Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Митна справа вопросы.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
491.52 Кб
Скачать

Тема 15. Основні положення митного декларування та оформлення

136. Установіть відповідність між термінами

А. Декларування

Б. Декларант

В. Декларація митної вартості

Г. Вантажна митна декларація (ВМД)

1. Це заява за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних даних про мету переміщення через митний кордон товарів та інших предметів і про самі товари та інші предмети, а також будь-яких відомостей, необхідних для митного контролю та митного оформлення.

2. Заява особи митному органу за встановленою формою відомостей щодо митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України чи по відношенню до яких змінюється митний режим.

3. Юридична чи фізична особа, яка здійснює декларування товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон.

4. Міжнародні комерційні терміни.

5. Це письмова заява розпорядника вантажу при пред’явленні його митниці для контролю і оформлення, а також з метою митної статистики, нарахування митних платежів, виконання правоохоронної функції та ін.

1

2

3

4

5

А

Б

В

Г

Тема 16. Правові та організаційні основи переміщення через митний кордон товарів, валюти та інших предметів

137. Установіть відповідність між термінами

А. Валюта України

Б. Платіжні документи та інші цінні папери

В. Іноземна валюта

Г. Банківські метали

1. Акції, облігації, купони до них, бони, векселі (тратти), боргові розписки, акредитиви, чеки, банківські накази, депозитні сертифікати, ощадні книжки, інші фінансові та банківські документи, виражені у валюті України.

2. Грошові знаки в різних формах, що перебувають в обігу та є законним платіжним засобом на території України.

3. Іноземні грошові знаки у вигляді банкнотів, казначейських білетів, монет, що перебувають в обігу та є законним платіжним засобом на території відповідної іноземної держави, кошти у грошових одиницях іноземних держав, що перебувають на рахунках або вносяться до фін. установ за межами України.

4. Облігації, купони до них, векселі, акредитиви, чеки, депозитні сертифікати, інші документи, виражені в іноземній валюті або банківських металах.

5. Золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів, у зливках і порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, вироблені з дорогоцінних металів.

1

2

3

4

5

А

Б

В

Г