Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вогняні стріли, себто докази любові.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
187.39 Кб
Скачать

3. Це не було з кров'ю козлів і телят, але через власну Кров Він раз назавжди ввійшов до Святого Місця і запевнив вічне відкуплення (Євр. 9, 12).

Хіба кров всіх телят, ба й навіть усіх людей, пожертвувана Богові, могла виєднати нам Божу ласку? Ні! Тільки кров Богочоловіка мала силу вислужити нам пробачення та вічне спасіння. Хто ж був би подумав, що Бог помре за наше спасіння, якщо б Сам Бог не винайшов цього засобу, щоб спасти нас? Тільки любов могла видумати і виконати подібний задум.

Многостраждальний Йов слушно кликав до Бога, що так сильно любить людей: «Господи, хто ж такий чоловік, що Ти так сильно звеличив його? Чому ж Твоє серце так сильно любить його? Що ж бо таке чоловік, що такціниш його і звертаєш на нього увагу?» (Йов 7, 17).

Ох, мій Ісусе, замало мені одного серця, щоб любити Тебе! Не було б забагато, якщо б я любив Тебе серцями всіх людей. Який був би я невдячний, якщо б ще ділив своє серце між Тобою і сотворінням? Моя Любове, Ти хочеш цілого мого серця і вповні заслуговуєш, щоб я віддав Тобі його. Хочу присвятити його Тобі. Якщо ж не вмію вповні віддати, то Сам забери його, щоб я міг поправді сказати. Бог це скеля мого серця і моя частка навіки!(Пс. 72, 26).

Мій Спасителю, ради заслуг Свого покірного і страждального життя подай правдиву покору, що поможе мені любити погорду та скрите життя. Подай силу приймати з любов'ю хвороби, зневаги, гоніння, внутрішні страждання і хрести, що пошлеш мені. Поможи любити Тебе й потім чини зо мною, що подобається Тобі.

Любляче Серце Ісуса, виявленням Своєї безмежної доброти поможи мені любити Тебе. Нехай вповні віддамся Тобі, заки помру. Мій Ісусе, люблю Тебе, бо Ти сильно заслуговуєш на любов і гаряче бажаєш, щоб я любив Тебе. Люблю Тебе всім серцем і всією душею.

4. Виявилися доброта і чоловіколюбність Спасителя, нашого Бога(Тит. 3, 4).

Бог споконвіку любить людей, як Сам заявив устами пророка Єремії: "Я полюбив тебе вічною любов'ю" (Єр. 31, 3). Заки Божий Син стався Чоловіком, каже св. Бернард, то Бог виявив Свою могутність у створенні світу і Свою Божу мудрість у його правлінні, але Його любов до людей вповні заблистіла аж тоді, коли Божий Син стався Чоловіком. Побачивши, що Ісус Христос проживав серед страждань і помер болючою смертю, кривдимо Бога, якщо сумніваємося в Його безмежній любові до нас. Він сильно любить нас. Люблячи, бажає, щоб ми так само любили Його. Христос помер за нас, щоб ми проживали для Нього. Св. Павло кличе: "Він помер за всіх, щоб ті,що живуть, не жили вже для себе самих, а для Того, що помер за них" (2 Кор. 5, 15).

Мій Спасителю, коли ж я зрозумію любов, якою Ти полюбив мене? Замість любові колись я відплачувався Тобі зневагами і нехтуванням Твоєї ласки. Проте не буду зневірюватися, бо Ти — безконечна доброта. Ти прирік пробачити тим, що каються. Я зневажив Тебе, бо більше цінив власні задоволення, ніж Тебе. Від усієї душі тепер каюся за це. Це дуже болить мені, як пригадую собі, що зневажив Тебе, безконечне моє Добро.

Прости мені і злучи мене з Собою вічною любов'ю, щоб вже більше не покидав Тебе, але проживав, щоб тільки любити і слухати Тебе. Так, мій Ісусе, тільки Тебе хочу любити. Колись промінював Тебе за сотворіння, а тепер зрікаюся всього і вповні віддаюся Тобі. Люблю Тебе, Боже моєї душі, люблю Тебе більше, ніж самого себе.

Божа Мати Маріє, виєднай мені ласку залишитися вірним Богові аж до смерті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]