Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kontrolna_kibernentika.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
238.08 Кб
Скачать

5.2 Описання методів та засобів реалізації поставленої задачі

Поставленою задачею оптимальний випуск запчастин для забезпечення максимальної виручки Х = (х1;х2) , f = 2,5х1 + 3,5х2

За виглядом економіко – математична модель поставленої задачі може бути віднесена до задач цілочисельного програмування. Оскільки математична модель має цільову форму, систему обмежень

Кожна з нерівностей системи це цільова функція, крім того модель містить цілочисельні змінні, отже дана задача може бути розв’язана за методом Гоморі.

Алгоритм методу Гоморі передбачає на першому етапі вирішення задачі без урахування чисел змінності як задачі лінійного програмування, симплексним методом універсальним методом розв’язання задач лінійного програмування.

На першому кроці потрібно перейти від загальної форми до канонічної f =2,5х1 * 3,5 х2+ 0х3+0х4+0х5+0х6+0х7+0х8, при обчисленнях

Додаткові змінні моделі Х3 – Х8 містять цілком певну економічну інтерпретацію. Алгоритм симплекс методу передбачає використання базисних змінних, їх має бути стільки скільки обмежень у системі. Базисною вважають змінну яка входить лише в 1 рівняння при чому з +1.

В якості базисних змінних можуть бути прийнятті змінні Х3- Х8, але лише після домноження лівої та правої частини останнього рівняння на -1.

Засобом реалізації може бути обрано таблиці ехcеl.

Дане завдання може бути реалізоване завдяки злагодженій роботі всіх служб підприємства.

Фонд робочого часу доцільно зменшити бо багато його не використано.

Потрібно переглянути запаси металу, доцільно його зберігати чи можливо зменшити обсяг поставок та збільшити їх кількість.

Потужність підприємства використовується майже повністю, а це значить що потрібно стежити за обладнанням, щоб воно була завжди налагоджене і не виходило з ладу щоб не було простоїв.

Вироби також виготовляються по максимуму для отримання максимального прибутку потрібно налагодити систему збуту щоб товари не залежувались на складі і не відбувалось їх моральне старіння.

Потрібно стежити за якістю продукції.

Досліджувати ринки.

ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Алдохин И.П., Кулиш С.А. Економическая кібернетика. – Харьков: Вища шк.. Узд – во при Харк. Ун - те, 1983. – 224 с.

  2. Економічна кібернетика: Підручник/ За ред.. В.М.Гейця. – Донецьк, 2005 – 508с.

  3. Пономаренко Л.А. Основи економічної кібернетики: Підручник. – К.2002. – 342с.

  4. Акули И.Л. Математичне програмування в прикладах и задачах. – М.:вищ – шк.., 198. – 319 с.

  5. Абчук В.А. Економіко – Математичні методи 1999. – 320 с.

  6. Економічна кібернетика методичні вказівки до практичних занять для студентів за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» спеціальності « Облік і аудит» усіх форм навчання укладач Ющенко Н.Л. Чернігів ЧДТУ 2007. – 80 с.

  7. Економічна кібернетика методичні вказівки до виконання контрольної роботи для студентів за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» спеціальності « Облік і аудит» заочної форми навчання укладач Ющенко Н.Л. Чернігів ЧДТУ 2007. –15 с.

  8. Економічна кібернетика методичні вказівки до самостійної роботи для студентів за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» спеціальності « Облік і аудит» усіх форм навчання укладач Ющенко Н.Л. Чернігів ЧДТУ 2007. –103 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]