Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет.вип.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
457.22 Кб
Скачать

5. Підготовка до захисту випускної роботи

Після видачі завдання керівник випускної роботи:

  • надає студенту допомогу у розробці календарного плану роботи на весь час виконання роботи;

  • рекомендує студенту необхідну навчально-методичну літературу, довідкові матеріали та інші джерела;

  • проводить консультації з написання окремих розділів та глав роботи, які передбачені планом;

  • надає методичну допомогу у підготовці випускної роботи;

  • здійснює проміжний та рубіжний контроль підготовки випускної роботи.

Студент виконує випускну роботу згідно затвердженого керівником плану, дотримуючись строків, що вказані у календарному плані. У зазначені строки студент повинен звітувати перед керівником та завідуючим кафедрою, які фіксують ступінь виконання випускної роботи.

При перевірці випускної роботи студента керівник повинен виявити помилки та неточності; вказати, в чому вони полягають, та визначити раціональні шляхи їх виправлення; уточнити або виправити нечіткі формулювання; відмітити стилістичні помилки.

За достовірність даних, що наведені у випускній роботі, відповідає студент – автор випускної роботи.

Закінчену випускну роботу, яку студент повинен підписати, необхідно подати на кафедру, де її реєструють, а потім передають керівнику для перевірки та підготовки відгуку.

Після детального вивчення та схвалення випускної роботи керівник підписує її та разом з відгуком подає завідуючому кафедрою для допуску до захисту. У відгуку керівник повинен зробити оцінку якості виконання кожного розділу випускної роботи, дати характеристику професійній зрілості випускника, його працездатності, творчого потенціалу.

Керівник оцінює випускну роботу записом "Допускається до захисту", або, в разі негативної оцінки, - “До захисту не може бути допущена”.

Завідуючий кафедрою на підставі цих матеріалів вирішує питання щодо допуску випускної роботи до захисту. Це підтверджується відповідним записом на випускній роботі. Якщо завідуючий кафедрою не вважає можливим допустити випускну роботу до захисту, то це питання розглядається на засіданні кафедри із залученням керівника. Витяг з протоколу засідання кафедри подається через декана факультету для затвердження ректору.

Випускна робота, яку завідуючий кафедрою допустив до захисту, повинна бути направлена деканом факультету на внутрішню рецензію. До рецензування залучаються провідні фахівці інших кафедр інституту. У рецензії відмічаються позитивні моменти роботи та її недоліки, робиться висновок і даються рекомендації щодо захисту випускної роботи та присвоєння випускнику певної кваліфікації.

Студент обов’язково повинен отримати відгук від наукового керівника роботи, назначеного кафедрою.

До захисту допускають випускні роботи, що відповідають зазначеним вимогам до змісту та оформлення. На кафедру подається закінчена випускна робота з відгуком наукового керівника та внутрішньою рецензією. Якщо робота виконана на замовлення організації чи приймається до впровадження, необхідно обов'язково додати акт про впровадження з зазначенням розрахункової суми економічного ефекту.