спеціальному щиті або на

2.Апаратне і програмне забезпечення

Основні блоки персонального комп'ютера

В основному персональний комп'ютер складається з трьох частин:

- системного блоку;

- клавіатури

-монітора (дисплея).

Системний блок комп'ютера містить всі основні пристрої:

- електронні схеми, які управляють роботою комп'ютера (мікропроцесор, оперативна пам'ять, контролери зовнішніх пристроїв та ін.)

- блок живлення;

- накопичувачі (дисководи) для гнучких магнітних дисків;

- накопичувач на жорсткому магнітному диску (вінчестері).

Процесор -основна частина комп'ютера. Він призначений для опрацювання інформації за програмою, яка занесена в оперативну пам'ять та керування пристроями введення-виведення. Основна характеристика процесора - його швидкодія.

Оперативна пам'ять - (пам'ять з довільним доступом,RandomAccessMemory,RAM ) - змонтований, як правило, на одній монтажній платі набір мікросхем. Вона працює досить швидко, що дозволяє процесору не простоювати при зверненні до постійної пам'яті.

Інші види пам'яті:

- надоперативна (надшвидка, CacheMemory);

- постійна (Basic Input-Output System, BIOS);

-напівпостійна (Complementary Metal-Oxide Semiconductor, CMOS);

- відеопам'ять.

Клавіатура - пристрій для введення алфавітної і цифрової інформації. Стандартні клавіатури ІВМ РС поділяються на 84 - і 101- клавішні. Існує розширена 104 - клавішна клавіатура, створена спеціально дляWindows.

Миша - пристрій, виготовлений у вигляді пластмасової коробочки з вмонтованою кулькою і, як правило, двома клавішами. При переміщенні миші по робочому столі вказівник миші переміщується по екрану монітора. Аналогічні пристрої - трекбол і трекпойнт.

Дисководи - для гнучких дисків - пристрої для введення інформації на гнучких дисках. відповідно до розміру дискет розрізняють для 3,5" і 5,25" ( 89 і 133 мм відповідно).

Жорсткий диск (вінчестер) - як правило вмонтований в системний блок, служить для запису та зберігання великої кількості інформації.

Монітор - пристрій для відображення текстової та графічної інформації на екрані. Використовуються чорно-білі та кольорові монітори. основні характеристики моніторів - розмір екрана по діагоналі та чіткість зображення (кількість точок на 1 см2 )

Принтер - пристрій для роздруковування текстової, а часто і графічної інформації - матричні, струменеві, лазерн

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]