Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НАКАЗ НА ПОСЕЛЕННЯ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.08.2019
Размер:
59.9 Кб
Скачать

Правила внутрішнього розпорядку у студентських гуртожитках ЖНАЕУ

  1. Загальні положення

    1. Правила внутрішнього розпорядку у студентських гуртожитках (далі – Правила) Житомирського Національного Агроекологічного Університету ( далі - ЖНАЕУ) поширюються на гуртожитки студмістечка базового вищого навчального закладу ( далі БВНЗ) ЖНАЕУ, які підпорядковується безпосередньо директорам студмістечка.

    2. Правила розроблено у відповідності із Законом України «Про вищу освіту» та Примірним положенням про студентський гуртожиток вищого навчального закладу, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 13.11.2007 року №1004, Положенням про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого чинним законодавством України.

    3. Поселення студентів, аспірантів, слухачів підготовчих відділень інститутів і факультетів підвищення кваліфікації, в окремих випадках співробітників і науково-педагогічних працівників, у студентські гуртожитки здійснюється на підставі ректора, які погоджують декани відповідних факультетів (якщо поселяються студенти або слухачі таким наказом), директори відповідних навчально-наукових інститутів (далі-ННІ) (якщо поселяються студенти або слухачі таким наказом), начальник відділу аспірантури і докторантури ( якщо поселяються аспіранти і докторанти таким наказом), завідувач відповідного гуртожитку, до якого проводиться поселення, Студентська Рада, Первинна профспілкова організація студентів (далі-профком студентів_, (первинна профспілкова організація ( далі – Профком співробітників)) (якщо поселяються співробітники і науково-педагогічні працівники), директор Навчально-наукового центру культурно-виховної і соціальної роботи ( далі - ) та перший проректор з навчально-виховної і організаційної роботи. При поселенні з майбутніми мешканцями гуртожитку укладається договір найму житлового приміщення в гуртожитках ЖНАЕУ ( далі – договір)

    4. Особа, яка поселяється в гуртожиток, зобов’язана особисто пред’явити паспорт, надати завідувачу гуртожиток довідку із студентів поліклініки ( для студентів, слухачів), яка приймає на облік студентів ЖНАЕУ, про проходження флюорографії та лікаря-дерматолога, квинтації попередньої сплати за проживання в гуртожитку, ремонт та охорону гуртожитку (згідно наказу ректора ЖНАЕУ про сплату за проживання у студентських гуртожитках_ за строк, вказаний в наказі ректора ЖНАЕУ про поселення (крім аспірантів, докторантів та відряджених до ЖНАЕУ), особисті фотокартки для використання їх у документах ( розміром 3х4 см). Особа, яка поселяється в гуртожиток Студмістечка на термін понад один місяць, може попередньо сплатити за проживання в гуртожитку та охорону гуртожитку не менше ніж за місяць, написавши відповідну заяву про неможливість внесення плати за весь період проживання. Ці заяви разом із документами, які засвідчують належність цієї особи до соціально незахищених категорій населення або підтверджують матеріальні труднощі її родини, погоджує голова комісії з поселення факультету, Профком студентів, та затверджує директор студмістечка. Оригінали заяв зберігаються у профкомі студентів, відповідно до яких Профком студентів готує списки для передачі їх у відділ з соціально-побутового забезпечення. Копії таких заяв додаються до пакету документів з поселення.

    5. Особа, яка поселяється в гуртожиток, повинна пройти інструктаж з пожежної безпеки, з техніки безпеки при експлуатації електропобутових приладів, побутової радіоапаратури і газового обладнання, вивчити правила внутрішнього розпорядку і ознайомитися зі встановленим порядком користування особистими електропобутовими приладами. Інструктаж здійснюється завідуючим гуртожитком.

    6. Студенти, аспіранти, слухачі підготовчих відділень, інститутів і факультетів підвищення кваліфікації, які мешкають у гуртожитку, можуть бути, в разі необхідності, тимчасово переселені в іншу кімнату або гуртожиток, без погіршення житлових умов на підставі наказу ректора ЖНАЕУ.

    7. Абітурієнти ЖНАЕУ, які отримали незадовільну оцінку на вступних іспитах, залишають у встановленому порядку гуртожиток протягом трьох діб з дня оголошення результатів випробувань; абітурієнти, які подали апеляцію, - у триденний термін після підтвердження комісією правильності оцінки; абітурієнти, які не зараховані до ЖНАЕУ за конкурсом, - протягом трьох діб після затвердження наказу ректору ЖНАЕУ про зарахування.

    8. При відрахуванні з ЖНАЕУ, розірвані Договори студенти, слухачі, аспіранти і докторанти або інші особи, які проживали в гуртожитках студмістечка, залишають його в установленому порядку після підписання обхідного листка завідуючим відповідного гуртожитку, але не пізніше ніж через три дні від дати затвердження наказу ректора «Про відрахування з числа студентів». У разі, коли з поважних причин студент, слухач, аспірант, докторант або інша особа не може залишити гуртожиток у відповідний термін, рішення ректора ЖНАЕУ за погодженням із директором студмістечка, Студентською Радою та Профкомом студентів цей термін може бути продовжений, але не більше ніж за три дні.

    9. У випадках, якщо особа, направлена на поселення згідно наказу ректора, не здійснила проплату за проживання у гуртожитку та без поважної причини фактично не проживала впродовж 2 тижнів з дати поселення у відведеній їй кімнаті, то на підставі пропозиції комісії з поселення факультету зайняте зазначеною особою ліжко-місце може бути використане для поселення інших осіб.

    10. Порядок користування гуртожитком студентами і аспірантами, які знаходяться в академічних відпустках, визначається з урахуванням їх побажань ректором за погодженням із Профкомом студентів та Студентською Радою.

  2. Умови проживання

    1. На кожному поверсі гуртожитку з числа його мешканців обирається староста поверху, в обов’язки якого входить слідкувати за дотриманням порядку і чистоти на відповідному поверсі.

    2. У кожній кімнаті гуртожитку з числа її мешканців обирається староста , який є відповідальним за санітарний стан та порядку у кімнаті.

    3. Опис майна і речей загального користування в кімнаті проводиться старостою поверху. Цей опис підписується старостою кімнати і зберігається у завідуючого гуртожитком.

    4. Майно для особистого користування, а також речі загального користування видаються мешканцям під їх особисту відповідальність.

    5. Мешканцям гуртожитку видаються перепуски на право входу до гуртожитку.

    6. Вхід до гуртожитку його мешканців здійснюється цілодобово і безперешкодно

    7. Вхід до гуртожитку дозволяється на підставі перепусток для студентів і співробітників, які мешкають у цьому гуртожитку до 2400 до 0600 - із записом у спеціальному журналі причин запізнення.

    8. Відвідувачі мають право перебувати в гуртожитках з 800 до 2300. При вході до гуртожитку відвідувач пред’являє документ, який засвідчує особу, і реєструється в книзі обліку відвідувачів. Особа, яка проживає в гуртожитку, зобов’язана особисто зустріти відвідувача,залишити перепустку черговому гуртожитку і провести відвідувача при його виході з гуртожитку. Відповідальність за своєчасне залишення відвідувачами гуртожитку і дотримання ними правил внутрішнього розпорядку несуть мешканці, які запросили згаданих осіб.

    9. Культурно-масові заходи в гуртожитках, включаючи і роботу клубів-кафе, здійснюється за планом, розробленим студентською радою і погодженим з директором студмістечка, завідуючим гуртожитку і деканом, директором ННЦ. Усі заходи повинні закінчуватися до 23)) години. З 2300 години і до 700 години в гуртожитку повинна дотримуватися тиша.

    10. Усі мешканці гуртожитку залучаються до господарських робіт із самообслуговування. Щоденно підтримують порядок і чистоту в житлових і робочих кімнатах, та кімнатах загального користування.

  3. Права і обов’язки мешканців гуртожитку

Мешканці гуртожитку мають право на:

    1. Користуватися приміщеннями навчального і культуро-побутового призначення, обладнанням і майном гуртожитку;

    2. Вносити пропозиції щодо ремонту або зміни інвентарю в приміщеннях гуртожитку;

    3. Обирати раду студентського гуртожитку і бути обраним до її складу;

    4. Брати участь через студраду у вирішенні питань, пов’язаних з поліпшенням житлово-побутових умов, організації виховної роботи і дозвілля. Роботи обслуговуючого персоналу тощо;

    5. Звертатися із скаргами до керівництва навчального закладу щодо роботу обслуговуючого персоналу та житлово-побутових умов. Які не відповідають вимогам Положення про студентський гуртожиток і нормам обладнання та утримання гуртожитків.

Мешканці гуртожитку зобов’язані:

    1. Знати і суворо дотримуватися правил внутрішнього розпорядку та розпорядку денного в гуртожитку;

    2. Підтримувати чистоту і порядок у житлових кімнатах, місцях загального користування і брати участь у всіх інших видах робіт, пов’язаних із самообслуговуванням, прибирати житлові кімнати і блоки;

    3. Забезпечувати наявність дублікатів ключів від кімнати в завідувача гуртожитку, а в разі заміни замка у дверях – здати йому відповідний дублікат ключів;

    4. Дбайливо ставитись до державної власності – приміщень, обладнання, майна гуртожитку. економно витрачати електроенергію, газ і воду;

    5. Своєчасно вносити плату у встановлених розмірах за користування гуртожитком, постільними речами і за всі додаткові платні послуги якими вони особисто користуються;

    6. Особисті речі, що не потребують щоденного використання, здавати до камери схову. За речі. Які не зберігаються в камері схову, адміністрація відповідальності не несе;

    7. При залишенні кімнати необхідно вимкнути світло, зачинити вікна, здати ключ від кімнати черговому вахтеру;

    8. Своєчасно давати заявки на ремонт електричного, сантехнічного обладнання і меблів;

    9. Відшкодувати заподіяні матеріальні збитки відповідно до діючого законодавства;

    10. Про всі надзвичайні події у гуртожитку терміново сповіщати завідуючого гуртожитком і студентську раду;

    11. Дотримуватися правил техніки безпеки, пожежної безпеки при користуванні електричними і газовими приладами, не встановлювати без дозволу гуртожитку додаткові електроспоживаючі прилади (електричні чайники, кип’ятильники, електронагрівачі тощо);

    12. При залишенні гуртожитку на тривалий термін (понад один тиждень), а також при виїзді на канікули або практику, письмово попереджати завідуючого гуртожитком (вказати адресу, куди вибув), одержане майно і ключ від кімнати здати завідуючому гуртожитком, а особисті речі – до камери схову;

    13. Після закінчення навчання в навчальному закладі або при достроковому позбавленні права на проживання виїхати із гуртожитку в трьохденний термін;

    14. При тимчасовому виїзді із гуртожитку повідомити про це старосту кімнати (повідомивши адресу, куди від’їдає).

Мешканцям гуртожитку забороняється:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]