Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Митна справа вопросы.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
491.52 Кб
Скачать

Тема 11. Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності в системі митного регулювання

132. Установіть відповідність між термінами

А. Готові товари

Б. Напівфабрикати

В. Сировинні товари

Г. Товарна номенклатура

1. Це продукція добувної промисловості, сільського і лісового господарства, вартість якої значною мірою залежить від обробки.

2. Це всі промислові вироби, розраховані на споживання або використання в промисловості, сільському господарстві та ін.

3. Продукція незавершеного виробничого процесу, яка потребує подальшої обробки, розрахована для включення до складу інших товарів, перед тим як стати засобом виробництва або предметом споживання.

4. Це сукупність найменувань товарів, з якими у своїй професійній діяльності працюють митні служби і суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності.

5. Будь-яка переміщувана через митний кордон продукція, в тому числі і продукція, на яку поширюються права інтелектуальної власності.

1

2

3

4

5

А

Б

В

Г

Тема 12. Визначення країни походження товару

133. Установіть відповідність

А. Країна походження товару

Б. Країна походження упаковки

В. Критерій достатньої переробки

Г. Правило адвалерної частки

1. Країна, в якій товар був повністю вироблений або підданий достатній переробці відповідно до критеріїв, встановлених Митним Кодексом.

2. Країна, в якій було здійснено повне виготовлення товару або останні операції з його переробки, достатні для того, щоб товар одержав основні характерні риси

3. Країна в якій при виробництві товару беруть участь дві або кілька країн.

4. Зміна вартості товару в результаті його переробки, якщо при цьому додаткова вартість становить не менше ніж 50 відсотків від вартості товару, отриманого в результаті переробки, або частка використаних матеріалів з іншої країни або невідомого походження становить менше ніж 50 відсотків від вартості товару, отриманого в результаті переробки.

5. Та ж країна, що і країна самого товару, крім випадків, коли національне законодавство країни ввезення передбачає її окреме декларування для тарифних цілей.

1

2

3

4

5

А

Б

В

Г