Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Проведення документа в податковому обліку

При проведенні документа виконуються записи в наступні регістри

  • Регістр відомостей "Початкові відомості про основні засоби організацій (ПО)". У регістр виконується запис на дату рівну значенню реквізиту "Дата прийняття до обліку (Регл)". У регістр записуються дані реквізитів "Організація", "Основний засіб", "Первісна вартість (ПО)", "Податкова група ОС", "Ураховується як запас (ПО) ".

  • Регістр відомостей "Рахунку податкового обліку основних засобів". Запис у регістр виконується на дату поточного документа. У регістр записуються дані реквізитів "Організація", "Основний засіб".

  • Регістр відомостей "Податкові призначення ОС". Запис у регістр виконується на дату поточного документа. У регістр записуються дані реквізитів "Організація", "Основний засіб", "Податкове назанчение".

  • При проведенні документи формуються наступні проводки:

    • Дт «Рахунок обліку (ПО)» (без зазначення кор. рахунку) на суму, рівну значенню реквізиту «Балансова вартість (ПО)»;

    • Дт ОМО «Модернізація й поліпшення об'єктів основних засобів» (без зазначення кор. рахунку) на суму, рівну значенню реквізиту «Сума модернізації з початку року (ПО)».

Документ "Введення початкових залишків малоцінних активів в експлуатації"

Документ призначений для введення початкових залишків малоцінних активів (МШП, малоцінних необоротних активів, бібліотечних фондів).

При введенні документа в шапці необхідно вказати наступні реквізити:

  • Підрозділ. Виробничий підрозділ організації, в яке передається в експлуатацію малоцінні активи. Значення реквізиту вибирається з довідника "Підрозділи". Реквізит є обов'язковим для заповнення

У табличній частині необхідно вказати список матеріалів і кількість, що списується зі складу. При цьому заповнюються наступні реквізити:

  • Малоцінний актив. Переданий в експлуатацію малоцінний актив. Значення реквізиту вибирається з довідника "Номенклатура" і є обов'язковим для заповнення

  • Призначення використання. Призначення використання малоцінного активу.  Значення реквізиту вибирається з довідника "Призначення використання" і є обов'язковим для заповнення

  • Фізична особа. Фізична особа, якій передається малоцінний актив.  Значення реквізиту вибирається з довідника "Фізичні особи" і є обов'язковим для заповнення

  • Кількість Кількість переданих малоцінних активів. Значення реквізиту може бути заповнене автоматично при виборі призначення використання активу

Для цілей бухгалтерського й податкового обліку малоцінних активів в експлуатації вказуються:

  • Вартість. Вартість переданих малоцінних активів.

 Особливості проведення документа

 Малоцінні активи записуються на забаласовый рахунок МЦ. Якщо це необоротний актив, то ще проводяться записи по рахунку передачі й рахунку амортизації (вказуються в призначенні використання).

Документ "Введення в експлуатацію основних засобів"

Документ «Уведення в експлуатацію основних коштів» призначений для відбраження введення в експлуатацію основних засобів в бухгалтерському й податковому обліку.

В процесі експлуатації основні засоби можуть передаватися з одного підрозділу в інше, міняти призначення використання і т.д. Для автоматизації цієї облікової операції в типовій конфігурації призначений документ «Переміщення основних засобів».

У табличній частині вказуються основні засоби, реквізити яких необхідно змінити

Для швидкого заповнення табличної частини однотипними об'єктами основних коштів, що мають однакові найменування, потрібно ввести в табличну частину хоча б один такий об'єкт. Потім треба скористатися кнопкою Заповнити у командній панелі табличної частини. При виборі в меню, що випадає, пункту По найменуванню таблична частина буде заповнена об'єктами основних коштів, що мають таке ж найменування, як і введений спочатку.

Даний документ формує проводки в бухгалтерскому і податковому обліку, а також змінює значення відповідних ресурсів регістрів відомостей, що зберігають інформацію про основні засоби

Регістри обліку початкових відомостей (наприклад <Початкові відомості ОС (бух. облік)>) по всіх видах обліку можуть бути заповнені тільки цим документом або документом "Введення початкових залишків по ОЗ".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]