Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ukr_mova.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
103.33 Кб
Скачать

«Пізнай себе й стань кращим»

Коли людина знає свої справжні достоїнства і вади, їй легше добитися успіхів в будь-якій роботі,визначити своє місце в колективі,стати кращим. Спробуй дізнатися, який ти є насправді, без не дооцінок і переоцінок, пізнай самого себе. Для цього дотримуйся таких правил. Завжди думай про те, як ставляться до тебе люди. Якщо ти чимось не сподобався другові, якщо через тебе страждають батьки, рідні, якщо тобою невдоволене керівництво, ти теж повинен бути невдоволений собою. Погано не те, що в твоєму характері є вади, а те, що ти їх не визнаєш,не виправляєш.

Хочеш добре знати себе – пробуй свої сили в різних видах діяльності. Не втрачай можливості навчитися нової корисної справи, берися за будь-яке громадське доручення. І що б ти не робив, пам’ятай : чим різнобічніша діяльність, тим повніше розвиваються обдарування і здібності, тим точніше ти можеш відповісти на запитання: «Де моє покликання?»

Оцінюй себе за наслідками своєї діяльності. Гарні наслідки свідчать про твої достоїнства. Не звинувачуй інших,якщо у тебе щось не виходить, шукай причину в самому собі!

Правильно сприймай критику. Пам’ятай: ворог твоїх вад – твій кращий друг. Не вір друзям, які завжди хвалять. Май мужність визнати справедливу критику, і ти придбаєш справжніх друзів.

Але критика від критики різниться. Тебе можуть назвати маминим синочком тільки тому, що не куриш, не лаєшся. Реагувати на таку «критику» - нерозумно.

Завдання №3

Володимире Святославович, пане професор, громадянко Івашкевич, пане Григоренко, добродію Ілля,

Тамара Іллівна, дорога Катрусю, сестро Іванна, курсанти, колеги, лікарю, секретарю, Олегу, друже,

Ігорю, командире, бригадире, Кобзарю.

Завдання №4

були лише два паспорти. Ведуча організації. Виставка нових надходжень є у будь-якій бібліотеці.

Поводься гідним чином. Від сімдесяти відніми двадцять п’ять . Давайте привітаємо ювіляра з шести десятиріччям . Закінчив політехнічну спеціальність. Напам'ять вивчив чотири рядки. Наукова міра. Обсяг знань. Галузь науки. На вечір прийшли колишні курсанти. Нашій матері подарували самі кращі квіти. Доведи думку. Вважаю, що розклад треба скласти. Відкрийте книгу на сторінці...Відчиніть вікно. Вася! Славик! Не стійте на протязі! Мені пощастило: мене не викликали до дошки.

Завдання №5

Негодиться відповідати на запитання лише «так» чи «ні».Обов'язково треба додати ще кілька слів.Наприклад, «Так, спасибі…», «Ні , дякую …»,або ввічливо перепитати: «Будь ласка, повторіть ще раз,я не почув ваших слів». Зізнатися : «я не зрозумів», «я неслухав»-булобне зручно.Такі вирази,як: «Це неправда», «це дурниця»- неприпустимі…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]