Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kpiz_z_up-olya_gordiychuk.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
186.37 Кб
Скачать

11. Охарактеризуйте функцію управління кар’єрою на досліджуваному підприємстві. Обґрунтуйте необхідність вдосконалення вищевказаної функції.

Так як кожна людина прагне розвиватися і досягнути успіху то на СП “Ватра-Шредер“ керівники лояльно ставляться до підвищення по кар’єрних сходинках. Планування кар'єри передбачає наукове обґрунтування раціонального віку і нормативних термінів обіймання посади з врахуванням побажань і особистих якостей працівника. Реалізація плану розвитку кар'єри передбачає, з одного боку, професійний розвиток працівника, тобто набуття ним потрібної для обіймання бажаної посади кваліфікації через професійне навчання, стажування, підвищення кваліфікації, а з іншого — послідовне обіймання посад, досвід роботи на яких потрібен для роботи на цільовій посаді.

Планування й управління розвитком кар'єри вимагає від організації і працівників зусиль і разом з тим надає цілий ряд переваг як працівнику, так і організації. Для працівників СП “Ватра-Шредер“ це означає:

  • потенційно більш високу міру задоволення від своєї роботи в організації, можливість професійного росту і підвищення рівня життя;

  • більш чітке бачення особистих професійних перспектив і можливість планувати інші аспекти власного життя;

  • можливість цілеспрямованої підготовки до майбутньої професійної діяльності;

  • підвищення його конкурентоспроможності на ринку праці.

Натомість СП “Ватра-Шредер“ одеримує:

  • мотивованих і лояльних працівників, які пов'язують свою професійну діяльність з організацією, і це забезпечує зниження плинності працівників і зростання продуктивності праці;

  • можливість планувати професійний розвиток працівників і всієї організації з врахуванням їх особистих інтересів;

  • плани розвитку кар'єри окремих працівників дозволяють визначити потребу в професійному розвитку;

  • групу зацікавлених у професійному рості, підготовлених, мотивованих працівників для просування на важливі посади.

Управління розвитком кар'єри с досить складним процесом і може вирішуватись на основі застосування сукупних методів:

  • по-перше, шляхом аналізу і обробки листків обліку кадрів з метою виявлення періоду роботи на певних посадах. Цей метод зорієнтований на минуле і виникає потреба в його корегуванні з врахуванням реальних можливостей;

  • по-друге, на основі експертних опитувань керівників про раціональний вік і термін зайняття посади з наступною обробкою результатів методами рангової кореляції — на основі нормативного рейтингу посад.

Я вважаю що функцію управління кар’єрою КП “ Трест-Національний “ не потрібно вдосконалювати, оскільки ця функція чітко розвинена.

12. На основі проведеного аналізу розробіть практичні рекомендації щодо вдосконалення системи управління персоналом досліджуваного підприємства в цілому.

На КП “ Трест-Національний “ чітко розвинена система управління персоналом. Оскільки керівники і підлеглі чітко знають свою мету. Мета організації поєднується з метою роботи кожного працівника як директора до звичайного робітника. Перед кожним поставлена чітко окреслена мета і засоби її досягнення. Керівництво чітко розуміє що від їх управління залежить досягнення насамперед поставлених цілей організації з виробництва та реалізації продукції та досягнення високих фінансових результатів. Кожен працівник розуміє що чим більше він вкладає праці в виготовлення продукту тим більше він отримає, а саме матеріальної винагороди та задоволення від праці. Керівники КП «Трест-Національний» вважають що кадри це найкращий ресурс. Хороші працівники це вже 90% успіху, оскільки якщо підлеглі будуть знати свої обов’язки і чітко їх виконувати то організація досягне бажаного результату.

ВИСНОВКИ

Отже, основними напрямками діяльності спільного підприємства „ Трест-Національний ” є: виробництво та продаж високоефективних світильників для освітлення вулиць, доріг, автомагістралей, мостів, тунелів, перехресть, пішохідних переходів, автозаправок, спортивних центрів та споруд (включаючи промислове, декоративне та аварійне освітлення); розробка та впровадження проектів реконструкції зовнішнього освітлення міст ; виконання архітектурних підсвіток.

Останніми роками спеціалісти служби маркетингу „ Трест-Національний ” вміло використовують маркетингові прийоми в збутовій, рекламні та ін. діяльностях підприємства. Так щорічно передбачається значне виділення коштів на рекламну діяльність, підтримку фірмового стилю, детальне дослідження внутрішнього та зарубіжного ринку.

Проведений SWOT- аналіз на КП “ Трест-Національний ” дозволив визначити фактори макросередовища, безпосереднього оточення і внутрішнього середовища, які мають позитивний і негативний вплив на діяльність підприємства. На основі виявлених стратегічних проблем і стратегічних альтернатив, спільному підприємству доцільно обрати стратегію для кожної бізнес-одиниці і розробити загальну стратегію діяльності на ринку освітлювальної техніки.

З проведеного SWOT-аналізу на КП “ Трест-Національний ”, можна зробити висновок, що підприємство досягає конкурентних переваг за рахунок особливої маркетингової пропозиції світильників, які відповідають міжнародним стандартам і є конкурентоспроможним як на вітчизняному ринку, так і на закордонному.

Список рекомендованої літератури:

  1. Кибанов А.Я. Управление персоналом организации / А.Я. Кибанов. – М.: Инфра-М, 2005. – 275 с.

  2. Колот А.М. Мотивація персоналу : підручник / А.М. Колот. – К. : Вид-во КНЕУ, 2002. – 345 с.

  3. Лук’янченко Н. Д. Управління оплатою праці як важливою складовою соціально-трудових відносин / Н. Д. Лук’янченко, О. А. – К.: Праця, 2004. – 218 с.

  4. Макарова И.К. Управление персоналом: Учебник / И.К. Макарова. – М.: Юриспруденция, 2004. – 304 с.

  5. Хміль Ф. Управління персоналом: Підручник для студентів вищих навчальних закладів. – К.: Академвидав, 2006. – 488 с.

25

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]