Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZMIST_moe2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
320 Кб
Скачать

10.2. Створення команди, робота в команді

В поняття «команда» менеджмент вкладає не звичний для сенс – «група професіоналів», а більш глибокий зміст. Команда означає особливим образом створений та керований колектив, здатний до самоорганізації та перебудови, реагуючий на будь-яку ситуацію і завдання як єдине ціле.

Принципи побудови команди наступні: кожен член команди добре розуміє кінцеву мету, що стоїть перед командою, ще краще, якщо цю мету команда формулює самостійно; команда працює як єдина «родина», відповідальність несе колективну, а не персональну; кожен член команди володіє універсальними професійними і управлінськими знаннями, навичками і здібностями, які дозволяють йому діяти не тільки у власній індивідуальній ніші, але й розуміти дії інших членів команди, які працюють в інших нішах, глибоко взаємодіяти з ними; кожен член команди на рівних правах приймає участь в плануванні її діяльності в цілому, плануванні своєї власної роботи, а також роботи кожного члена команди (іншими словами, «всі планують діяльність кожного, кожен планує діяльність усіх»); ролі, функції, обов’язки серед членів команди розподіляються не жорстко, а приблизно, кожному залишається значна самостійність(в процесі планування розподілення функцій регулярно коригується); повинна бути психологічна співпадіння членів команди; усі функції управління команда здійснює колективно, керівнику залишаються лише функції лідерства, координації і відстоювання її інтересів за межами команди.

Безумовно, формування ефективно діючі команди в банківській установі потребує суттєвих витрат часу, значних матеріальних витрат, може викликати певні протиріччя між формалізованими процесами в середині банку та необхідністю неформального підходу при формуванні команд, прийнятті рішень в процесі їх роботи, але гарантує високу ступінь ефективності банківської установи в майбутньому, її здатність швидко реагувати на зміни ринкових умов.

Колектив банку – єдина команда професіоналів, об’єднаних спільним баченням майбутнього та місії банку й орієнтованих на успіх. Навіть у важких умовах кризи банк не змінює своєї позиції щодо HR-політики. Сьогодні персонал банку залишається головним активом фінансового інституту. Банк сприяє розвитку талантів, заохочує креативність та ініціативність співробітників, створює їм оптимальні умови не тільки для праці, але й також для повноцінного відпочинку, забезпечує їхній соціальний захист.

Збереження рівня заробітних плат, забезпечення медичним страхуванням та надання матеріальної допомоги у разі настання непередбачуваних подій - найбільш важливі складові компенсаційного пакету, який банк пропонує своїм працівникам.

10.3.Маркетингова та рекламна діяльність ПАТ «БАНК «ГРАНТ»

Основними прийомами банківського маркетингу виступають спілкування з клієнтом, забезпечення рентабельної діяльності і дивідендів акціонерам, створення переваг для клієнта при користуванні послугами даного банку в порівнянні з продуктами інших кредитних і небанківських установ, матеріальна зацікавленість працівників банку у продажу послуг.

Основні завдання маркетингу в ПАТ «БАНК «ГРАНТ»:

1. Забезпечення рентабельної роботи банку в постійно умовах грошового ринку, що змінюються.

2. Гарантування ліквідності банку в цілях дотримання інтересів кредиторів і вкладників, підтримки суспільного іміджу банку.

3. Максимальне задоволення запитів клієнтів за об'ємом, структурі і якості послуг, що надаються банкам. Це створює умови для стійкості ділових стосунків.

4. Комплексне вирішення комерційних, організаційних і соціальних проблем колективу банку.

ВИСНОВКИ

Під час виробничої практики була ознайомлена з діяльністю на ринку банківських послуг ПАТ «БАНК «ГРАНТ»

Згідно з календарно-тематичним планом було розглянуто:

  • Організаційна структура банку; Види операцій, які має право виконувати банк згідно ліцензій

  • Основні вимоги до організації роботи з ведення рахунків

  • Організація залучення та обслуговування фізичних осіб, Розрахунково-касові операції банків для фізичних осіб та їх облік

  • Організація роботи кредитного відділу

  • Порядок здійснення операцій в прихідних, видаткових і вечірніх касах, касах перерахунку. Облік і контроль касових операцій банку.

  • Організація роботи валютного відділу, валютне регулювання та валютний контроль в банку

  • Система показників оцінки фінансового стану банку

  • Основні джерела доходів банку. Витрати банку та їх класифікація.

  • Види і форми звітності банку, їх оцінка та аналіз

  • Культура в банківській установі

Загальгий керівник практики Блудова С.І. здійснював безпосереднє керівництво практикою, провів обов’язковиї інструктаж з охорони праці, ознайомив із правилами внутрішнього розпорядку, контролював підготовку звіту, після закінчення практики склав характеристику, в якій виставляє оцінку за якість пройденої практики та підготовленого звіту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]