Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕМА 1 Менеджмент.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
113.94 Кб
Скачать

Тема 1. Менеджмент як наука I мистецтво управлiння

План лекцiї

  1. Органiзацiя як об'єкт управлiння.

  2. Еволюцiя поглядiв на сутність менеджменту.

  3. Менеджери в органiзацiї

Лiтература до теми

ОСНОВНА

  1. БоддuД, Пейтон Р. Основы менеджмента. - СПб: Питер, 1999. -С. 18-53.

  1. Вuханскuй О. С, НаумовА. И Менеджмент: Учебник. - 3-е изд. -М: Гардарика, 1999. - С. 11-42.

3. fрiфiн Р., Яцура В. Основи менеджменту: Пiдручник / Наук. ред.В. Яцура, Д. Олесне­вич. - Львiв: БаК, 2001 - С. 2-10, 54-73.

  1. Дафт Р. Менеджмент. - СПб: Питер, 2000. - С. 14-42.

  1. Мескон М, Альберт М, Хедоури Ф. Основы менеджмента: Пер. сангл. - М.: Дело, 1992. - С.13-42.

6. Робiнс С. п., ДеЧенцо ДА. Основи менеджменту: Пер. з аНГЛ.А. Олiйник та iH. - К.:

Основи, 2002. - С. 36-53.

7. Тарнавська Н п., Пушкар Р.М Менеджмент: теорiя та практика:Пiдручник для вузiв. - Тернопiль: Карт-бланш, 1997. - С. 11-30.

ДОДАТКОВА

8. Кредiсов А. [, Панченко Ђ. Г" Кредiсов В. А. Менеджмент для керiвникiв. - К: Т­во«3нання», КОО, 1999. - С. 19-39, 100-112.

9. МШlьнер Б. 3. Теория организации. - М.: ИНФРА-М, 2001. -С. 17-57.

10. РУМЯ1-щева 3. п., Филипов Н Б., Шрамченко Т. Б. Общее управление организацией: принципы и процессы: 17-модульная программа для менеджеров «Управление развитием ор­ганизации». Модуль 3. - М.: ИНФРА-М, 2000-М, 2000. - С. 25-68, 72-106.

11. Смирнова В. Г, МШlьнер Б. 3., ЛатФуллин Г Р., Антонов В. Г Организация и ее дело­вая сфера: 17-модульная программа для менеджеров «Управление развитием организции». Модуль 2. - М.:ИНФРА-М, 2000. - С. 13-40,45-60, 71-78.

12. Шегда А. В. Менеджмент: Навч. посiб. - К.: Т-во «3нання»,КОО, 2002. - С. 13-29, 76-85.

Вступна частина

Важко дати єдине абсолютно чiтке та повне визначення поняття «менеджмент». Функцiї, сфери, piвні менеджменту та ситуації у яких вони реалiзуються значно рiзняться мiж собою. Щоб з'ясувати сутність менеджменту на нього треба подивитись з рiзних точок зору:

- з фiлологiчної;

- з емпiричної (практичної), тобто як виду професiйної дiяльностi;

- з точки зору системи знань, тобто виникнення та розвитку науки управлiння.

Все це визначає логiку викладення матерiалу в першiй темі. Спочатку з'ясовуються при­чини, якi обумовлюють необхiднiсть управлiння будь-якою органiзацiєю. Далi розглядаються сучаснi пiдходи до визначення поняття «менеджмент». 3'ясовується, хто Taкi менеджери i чим їх дiяльнiсть вiдрiзняеться вiд дiяльностi iнших категорiй робiтникiв. І, нарештi, розглядаеться, як виникла i розвивалася наука управлiння.

1. Органiзацiя як об'скт управлiння

Перш нiж усвiдомити сутність категорiї "менеджмент", слiд з'ясувати, що таке opraнi­зацiя, якi цiлi її дiяльностi i чому будь-якою органiзацiєю потрiбно управляти.

За визначенням Ч. Бернарда: "Органiзацiя - це група людей, дiяльнiсть яких свiдомо координується для досягнення загальнї мети або спiльних цiлей".

Bci органiзацiї мають загальнi для них характеристики:

  1. Bci органiзацiї використовують чотири основних види pecypciв (рис. 1.1):

Оставте місце для малюнку……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Людські ресурси;

фiнансовi ресурси;

фiзичнi ресурси (сиро вина, устаткування тощо); iнформацiйнi ресурси.

2) будь-яка органiзацiя є вiдкритою системою. Ресурси, якi органiзацiя використовує для виробництва продукцiї (надання послуг) вона забирає iз зовнiшнього середовища. В свою чергу продукцiя, що виробляється органiзацiєю також реалiзується у зовнiшньому середовищi. Отже органiзацiя може iснувати лише у взаЂмодiI з оточуючим середовищем. Це означає, що будь-яка

. . . .

реально lснуюча оргаюзаЦlЯ є відкритою системою.

3) подiл працi в органiзацiї. Якщо навіть двi людини працюють спiльно для досягнення єдиної мети, вони повиннi подiлити роботу мiж собою.

Подiл загальної роботи в органiзацiї на i"i складовi частини називається Горизонтальним подiлом працi. Результатом горизонтального подiлу працi є формування окремих пiдроздi­лiв органiзацiї (вiддiлiв, цехiв, виробництв, дiлянок тощо).

Оскiльки робота в органiзацi'i розподiляється мiж окремими пiдроздiлами та виконав­цями, хтось Maє координувати їx дiяльнiсть. Внаслiдок цього об'єктивно виникає необхiднiсть у так званому вертикальному подiлi працi, тобто у дiяльностi з координацiї роботи пiдроздiлiв та окремих виконавцiв у серединi пiдроздiлiв.

Дiяльнiсть з координацiї роботи iнших людей в широкому розумiннi i становить сут­ність управлiння органiзацiєю.

Таким чином, необхiднiсть управлiння об'єктивно виникає внаслiдок горизонтального та вертикального подiлу працi в органiзацiєї. Оскiльки подiл працi є загальною характеристикою дiяльностi будь-якої органiзацiї, Bci органiзацiї потребують управлiння.

Глобальною метою дiяльностi будь-якої органiзацiї є цосягнення успiху. Органiзацiя вважається успiшною, якщо досягає поставлених перед собою цiлей.

Складовi усппіху:

а) виживання, тобто можливiсть iснувати якомога довше;

б) результативнiсть та ефективнiсть.

Щоб бути успiшною впродовж тривалого часу, вижити та досяrrи своїх цiлей, opгaнi­зацiя має бути як ефективною, так i результативною.

За словами П. Дракера:

- результативпiсть є наслiдком того, що робляться потрiбнi слушнi речi (doiпg the right thiпgs);

- ефективпiсть є наслiдком того, що вірно (правильно) створюються цi caмi ре­чi (doiпg thiпgs right).

Перше i друге є однаково важливим.

Якщо мета органiзацiї обрана правильно, це означає, що дiяльнiсть органiзацiї задово­льняє певну важливу, реально iснуючу потребу (створюються речi, на якi є попит). Результати­внiсть у такому розумiння - це щось невiдчутне на дотик, непомiтне. Ефективнiсть, навпаки, можна вимiрювати кiлькiсно. Вiдносна ефективнiсть організації має назву продуктивностi i ви­мiрюється як спiввiдношення вартісної оцінки ycix виходiв з органiзацiї та вартісної оцiнки ycix

. ..

Входів в організацію.

Як менеджери сприяють ефективнiй та результативнiй дiяльностi органiзацiй? Вони це роблять у процесi виконання чотuрьох основних

Функцiй менеджменту: 1) планування; 2) ор­ганiзацiя; 3) мотивацiя; 4) контроль.

Отже, у вузькому розумiннi мепеджмент - це процес планування, органiзацiї, мотива­цiї та контролю органiзацiйних pecypciв для результативного та ефективного досягнення цiлей органiзацiї.

Зазначенi функцiї менеджменту, що виконуються у зазначенiй послiдовностi, утворю­ють поняття «цикл мепеджменту».

Слiд зауважити, що такий пiдхiд до розумiння циклу менеджменту зовсiм не означає, що процес управлiння носить дискретний характер (в понедiлок - планування, у BiBTOPOK - ор­ганiзацiя тощо). Реально у роботi менеджера постiйно сполучаються yci перелiченi функцiї ме­неджменту.