Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кр. пр..doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
492.54 Кб
Скачать

№66. Контрабанда (Стаття 201).

Контрабанда, тобто переміщ. товарів через митний кордон Укр. поза митним контролем або з прихов. від митного контролю, вчинене у великих розмірах, а також незаконне переміщення історичних та культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів (крім гладкоств. мисливської зброї та бойових припасів до неї), а так само контрабанда стратегічно важливих сировинних товарів, щодо яких законодавством встановлено відповідні правила вивезення за межі України. Примітка. Контрабанда товарів вважається вчиненою у великих розмірах, якщо їх вартість у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Безпос. об'єкт - суспільні відносини, що забез-ть норм. товарообіг через митний кордон і внес. до бедж. мита та зборів. Додатк. безпос. об'єкт – сусп. безп. при контрабанді озброєння; а також здоров'я населення – при контраб. отруйних, сильнодіючих, рад. реч.. Предмет - товари. Об'єкт. сторона - в діях, що полягають у переміщ. у вел. розмірі через митний кордон Укр. товарів чи ін. преді., вчинене поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю. Суб'єкт. сторона - пр. умисел. Суб'єкт - б-я ос,16р.

№67.Порушення порядку зайняття господарською діяльністю та діяльністю з надання фінансових послуг (Стаття 202).

Об'єкт. сторона - порушенням порядку зайняття госп. дія-тю і пов'язаного з нею отримання доходу у вел. розмірах. Здійснення госп. дія-ті: 1)без держреєстрації. 2)без спеціального дозволу — ліцензії. 3)з поруш. умов ліцензув.(якщо ос, маючи ліцензію на певний вид діяльності, займається іншою). Суб'єкт. сторона – пр. умисел. Суб'єкт - ос, яка зобов'язана зареє-ся як підпр. або отримати відповідну ліцензію на зайняття певною дія-тю.Ч.2-здійсн. банк. дія-ті або банк. операцій, а також проф. дія-ті на ринку цінних паперів, опер. Не банк. Фін. установ без держ. реєстр. або без спец. дозволу (ліцензії), одерж. якого передб. законодавством, або з поруш. умов ліцензув., якщо це було пов'яз. з отрим. доходу у вел. розмірах. Суб'єкт - ос, яка факт. є засновн. комерц. банку або ін. кредитної орг. або управляє дія-тю таких організацій, а також ос, яка зобов'язана зареє-ся як підприємець і отримати відповідну ліцензію на здійсн. банківських операцій або професійної дія-ті на ринку цінних паперів.

68. Зайняття забороненими видами господарської діяльності (Стаття 203).

Зайняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу.

Об'єкт. сторона - зайнятті забороненими видами госп. дія-ті. Види, щодо яких є спец. заборона. Суб'єкт. сторона - пр. умислом. Суб'єкт - 16р. Господ. дія-ть - це б-я дія-ть, у тому числі підприємницька, юр. осіб, а також фіз. осіб – суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язана з виробництвом (виготовленням) продукції, торгівлею, наданням послуг, виконанням робіт.

69. Фіктивне підприємництво. (Стаття 205).

Фіктивне підприємництво, тобто створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів дія-ті, щодо яких є заборона. Об'єкт. сторона – створ. або придбанні суб'єктів підпр. дія-ті (юр осіб) з метою прикриття незаконної дія-ті або здійсн. видів дія-ті, щодо яких є заборона. Під придбанням суб'єкта підпр. дія-ті (юр. ос) слід розуміти отримання б-я способом права власності на цю юр. ос як в цілому, так і на визначену його частину, що дозволить здійсн. контроль над ним. Незак. дія-тю-б-я підпр. дія-ть юр. ос, що не відповідає установчим документам. Заборонена дія-ть – це дія-ть, що прямо заборонена законом. Суб'єкт. сторона – пр. умисел, поєднаний із спец. метою – прикриття незаконної або забороненої підпр дія-ті. Суб'єкт - 16р.