Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_1-9.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
690.18 Кб
Скачать

Керування списком звітів

"Стрілка нагору""Стрілка вниз" - перемістити за списком обраний звіт або групу звітів.  Дозволяють вибудувати порядок проходження звітів у списку за своїм розсудом. Звіти й групи звітів можна переносити в інші групи довідника

"Сховати" - забрати зі списку непотрібний звіт або групу звітів

"Відновити" - показати раніше сховані в списку форми звітності. По натисканню цієї кнопки список звітів повністю відновлюється у вихідний стан

"Обновити" відновити список звітів у первісному виді. Це необхідно в тому випадку, коли об'єкти конфігурації, що реалізують форми регламентованої звітності, оновлені, або в конфігурацію додані нові форми звітності (нові об'єкти конфігурації).  При відновленні користувачеві видається список форм звітності, і можна вибрати, які саме найменування звітів варто оновити. При відновленні списку програма намагається максимально зберегти користувальницькі настроювання списку

"Відкрити" - відкриває новий регламентований звіт того виду, на якому встановлено курсор у списку звітів

"Журнал звітів" - відкриває журнал регламентованих звітів, у якому зберігаються усі раніше введені звіти. При відкритті журналі автоматично встановлюється відбір  за тим звітом, на якому перебував курсор у списку звітів в момент натискання кнопки

"Журнал вивантаження" - відкриває журнал регламентованих звітів, в якому зберігаються всі раніше введені звіти. При відкритті журналу автоматично встановлюється відбір за тим звітом, на якому перебував курсор у списку звітів в момент натискання кнопки

Документ "Регламентований звіт"

Документ «Регламентований звіт» використовується для зберігання різних регламентованих звітів (бухгалтерських, податкових).

Його реквізити містять інформацію про конкретний звіт (по якій організації складений звіт, за який період, вид звіту, технічні настроювання - одиниця виміру, точність, і т.д.).

З регламентованих бухгалтерських звітів в документах зберігаються:

  • бухгалтерський баланс;

  • звіт про фінансові результати;

  • звіт про рух грошових коштів;

  • звіт малого підприємства;

  • звіт про власний капітал;

  • примітки до фінансової звітності.

В цьому документі можуть зберігатися податкові декларації по різних податках (ПДВ, податок на прибуток ін.).

Звертання до документа "Регламентований звіт" і всі необхідні дії - введення нового, редагування, збереження - виконується відповідним звітом.

 

Висновок:

В ході проходження практики роботи в програмі 1С:Бухгалтерії як майбутні спеціалісти за професією бухгалтера навчилися працювати на автоматизованому робочому місці.

АРМ бухгалтера - система, яка є сукупністю взаємопов'язаних елементів. Для АРМ, як системи, характерні певні властивості і певна структура. Під структурою розуміємо сукупність елементів системи і зв'язків між ними, які відображають їх взаємодію.

Наявність тієї чи іншої структури системи виливає на її властивості, а також на виявлення в часі функцій системи. Структура АРМ автоматизує функції бухгалтера при заданих критеріях якості управління. Для оцінки складу окремих частин системи, тобто підсистем і відносин між ними, визначили основні її частини: функціональну та забезпечуючу.

В ході виконання практичних робіт в програмі «1С:Бухгалтерії 8.0» ми навчилися працювати в автоматизованому режимі, де відображається господарські операції з постачанні та реалізації товарів та послуг, облік виробництва, облік товарно-матеріальних запасів, складський облік, облік торгівельних операцій, облік комісійної торгівлі, облік операцій з тарою, облік банківських і касових операцій, облік розрахунків з контрагентами, облік основних засобів, нематеріальних і малоцінних активів, податковий облік, облік заробітної плати.

«1Сбухгалтерия 8.0» забезпечує вирішення всіх завдань, що стоять перед бухгалтерською службою підприємства, якщо бухгалтерська служба повністю відповідає з а облік на підприємстві, включаючи, наприклад, виписку первинних документів, облік продажів і так далі. Дане прикладне рішення також можна використовувати виключно для ведення бухгалтерського і податкового обліку, а завдання автоматизації інших служб, наприклад, відділу продажів, вирішувати спеціалізованими конфігураціями або іншими системами.

До складу «1С:Бухгалтерии 8.0» включений план рахунків бухгалтерського обліку, відповідний Наказу Міністерства Фінансів України затвердженні Плану рахунків бухгалтерського обліку і Інструкції про його використання» від 30 листопада 1999г. №291. Склад рахунків, організація аналітичного, валютного, кількісного обліку на рахівницях відповідають вимогам законодавства по веденню бухгалтерського обліку і віддзеркаленню даних в звітності. При необхідності користувачі можуть самостійно створювати додаткові субрахунки і розрізи аналітичного обліку.

Основним способом віддзеркалення господарських операцій в обліку є введення документів в конфігурацію, відповідних первинним бухгалтерським документам. Крім того, допускається безпосереднє введення окремих проводок. Для групового введення проводок можна використовувати типові операції — простий інструмент автоматизації, легко і що швидко настроюється користувачем.

Ведення обліку діяльності декількох організацій. За допомогою «1С:Бухгалтерии 8.0» можна вести бухгалтерський і податковий облік господарської діяльності декількох організацій. Облік по кожній організації можна вести в окремій інформаційній базі. В той же час ця програма надає можливість ведення бухгалтерського і податкового обліку декількох організацій в спільній інформаційній базі.

Наявність тієї чи іншої структури системи виливає на її властивості, а також на виявлення в часі функцій системи. Структура АРМ автоматизує функції бухгалтера при заданих критеріях якості управління. Для оцінки складу окремих частин системи, тобто підсистем і відносин між ними, визначили основні її частини та забезпечуючи ведення прозорого обліку.

45

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]