Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак Овощеводство.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
495.1 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

Під час написання курсового проекту я описав клімат та грунти господарства яке знаходиться в Харківській області. Господарство розташоване в Лісостеповій зоні. Після чого я склав план виробництва та урожайність овочевих рослин у відкритому грунті господарства. Але для складання плану мені необхідно було сівозміну, яку я склав, на мою думку, вона є оптимальною для мого господарства. Я включив такі культури як люцерну, томат розсадний, коріандр, кріп, аніс, кмин, огірок, редиску, крес-салат, капусту пекінську. Далі і я склав систему обробітку грунту, в якій входили основний, передпосівний обробіток, полив, удобрення та збирання врожаю кожної культури.

В системі удобрення в сівозміні, я розподілив добрива в потрібній кількості на кожну культуру.

У розділі сорти і гібриди овочевих рослин я визначився які сорти я буду використовувати в даному господарстві. Було посіяно по два сорти кожній культури. Далі я визначив яка потреба в посівному та садивному матеріалі. Визначив страховий фонд, яку кількість насіння повинно висіяти на визначену площу. Далі було проведена підготовка та обробка насіння та садивного матеріалу до сівби або садіння, були використані такі способи як: сортування, знезараження, прогрівання та барботування насіння та садивного матеріалу. Далі я визначився зі строком, способом та схемою розміщення рослин на полі. У догляд за рослинами я включив агротехнічні заходи боротьби з бур’янами та хімічні. Застосував пестициди та біологічні засоби захисту рослин проти хвороб та шкідників. Потім я вирахував загальну потребу у воді господарства для зрошування. У наступному розділі я склав план надходження овочевої продукції. Скільки і в якій декаді ми збираємо овочевої продукції. Так як основною культурою господарства є томат, то для нього я розробив спеціальну технологічну карту враховуючі всі дані.

Список використаної літератури

  1. Агрометерологические особенности сельскохозяйственных полей различных географических зон (Под ред. С.А.Сапожниковой, С.И.Смирновой.-М.:Гидрометеоиздат, 1975.-176 с.

  2. Беляк Б.И.,Борисов В.Я.,Базилевич С.Е. Овощеводство: Практикум.-К.:Вища шк., 1983.-221 с.

  3. Балотских А.С. Технологические процессы возделывания овощных культур: Учеб.пособие / Харьков. с.-х. ин-т им.В.В.Докучаэва. – Харьков, 1990.-87 с.

  4. Болотских А.С. Технология выращивания капусты и томата: Учеб.пособия / Харьк. гос. аграр. ун-т.- Харьков, 1992. -84 с.

  5. Болотських О.С. Біологічні основи овочівництва: Навч.посібник. / Харк.держ.аграр.ун-т ім. В.В.Докучаєва.- Харків, 1997. – 64 с.

  6. Болотских А.С. Овощи Украины. – Харків: Орбита, 2001. – 1088 с.

  7. Болотских А.С. Капуста. – Харків: Фолио, 2002. – 320 с.

  8. Болотских А.С. Огурцы. – Харьков: Фолио, 2002. – 287 с.

  9. Лихацький В.І., Бургарт Ю.Є., Васянович В.Д. Овочівництво: Підручник. – К:Урожай, 1996. Ч. 1,2. – 360 с

  10. Операційні технології технології виробництва овочів / За ред. О.С.Болотських. – К.: Урожай, 1988. – 344 с.

  11. Система заходів боротьби з бур’янами в посівних овочевих культур: Рекомендації / ІОБ УААН. – Харків, 1998. – 23 с.

  12. Справочник по овощеводству / Под ред. В.А.Брізгалова. – Л.: Колос, 1982. – 511 с.

  13. Фітофармакологічний довідник / За ред.. М.Д. Євтушенка, Ф.М. Марютіна / Харк. Держ. Аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. – Харків, 2000. – 517 с.