Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Маркетинг в тур Метод 4 МО.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
363.01 Кб
Скачать

Київський університет туризму,

економіки і права

Факультет МЕВ і менеджменту

Кафедра економіки і маркетингу

підприємств туристсько-готельної сфери

МАРКЕТИНГ В ТУРИЗМІ

Робоча програма залікового кредиту

для студентів 4 курсу

галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент»

КИЇВ 2011

Робоча програма залікового кредиту «Маркетинг в туризмі» для студентів галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» напряму підготовки 6.030601 «Менеджмент» Київського університету туризму, економіки і права. – К.: КУТЕП, 2011.- 38 с.

Укладач:

Парубець О.В., к.е.н., доцент кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Рецензенти:

Ковешніков В.С., к.е.н., доцент, декан факультету Державної академії комунального господарства м. Києва

П’ятницька Н.О., к.е.н., професор кафедри менеджменту підприємств туристичної індустрії КУТЕП

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри КУТЕП жовтня 2011 р. протокол №.

Ро

ЗМІСТ

Передмова

Опис залікового кредиту

Мета й завдання залікового кредиту

Робоча програма залікового кредиту

1. Тематичний план залікового кредиту

2. Система оцінювання знань студентів із залікового кредиту

3. Зміст змістових модулів залікового кредиту

3.1. Зміст лекційних занять

3.2. Зміст семінарських занять

4. Самостійна робота студентів

5. Індивідуальна робота студентів

6. Перелік питань до підсумкового модульного контролю

6.1. Зразок завдання до модульного контролю

6.2. Зразок завдання до екзамену

7. Список рекомендованої літератури

4

6

6

8

10

10

12

15

24

24

26

27

29

32

33

Передмова

Робоча програма залікового кредиту «Маркетинг у туризмі» кредитно-модульної система організації навчального процесу.

Програма передбачає продовження вивчення проблем і тенденцій застосування маркетингу, що вивчався в п’ятому семестрі, а саме: проблем пов'язаних із механізмами використання в взаємовідносинах між – держав, фірм, міжнародних організацій.

Програмою передбачається реалізація п’яти навчальних блоків: теоретичного, практичного, самостійної роботи, індивідуально-консультативної роботи з викладачем і контролю знань.

Теоретичний блок розкриває сутність використання маркетингу у туристичній сфері, основні категорії, принципи й закономірності використання. Матеріал блоку є опорою для розкриття практично орієнтованого курсу. Форма занять: лекції, семінари, тестові завдання та контрольні роботи з використанням активних методів навчання й контролю.

Практичний блок забезпечується проведенням навчальних занять, самостійним пошуком інформації з тих чи інших питань програми. Організаційна й змістовна різноманітність практичних занять забезпечується використанням таких методів і форм:

  • проведенням групових занять, підготовкою доповідей, рефератів, тематичних виступів, виданням індивідуальних завдань з метою більш поглибленого опрацювання питань, що вивчаються;

  • групових форм вирішення проблемних ситуацій (диспут, гра, дискусія, розв’язання спеціальних задач);

  • інтенсифікацією навчання й розвитком творчих здібностей студентів (створенням нестандартних обставин і ситуацій, виданням додаткових доповнень на заняттях, проведенням поточного контролю).

Блок самостійної роботи сприяє закріпленню знань і навичок студента, що одержані ним під час аудиторних занять; розширення і поглиблення теоретичного матеріалу; формування вмінь і навичок самостійної роботи з літературою та виконання практичних завдань; розвиток здатності самостійно організовувати, планувати і контролювати свою діяльність, систематизувати інформацію, що отримується в процесі роботи; забезпечення розвитку творчої особистості студента та формування його професійної компетентності, самостійності і пізнавальної активності в процесі роботи з джерелами інформації що рекомендуються з цієї дисципліни, виконанні різноманітних творчих завдань. Тематика занять зі самостійної роботи спрямована на відпрацювання навчального матеріалу, обов’язковим його контролем на семінарських заняттях, написанні й захисту рефератів, виконання індивідуального навчально-дослідного завдання (ІНДЗ).

Індивідуальна робота це вид навчальної роботи викладача, що здійснюється за графіком індивідуально-консультативної роботи у формі: індивідуальних занять, консультацій, перевірки конспектів навчальних текстів та конспекту наукових текстів, що винесені на поточний контроль.

Блок контролю охоплює всі елементи процесу навчання. Мета контролю – підвищення ефективності навчання шляхом стимулювання самостійної діяльності студентів. Типи контролю – вихідний, оперативний (допоміжний), поточний, рубіжний, підсумковий. Форми контролю: тестування, контрольні роботи, співбесіди, усне опитування, контроль за запитаннями для самоконтролю, програмовані тести, перевірка та захист рефератів, ПМК.

Для вивчення курсу рекомендується користуватися підручниками, навчальними й методичними посібниками, монографічною літературою, довідниками та мережею Інтернет.

Заліковий кредит «Маркетинг у туризмі» кредитно-модульної система організації навчального процесу є складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців на освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр» за спеціальністю 6.030601 «Менеджмент» напряму 0306 «Менеджмент і адміністрування».