Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lizhni_komplexi.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
69.71 Кб
Скачать

4. Лікувальна рекреація курортних центрів.

Буковель: Туристичний комплекс «Буковель» лікує та оздоровлює людей з проблемами опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту та сечовивідних шляхів. «Буковель» - не лише гірськолижний, а й бальнеологічний курорт з сучасним обладнанням, найкращими лікарями, унікальними за своїми властивостями мінеральними водами з власних свердловин. "Буковельська-1" та "Буковельська-2" за складом і властивостями нагадують трускавецьку "Нафтусю" та отримали високі оцінки фахівців. Найновіше обладнання дозволяє зберігати цілющі властивості води, адже споживачеві вона подається живою. У якій кількості та яку саме воду варто вживати, порадить лікар у медичному центрі, що розташований поруч із бюветною кімнатою. Чисте повітря, джерельна вода  - позитивно впливають на всі системи організму, вражаючі пейзажі порадують у будь-яку пору року. 

У «Буковелі» не забули й про кисневі коктейлі. Ця піна, що утворюється за допомогою збагачення киснем вітамінізованої суміші або натурального соку додає сил та наснаги. Повністю розслабитись після власних рекордів на трасі допоможе ванна з гідромасажем із спеціальними солями. Після такого курсу релаксації та оздоровлення можна братись до нових справ.

Славське: Влітку відкриваються прекрасні ландшафти з вічнозеленими хвойними лісами на схилах гір, які є запорукою проведення повноцінного відпочинку та оздоровлення.

Регіон Славського відзначається ідеальною екологічною чистотою, адже в радіусі приблизно 100 км. немає жодного промислового підприємства з шкідливими відходами.

Драгобрат: Організм будь-якого туриста тут очиститься і стане здоровішою, тому що тут чисте повітря і вода, різноманітна флора і фауна і красиві пейзажі, які обов'язково вас порадують. Природа допоможе вам вилікуватися від хвороб дихальних шляхів, а також бронх і легенів. Хворі люди в горах не використовують спеціальні препарати для дихання. Атмосфера величних гір заспокоїть нервову систему, а також допоможе поліпшити загальний стан і зміцнить ваш імунітет. Якщо ви будете постійно пити джерельну воду, то ви зможете забути про проблеми травного тракту.

На відміну від інших розвиненіших курортів Карпат, Драгобрат дарує всім любителям спокійного відпочинку тишу, незабутні пейзажі і повну відірваність від зовнішнього світу.

5. Історичні та архітектурні місця курортних центрів.

Буковель: Близько курорту можна відвідати безліч цікавих місць:

1) Костел у м. Делятин (25 км)- В його закладенні незадовго перед початком Першої світової війни взяв участь імператор Франц Йосиф, сиплячи золоті дукати на кожен кут і тримаючи чотири саджанці, привезені з Відня. З чотирьох тепер залишилося лише одне дерево — величезна кедрова сосна, яка росте біля новішого костелу, збудованого на місці цісарського вже за Польщі. Стиль костелу є вдалою імітацією романо-готичного стилю. В довжину ця висока і вузька споруда має більше, ніж тридцять метрів. Її фасад закінчується височенною вежою-шпилем.

Місцева легенда оповідає, що відступаючи, угорці і німці прикули у вежі кулеметника-смертника.

Після війни, у 1945 р. костел закрили і використовували як воєнний склад. Аж у 90-х костел ожив. В 1992 р. його передали наново зареєстрованій громаді, яка відремонтувала і впорядкувала костел своїми силами. Тепер просторе приміщення вражає чистотою, світлістю, білістю і довершеною стриманістю. Височенні побілені стіни виглядають бездоганно з розвішеними образками-ілюстраціями життя святого Франциска.

2) Пнівський замок (32 км)- Спорудження замку сягає в сиву давнину, він свідок багатьох подій історії. Подібні будівлі почали виникати після поступового занепаду та розпаду Галицько-Волинського князівства. Замок — велика, добре спланована і продумана фортифікаційна споруда, яка до будівництва Станіславської твердині (1662 р.) була найбільшою на всій території Прикарпаття. Він розташований на природному пагорбі, поверненому західною стороною до річки Бистриці Надвірнянської. Не зважаючи на руйнування та час, замок дійшов до наших днів.

3) Шешорський Гук - однин з найгарніших водоспадів (44 км).

4)Також варто пройтися по стежці Довбуша - галицького визволителя (15 км) 5)Відвідати Манявський скит - древній і до сих пір діючий чоловічий монастир (33 км)- він є православним, заснований Йовом Княгиницьким у 1606 р. біля с. Манява . Це святе місце з цілющою, за повір'ями, джерельною водою знаходиться у мальовничому карпатському міжгір'ї з оздоровлюючим мікрокліматом, первісною дикою природою.

Славське: У славську можна відвідати : 1) «Писану криницю» - вона розташована на горі Писаній. Там не раз бував Довбуш. Називають люди ту криницю Писаною, тому що давно там була й печера, на двадцять-тридцять чоловік. По легенді зайшов Довбуш туди з своїми опришками. Коло входу в печеру стояли великі камені. А в печері, усередині була криничка, яка існує і досі. Ніколи не замерзає. Навіть у найміцніші морози. Та й дин з опришок захотів помірятися з Довбушом силою, а Довбуш каже: «Нащо ми будемо один другого тягати по землі? Сильнішим буде той, хто пальцем підпишеться на цьому камені.» Той другий опришок давив-давив пальцем по каменю, але не виходило нічого. А Довбуш таку силу мав, що легко підписався пальцем на тім камені. Від того й назва – Писана криниця. А ще колись говорили: прийде така хвиля, що коли чоловік нап'ється води з Писаної криниці, то стане таким сильним і сміливим, як сам Довбуш. На мою думку, туристам буде цікаво відвідати це історичне місце і послухати цю легенду.

2) Неподалік Славська, у селі Розгірчому є печерний монастир – він схожий на печерне місто в Криму, тільки в мініатюрі. Місце як не можна краще підходить для монастиря - зелень лісу ховає храм від сторонніх очей, а з пагорба відкривається прекрасний вид на всю навколишню місцевість і долину річки.У його товщі вибито три печери, які знаходяться у двох рівнях. На першому рівні два приміщення, а на другому – одне приміщення. Вважається, що нижня велика печера була жилою кімнатою, до якої примикала комора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]