Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методвказ до самроботи студ ЗФН з ФП-11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
368.64 Кб
Скачать

4. Організація самостійої роботи студентів

4.1. Загальні положення.

Самостійна робота студентів спрямована на поглиблення теоретичних знань і набуття додаткових практичних навичок з питань залікового кредиту "Фінанси підприємств".

Самостійна робота студента передбачає:

  • опрацювання тематичного матеріалу з веденням конспекту;

  • самостійне вивчення тематики курсу залікового кредиту;

  • підготовку тематичного матеріалу до семінарських занять;

  • виконання контрольних завдань у поза аудиторний час;

  • виконання самостійної контрольної та індивідуальної науково-дослідної роботи.

Самостійну роботу студент повинен обов’язково виконати і надати для контролю його знань викладачем. Рекомендовану літературу для самостійної роботи до кожного модулю вказано в розділі „Література”.

Форми контролю:

  1. Опитування під час лекційних і семінарських занять.

  2. Проміжні контрольні роботи.

  3. Підсумкові модульні контрольні роботи.

  4. Самостійні індивідуальні творчі роботи.

  5. Залік та екзамен.

4.2. Самостійна індивідуальна науково-дослідна робота.

Індивідуальна науково-дослідна робота розглядається як форма підсумкового контролю знань. Виконання студентами індивідуальної науково-дослідної роботи надає можливість підтвердити вміння самостійно працювати з літературою, аналізувати, робити самостійні теоретичні і практичні висновки. За успішного виконання всіх вимог до індивідуальної науково-дослідної роботи студенти отримують відповідну кількість балів і допускаються до підсумкового контролю знань – заліку та екзамену.

При виконанні індивідуальної науково-дослідної роботи студентам рекомендується наступний ПОРЯДОК РОБОТИ:

1. Ознайомтесь із загальними положеннями, тематичним змістом курсу та формою підсумкового контролю знань.

2. За рекомендованою літературою та загальним змістом курсу вивчіть відповідний матеріал.

3. Уважно ознайомтесь з вимогами по оформленню та виконанню індивідуальної науково-дослідної роботи.

4. Перегляньте перелік рекомендованої тематики індивідуальних науково-дослідних робіт і з‘ясуйте, до яких змістовних модулів і тем дисципліни вони відносяться.

5. Ознайомтесь з розв’язками аналогічних проблем, поданих під час лекційних і семінарських занять та у рекомендованій літературі.

6. Перейдіть до розв’язку проблеми за своїм варіантом завдання.

7. При виконанні індивідуальних науково-дослідних робіт та вивченні теоретичного матеріалу обов‘язково записуйте запитання, які у Вас виникають, і звертайтесь до викладача за поясненнями у часи призначених консультацій.

4.3. Вимоги до виконання роботи

Мета виконання індивідуальної науково-дослідної роботи - надбання студентом досвіду користуватись каталогами бiблiотек, більш близьке його знайомство з науковими працями i їх авторами у процесі аналізу змісту наукової літератури, вироблення вміння письмово оформити результати своєї праці та виступу перед аудиторією. У кінцевому результаті, виховувати свідомий i творчий пiдхiд до тих проблем, які розглядаються, прищеплювати навики самостійної дослідної роботи.

Тема реферативної роботи обирається студентом на початку семестру з числа тих, перелік яких наведений нижче, або студент може запропонувати свою тему, що має бути погоджена з викладачем. В одній академiчнiй групі не бажано, щоб роботу на одну i ту ж тему виконувало більше двох студентів. Обсяг роботи, не повинен перевищувати 20 сторінок машинописного тексту. Виконана робота здається викладачеві за тиждень до заліку (екзамену).

За своїм змістом робота має бути оглядом літератури i статей з періодичної преси на дану тему. Віна повинна містити критичний аналіз та оцінку поглядів українських i зарубіжних фахівців з питання теорії та практики рішення проблеми. Обов'язково слід давати посилки на джерела цитат, цифрового матеріалу чи оригінальних думок їх авторів. Бажано, щоб робота закінчувався власними висновками та пропозиціями студента.