Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9 Форми.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
2.4 Mб
Скачать

Введення.

Програмування - це область знань, що бурхливо розвивається. Ще не так давно для створенні власних Windows-програм звичайному програмісту або користувачу доводилося обов'язково професіонально вивчати Borland C++ під Windows. Проте, сьогодні положення корінним чином змінилося. З'явилося багато нових хороших мов програмування, серед яких сьогодні найпопулярніша в світі система проектування додатків під Windows - це MicroSoft Visual Basic.

Охочих освоїти ту, що стала вельми популярною останніми роками середовище розробки додатків. Visual Basic, яка, будучи могутнім програмним засобом, дозволяє реалізувати широкий спектр практичних задач. Основна її гідність полягає в оптимальному поєднанні простоти використовування, доступності і великого набору різноманітних можливостей, що дозволяють охопити всі основні напрями діяльності розробника прикладних програм.

До основних можливостей мови Visual Basic можна віднести реалізацію максимально гнучкого і зручного інтерфейсу для додатку, створення найрізноманітніших багаторівневих і упливати меню, обробку подій миші і клавіатури, роботу з графікою. Розробник може використовувати в програмі як стандартні, так і вбудовані діалоги, що застосовуються для організацій зворотного зв'язку з користувачем. Додаток може здійснювати роботу з таймером, обробляти файли і каталоги на жорсткому диску, а також надавати доступ до баз даних. В Visual Basic є можливість упровадження в додаток різних об'єктів, які підтримуються іншими програмами. Крім цього, розробник може реалізувати зв'язок одного або декілька комп'ютерів, на яких встановлено створений додаток, з мережею Internet.

Середовище Visual Basic може з успіхом використовуватися користувачами, що починають, для пізнання секретів програмування і створення власних додатків і в той же час вона є дуже могутнім інструментом для професійних програмістів.

Visual Basic - це мова програмування, за допомогою якої можна створювати додатки для Windows.

1. Середовище розробки Visual Basic

1.1 Можливості Visual Basic

Visual Basic є могутнім програмним засобом, за допомогою якого можна реалізувати широкий спектр практичних задач. Основна гідність цієї мови програмування полягає в том, що він оптимально поєднує в собі простоту використовування, доступність і великий набір різноманітних можливостей, що дозволяють охопити всі основні області програмістської діяльності.

В назві цієї мови слово “Visual” означає спосіб, за допомогою якого даним програмним засобом створюється графічний призначений для користувача інтерфейс (Graphical user guide або скорочено GUI). Замість того щоб описувати в програмі, де і яким чином з'явиться на екрані той або інший, програміст може просто розташувати його в потрібному місці ще на етапі розробки свого додатку. Як такі заготівки в переважній більшості випадків використовуються вбудовані елементи управління, тобто вже створені об'єкти із заданими наборами властивостей і методів. Програміст може змінювати значення тих або інших властивостей у вибраного об'єкту, а також описувати для нього різноманітні методи. Окрім цього, є можливість обробки програмістом різних подій, які можуть виникати в результаті будь-яких дій користувача.

Основні можливості мови Visual Basic приведені нижче.Реалізація розробником максимального гнучкого і зручного інтерфейсу для свого додатку, який зможе задовольнити потреби навіть самого вимогливого користувача.

  1. Створення найрізноманітніших багаторівневих і меню, що упливають.

  2. обробка подій миші і клавіатури, виведення на екран різних графічних зображень, а також геометричних фігур.

  3. Управління кольором, настройка принтера, використовування стандартних діалогів.

  4. Робота з графікою, малювання, обробка зображень.

  5. Використовування таймера.

  6. Обробка файлів і каталогів на жорсткому диску

  7. Доступ до баз даних.

  8. Розробка власних елементів управління ActiveX.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]