Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика бакалавр 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
150.53 Кб
Скачать

Тема 3.5. Маркетинг в страховій діяльності

Характеристика страхових послуг, що надаються об’єктом дослідження. Особливості формування комплексу страхових послуг на підприємстві. Оцінка та аналіз попиту на ринку страхування. Практика проведення маркетингових досліджень на підприємстві. Особливості здійснення особистого страхування, майнового, страхування відповідальності та інших видів страхування. Характеристика операцій перестрахування. Основи формування та використання доходів, витрат і прибутку страховика. Сутність та порядок ціноутворення в рамках маркетингової діяльності об’єкта дослідження. Підходи щодо формування іміджу підприємств на ринку страхування. Оцінка ефективності каналів комунікації. Висновки та пропозиції по вдосконаленню маркетингу на об’єкті дослідження.

Тема 3.6. Маркетинг транспортних послуг

Характеристика транспортного та експедиційного обслуговування. Особливості та класифікація послуг транспорту. Оцінка якості транспортних послуг. Практика проведення маркетингових досліджень на підприємстві. Аналіз тенденцій та перспектив розвитку підприємства та його місце на ринку транспортних послуг регіону. Рішення щодо вибору каналу розподілу. Ціноутворення на транспортні послуги, характеристика методів та підходів. Оцінка попиту та пропозиції на послуги об’єкта дослідження, та оцінка факторів впливу на їх зміну. Особливості збору та аналізу маркетингової інформації щодо надання транспортних послуг. Вивчення попиту на перевезення пасажирів та вантажів автомобільним, залізничним та іншими видами транспорту. Висновки та пропозиції по вдосконаленню маркетингу на об’єкті дослідження.

Тема 3.6. Маркетинг у будівництві

Особливості маркетингу в будівельній індустрії. Планування маркетингу об’єктів капітального будівництва. Дослідження попиту на об’єкти капітального будівництва. Визначення структури споживання продукції, аналіз структури та динаміки виробництва продукції. Аналіз збутової діяльності. Вивчення показників збуту, що характеризують місце компанії на ринку. Динаміка укладання контрактів за збутовими операціями (за типами об’єктів, способами отримання підрядів). Вартісний обсяг контрактів, укладених підприємством. Особливості ціноутворення в сфері будівництва. Характеристика комунікаційних засобів, що використовуються на об’єкті дослідження. Висновки та пропозиції по вдосконаленню маркетингу на об’єкті дослідження.

Тема 3.7. Маркетинг в органах державного управління та органах місцевого самоврядування

Моніторинг маркетингового середовища. Вибір пріоритетів економічного розвитку території і встановлення параметрів оптимальної структури господарського комплексу. Формування оптимальної структури господарського комплексу території. Створення сприятливого податкового клімату. Сприяння у встановленні ділових відносин між суб’єктами господарювання. Розповсюдження інформації про переваги роботи суб’єктів господарювання в пріоритетних напрямах; оцінка результатів та особливості корекції подальших дій. Особливості формування позитивної громадської думки та іміджу органів влади та території в цілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]