Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_TKOI.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
142.73 Кб
Скачать

2 Звук

Щоб додати звук у слайд відкритої презентації, необхідно виконати наступні дії:

- Зробити поточним той слайд, до якого потрібно додати звук.

- Вибрати пункт меню вставка / фільм і звук.

З іншого боку, якщо необхідно додати в слайд звуковий файл, що є на диску, то в цьому випадку слід скористатися командою звук з файлу. Потім потрібно вибрати серед наявних на диску звукових файлів той, який вимагає додати слайд, і натиснути кнопку ОК.

Перед додаванням звуку в слайд автоматично з'являється вікно попередження, у якому можна вибрати режим обробки даного ефекту, тобто вивід відтворюється автоматично при показі презентації.

Доданий звук відображається на слайді у вигляді значка із зображенням динаміка. Якщо при вставці звуку не було встановлено режим автоматичного відтворення, то для запуску цього звукового файлу необхідно клацнути на його значку.

Можна змусити звук відтворюватися автоматично, налаштувавши для слайда відповідні параметри у вікні діалогу Настройка анімації.

Необхідно відзначити, що для звукових файлів існує два основні стандарти: MIDI і WAV. Відповідно, дані файли мають розширення *. mid та *. wav. Крім цього є популярний формат МР3 (розширення *. mp3)

Звукові файли стандартів MIDI і WAV можна знайти в папці Media, на компакт-диску.

Щоб відтворити елементи мультимедіа треба виділити потрібний елемент у списку Порядок анімації і розкривши вкладку Параметри відтворення вікна діалогу Налаштування анімації, можна змінити спосіб відтворення цього об'єкту. Є можливість призупинити демонстрацію слайд - фільму до закінчення відтворення мультимедіа - об'єкта або продовжувати демонстрацію на тлі відтворення музики або розповідідиктора.

Щоб значок об'єкта мультимедіа не з'являвся на екрані під час демонстрації слайд - фільму, варто лише встановити прапорець Приховувати, коли не відтворення. При цьому значок об'єкта буде видно в режимі перегляду слайдів, але не з'явиться в процесі показу слайд - фільму.

Щоб запустити фільм повністю, треба клацнуть в розділі Слайди цього вікна діалогу на перемикачі Все. Тут можна задати номери початкового і кінцевого слайдів фрагменту демонстрації, вказавши їх у лічильниках Від і До. Щоб запустити слайд - фільм в режимі повністюавтоматичної демонстрації, треба лише встановити прапорець Безперервний цикл до натиснення 'Esc' у розділі Вид демонстрації вікна діалогу Налаштування демонстрації. У результаті фільм буде демонструватися як нескінченно повторюваний цикл.

Є спеціальні режими демонстрації. Вони включаються за допомогою вікна діалогу Налаштування демонстрації. перший з них - демонстрація, керована доповідачем - це традиційний повноекранний режим показу слайд - фільму. Другий режим - демонстрація, керована користувачем - відображає презентацію у вікні, схожому на вікно Internet Explorer, що дозволяє глядачеві легко пересуватися по слайд - фільму за допомогою різних управляючих елементів. Третій режим - автоматична демонстрація - відтворює презентацію в повноекранному вигляді, але при цьому перезапускає її, а також захищає презентацію від змін. При виборі третьої режиму автоматично встановлюється прапорець Безперервний цикл до натиснення 'Esc'.

Лист, розміщений на слайді Power Point, можна обрізати. Для цього треба клацнути на картинці аркуша правою кнопкою миші, відкрити панель Настройка зображення, клацнути на кнопці Обрізати цієї панелі і розташувати значок режиму урізання на одному з маркерів малюнка аркуша. Потім, перетягнувши маркер всередину картинки, зменшити її ширину і висоту.

Білет 19

  1. Майстри Використання майстрів набагато спрощує роботу з документами, вигляд яких наперед визначений і багато разів повторюється. Все, що вимагається при роботі з майстром – це відповідати на питання, всю решту роботи робить WORD. Документ створює WORD. Коли майстер створить документ, його можна редагувати як і будь–який інший. Принцип функціонування майстрів однаковий для всіх. Майстри знаходяться у вікні діалогу Создание документа, там само, де створюється новий документ. Для миттєвого створення записки потрібно: 1. Вибрати команду Создать з меню Файл, для того щоб відкрити діалогове вікно. Під заголовком вікна знаходяться закладки. Для того, щоб потрапити на іншу сторінку діалогового вікна, потрібно клацнути по закладці. 2. Вибрати сторінку з необхідним майстром. 3. Вибрати необхідний майстер і клацнути по кнопці OK. Після чого з`явиться перше вікно майстра. Для продовження потрібно клацнути кнопку Далее. Для повернення назад потрібно клацнути по кнопці Назад. При натисканні на кнопку Отмена, робота з майстром припиниться. А для пропуску решти кроків можна натиснути кнопку Готово. 4. Натиснути кнопку Далее, після чого вказати стиль записки. 5. Вибрати стиль і клацнути по кнопці Далее. 6. Якщо заголовок документа "Служебная записка", то потрібно просто клацнути по кнопці Далее. В противному випадку, потрібно надрукувати необхідний заголовок, при цьому текст заголовка пропаде і його буде замінено на новий. Якщо ж є надрукований формуляр записки, то потрібно клацнути по кнопці Нет, используется новый бланк. 7. Закінчивши роботу з майстром, потрібно клацнути по кнопці Готово. За введеною інформацією WORD створить записку. Не обов`язково проходити всі етапи з майстром, можна пропустити деякі з них, натиснувши кнопку Готово в будь–якому вікні. Клацнувши мишею по елементам документа зі словом "введите", виділиться вся фраза. Якщо натиснути по ній і почати набирати текст, то вона пропаде.

  2. Автоматичне створення змісту

  3. Автоматичне створення змісту стає можливою за умови використання стилів «Заголовок» в документі. Для створення змісту потрібно виконати такі дії:

  4. − встановити курсор клавіатури в кінці або на початку документа, де повинен знаходитись зміст;

  5. − виконати команду у меню Вставка => Оглавление и указатели, після чого відкриється діалогове вікно Оглавление и указатели;

  6. − обрати вкладку «Оглавление».

  7. Через деякий час на місці курсору клавіатури з’явиться зміст документа, у список стилів буде додано стилі «Оглавление 1», «Оглавление 2» і т. д. для відповідних рівнів змісту.

  8. При встановленні на зміст курсор миші набуде вигляду руки. Досить клацнути на потрібній назві розділу або підрозділу, як на екрані з’явиться його текст.

Білет 20

1 Створення форми за допомогою майстра:

1. Вибрати вкладнику Формы та натиснути на кнопку Создать.

2. У вікні Новая форма (рис. 10.143) вибрати джерело даних (таблицю або запит), у списку засобів створення форми вибрати Мастер форм та натиснути на кнопку Ok.

3. Вибрати поля, які повинні вводитися у форму.

4. Вибрати зовнішній вигляд форми (наприклад, В один столбец) та натиснути на кнопку Далее.

5. Задати стиль форми (наприклад, Обычный) та натиснути на кнопку Далее.

6. Увести ім'я форми та натиснути на кнопку Готово.

Відкрити форму для перегляду або уведення даних можна вибравши її ім'я у вікні бази даних та натиснувши на кнопку Открыть.

Білет № 21

  1. Таблиці баз даних. Створення таблиць в СУБД. Різні способи створення таблиць.

Таблиця (бази даних)

В реляційних базах даних і плоских базах даних, таблиця це набір елементів даних (значень), які організовані з використанням моделі вертикальних стовпців (з різними іменами) і горизонтальних рядків. Таблиця має визначену кількість стовпців, в той час як кількість рядків може різнитися в різні моменти. Кожен рядок ідетифікується особливим набором колонок який називається потенційним ключем.

Неформально, в термінах реляційної моделі, таблиця це синонім для відношень. Але ці терміни не зовсім еквівалентні. Наприклад, SQL таблиця потенційно може містити однакові рядки, а відношення не може містити однакові кортежі. Також представлення таблиці має на увазі особливий порядок рядків і стовпців, тоді як відношення явно невпорядковане. Однак СКБД не гарантує особливий порядок наступності рядків якщо умова ORDER BY не вказана в інструкції SELECT.

Створення таблиць в СУБД

Різні способи створення нової таблиці в СУБД MS Access. Описати спосіб створення нової таблиці в режимі Майстер таблиць.

В Access є 4 способи створення таблиць: за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”, “в режимі таблиці”(«режим вводу даних») та “в режимі імпорт таблиць”.

СУБД Access має значну кількість спеціальних програм – “майстрів”. Є майстер таблиць, майстер кнопок, майстер форм та ін. Майстри здійснюють діалог з користувачем, у процесі якого визначаються дані, необхідні для розв’язування відповідної задачі. Для зручності роботи кожен майстер має певні етапи (кроки). Будь-який етап можна пропустити або звернутись до попередніх.

Вікно БД → Вкладинка Таблиці → Создать → Майстер таблиць

Або

Головне меню → Вставка → Таблиця → Создать → Майстер таблиць

В цьому вікні користувачу пропонується вибрати поля для таблиці з набору «стандартних» полів, сгрупованих по категоріях.

1. вибрати категорію Деловие або Личние

2. В списку Образи таблиц виділити подходящу таблицю

3. Вибрати потрібні поля, переміщаючи їх у список Поля новойтаблици. Можна перейменувати поля, клацнувши на Переименовать поле

4. Натискуємо Далі або Готово

5. В наступних вікнах (якщр натиснули далі), можна вуазати ключові поля, та встановити зв’язки з іншими таблицями БД.

Різні способи створення нової таблиці в СУБД MS Access. Описати спосіб створення нової таблиці в режимі імпорт таблиць.

В Access є 4 способи створення таблиць: за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”, “в режимі таблиці”(«режим вводу даних») та “в режимі імпорт таблиць”.

Вікно БД → Вкладинка Таблиці → Создать → Імпорт таблиць

Або

Головне меню → Вставка → Таблиця → Создать → Імпорт таблиць

З’являється вікно імпорту, де в полі Тип файлов вибирають потрібний тип( наприклад Microsoft Excel), натискають Импорт, у наступному вікні вибирають діапазон значень. З’являється таблиця Microsoft Excel , вибирають поля, у наступному вікні визначають, чи заголовок полів Excel будуть заголовками полів таблиці Access, визначають місце збереження даних у новій таблиці чи існуючій, визначають наявність і тип ключового поля, кнопка Готово. Далі з’являється повідомлення про успішне завершення імпорту. У режимі конструктора можна перевірити тип поля.

Різні способи створення таблиць

Різні способи створення нової таблиці в СУБД MS Access. Описати спосіб створення нової таблиці в режимі імпорт таблиць.

В Access є 4 способи створення таблиць: за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”, “в режимі таблиці”(«режим вводу даних») та “в режимі імпорт таблиць”.

Вікно БД → Вкладинка Таблиці → Создать → Імпорт таблиць

Або

Головне меню → Вставка → Таблиця → Создать → Імпорт таблиць

З’являється вікно імпорту, де в полі Тип файлов вибирають потрібний тип( наприклад Microsoft Excel), натискають Импорт, у наступному вікні вибирають діапазон значень. З’являється таблиця Microsoft Excel , вибирають поля, у наступному вікні визначають, чи заголовок полів Excel будуть заголовками полів таблиці Access, визначають місце збереження даних у новій таблиці чи існуючій, визначають наявність і тип ключового поля, кнопка Готово. Далі з’являється повідомлення про успішне завершення імпорту. У режимі конструктора можна перевірити тип поля.

2.

Представлення даних на моніторі в графічному вигляді було реалізовано в середині 50-х років для ЕОМ, що використовувались в наукових та воєнних досліджень. З тих пір графічний спосіб відображення даних став невід’ємною частиною кожного комп’ютера, в особливості персональних. Графічний інтерфейс користувача є стандартом “де-факто” для програмного забезпечення різних класів, починаючи з операційних систем.

За допомогою комп’ютерного забезпечення можна готовити яскраві документи. Це дозволяє текстовий редактор Word. В цій курсовій роботі ми розглянемо як можна використовувати графічні можливості Word.

Робота з графічними об'єктами

У документах Microsoft Word можна використовувати два типи графічних об'єктів: малюнки і зображення.

Малюнки — об'єкти векторної природи (лінії, прямі і криві, геометричні фігури, стандартні і нестандартні). Найпростіші засоби для їхнього створення є в самому текстовому процесорі.

Зображення — растрові об'єкти. Текстовий процесор не має засобів для їхнього створення, тому вони вставляються як зовнішні об'єкти з файлу, підготовленого іншими засобами (графічним редактором, за допомогою сканера, цифрової камери, графічного планшета).

Малюнки вставлені в документ можна редагувати безпосередньо на місці. Зображення вставляють у документ методом зв'язування або впровадження. Їхнє редагування засобами текстового процесора можливо, але тільки в обмежених межах. Вступ

Представлення даних на моніторі в графічному вигляді було реалізовано в середині 50-х років для ЕОМ, що використовувались в наукових та воєнних досліджень. З тих пір графічний спосіб відображення даних став невід’ємною частиною кожного комп’ютера, в особливості персональних. Графічний інтерфейс користувача є стандартом “де-факто” для програмного забезпечення різних класів, починаючи з операційних систем.

За допомогою комп’ютерного забезпечення можна готовити яскраві документи. Це дозволяє текстовий редактор Word. В цій курсовій роботі ми розглянемо як можна використовувати графічні можливості Word.

Робота з графічними об'єктами

У документах Microsoft Word можна використовувати два типи графічних об'єктів: малюнки і зображення.

Малюнки — об'єкти векторної природи (лінії, прямі і криві, геометричні фігури, стандартні і нестандартні). Найпростіші засоби для їхнього створення є в самому текстовому процесорі.

Зображення — растрові об'єкти. Текстовий процесор не має засобів для їхнього створення, тому вони вставляються як зовнішні об'єкти з файлу, підготовленого іншими засобами (графічним редактором, за допомогою сканера, цифрової камери, графічного планшета).

Малюнки вставлені в документ можна редагувати безпосередньо на місці. Зображення вставляють у документ методом зв'язування або впровадження. Їхнє редагування засобами текстового процесора можливо, але тільки в обмежених межах.

Білет 22

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]