Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3 практична.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
33.27 Кб
Скачать

Практична робота №3

Інформаційна інфраструктура електронного бізнесу

Студента групи мітіс-20

Овсенко Д.В

  1. Джерела і споживачі даних

  2. Інформаційні сервери і універсальні клієнти

  3. Мережевий транспорт. Адресація.

  4. Форма представлення інформації

  5. Методи інтеграції в інформаційній інфраструктурі

Контрольні питання:

  • Що є джерелами і хто є споживачем даних в інтернет економіці?

  • Як функціонують інформаційні сервери?

  • Дайте характеристику універсальних клієнтів?

  • Опишіть технологію взаємодії універсального клієнту та інформаційного серверу

  • назвіть типи адрес, що використовується при організації середовища доставки в сімействі протоколів ТСР\ІР?

  • Які функції виконує мережевий транспорт в мережевій економіці?

  • Яке призначення служби доменних імен DSN? Які джерела фінансування витрат на підтримку серверів DSN?

  • Сформулюйте основні ідеї що лежать в основі мови HTML і протоколу передачі гіпертекстових данних HTTP?

  • Які основні перспективи розвитку технологічних компонентів інфраструктури підприємства електронного бізнесу(по матеріалах інтернет конференцій).

Виконання завдання:

1.Джерела і споживачі даних.

Первинна маркетингова інформація — дані, які зібрані спеціально для вирішення проблеми даного маркетингового дослідження. Насамперед зазначимо, що ця інформація може бути отримана: а) самою організацією-ініціатором дослідження; б) сторонньою — як правило, спеціалізованою дослідницькою — для відповідного замовника організацією. Таким чином, кожна організація, яка ініціює проведення дослідження, повинна вирішити це організаційне питання.

— по-перше, отримання значної частини вторинних даних не вимагає якихось особливих фінансових витрат: їх можна отримати або безкоштовно, або за символічну плату;

— по-друге, витрати часу на збір та обробку вторинної інформації є в цілому меншими, ніж щодо отримання первинної інформації;

— по-третє, вторинна інформація у багатьох випадках вже є певним чином апробованою. Тобто її вже використовували, аналізували, на її основі створювали якісь висновки, у тому числі щодо якості цієї інформації.

Ма́ркетингові дослі́дження — збір, опрацьовування й аналіз інформації та можливостей, розроблення рекомендацій на підставі цих даних.

Як правило, вони передбачають аналіз продажу та маркетингових можливостей, прогнозування продажу, ринкових кривих пропозиції та попиту. Результати маркетингових досліджень фірми використовують при плануванні та контролі діяльності. Такі дослідження часто супроводжуються збиранням і пошуком первинних даних. А потреба в цьому постає або на завершальному етапі дослідження, або за недостатньої кількості вторинних даних для прийняття адекватного рішення.

2. Інформаційні сервери і універсальні клієнти.

Сервер (мережа) - логічний або фізичний вузол мережі, що обслуговує запити до одного адресою та / або доменному імені (суміжним доменних імен), що складається з одного або системи апаратних серверів, на якому виконуються один або система серверних програм .

Сервер (програмне забезпечення) - програмне забезпечення приймає запити від клієнтів

(вархітектурііклієнт-сервер).

Сервер (апаратне забезпечення) - комп'ютер (або спеціальне комп'ютерне обладнання) виділений або спеціалізований для виконання певних сервісних функцій.

Сервер в інформаційних технологіях - програмний компонент обчислювальної системи, що виконує сервісні функції по запиту клієнта, надаючи йому доступ до певних ресурсів.

Серверне додаток (сервер) запускається на комп'ютері, так само званому "сервер", при цьому при розгляді топології мережі, такий вузол називають "сервером". У загальному випадку може бути так, що серверний додаток запущено на звичайній робочій станції, або серверний додаток, запущене на серверному комп'ютері в рамках розглянутої топології виступає в ролі клієнта (тобто не є сервером з точки зору мережевої топології). Поняття сервер і клієнт і закріплені за ними ролі утворюють програмну концепцію «клієнт-сервер».

Універсальні сервери - особливий вид серверної програми, не надає жодних послуг самостійно. Замість цього універсальні сервери надають серверів послуг спрощений інтерфейс до ресурсів між процесами взаємодії та / або уніфікований доступ клієнтів до різних послуг. Існують кілька видів таких серверів: · Inetd від англ. I nterne t super-server d aemon демон сервісів IP - стандартний засіб UNIX-систем - програма, що дозволяє писати сервери TCP / IP (і мережевих протоколів інших родин), що працюють з клієнтом через переслані inetd потоки стандартного вводу та виводу (stdin і stdout). · RPC від англ. R emote P rocedure C all віддалений виклик процедур - система інтеграції серверів у вигляді процедур доступних для виклику віддаленим користувачем через уніфікований інтерфейс. Інтерфейс винайдений Sun Microsystems для своєї операційної системи (SunOS, Solaris; Unix-система), в даний час іспользуетстся як у більшості Unix-систем, так і в Windows.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]