Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсач економетрика.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
693.76 Кб
Скачать

Висновки

1. Актуальність поставлених у курсовій роботі питань визначається, перш за все, зростаючими потребами ринку в якісному та ефективному обміні інформацією, роль якої зростає разом з підвищенням ділової активності суспільства, а також становленням ринкової економіки в Україні. Аналіз наукової літератури показав, що в економічній практиці мобільних комунікацій відсутній досвід розробки ефективної стратегії розвитку. Це обумовлено відсутністю відповідного методичного забезпечення з одного боку, молодістю галузі та загальними економічними труднощами, з іншого.

була вище розрахованої собівартості.

2. Розроблена і перевірена на практиці методика оцінки попиту, за допомогою можливо проводити гнучку політику ціноутворення і керувати рівнем попиту у реально сформованій ринковій ситуації.

3. Основним практичним результатом дослідження є розроблена стратегія для ведучого галузевого підприємстваяка довела обгрунтований доказ методичних положень роботи. Апробація результатів дозволяє рекомендувати їх до пристосування в інших підприємствах галузі.

4.Тенденція до зменшення доходів операторів телекомунікацій від надання послуг фіксованого міжміського та міжнародного зв’язку, пояснюється посиленням конкуренції з боку операторів мобільного зв’язку, які надають послуги за гнучкими тарифами та зростаючим попитом споживачів на послуги мобільного зв’язку.

5.Мобільний зв’язок в україні є лідером на ринку телекомунікацій за обсягами доходів та кількістю абонентів. Абонентська база мобільних операторів станом на кінець 2008 року нараховувала 55,7 млн. Абонентів, що на 0,8% більше, ніж на початок року, а рівень номінального проникнення становив 121%.

Станом на 31.12.08 кількість абонентів стільникового зв’язку становила 55681,5 тис., транкінгового – 12,2 тис., пейджингового – 0,8 тис.

Кількість абонентів ват “укртелеком”, які користуються послугами мережі рухомого (мобільного) зв’язку ііі покоління umts (торгова марка “utel”), станом на 01.01.2009 склала 150 тис. Абонентів, з яких 85% - приватні особи.

В обсязі доходів від послуг мобільного зв’язку 99,9% припадає на послуги стільникового зв’язку.

Список використаних літературних джерел

  1. «Діяльність суб’єктів господарювання», статистичний збірник, Київ 2010, За редакцією І.М.Жук, Відповідальна за випуск М.С.Кузнєцова.

  2. Наконечний С.І., Терещенко Т.О., Романюк Т.П. Н 22 Економетрія:

Навчальний посібник. — К.: КНЕУ, 1998.

  1. Вітлінський В. В., Великоіваненко Г. І. Моделювання економіки: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисципліни. — К.: КНЕУ, 2004.

  2. Шарапов О.Д., Дербенцев В.Д., Семьонов Д.Є. Навч. посібник. Економічна кібернетика — К.: КНЕУ, 2004. — 231 с

  3. Вітлінський В. В. Моделювання економіки: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 2005.

6. Економіко-математичні методи і прикладні моделі: Учеб. посібник для вузів / В.В. Федосєєв, А.Н. Гармаш , Д.М. Дайітбегов та ін; Під ред В.В. Федосєєва. - М.: ЮНИТИ, 2002. - 391 с.

7. Практикум з економетрики: Учбов. . посібник / І.І. Єлісєєва, С.В. Курдишева , Н.М. Горденко та ін; Під ред. І.І. Єлісєєвої. - М.: Фінанси і статистика, 2002. - 192 с.: Іл.

8. Економіко-математичні методи і прикладні моделі: Учбов. посібник для вузів / В.В. Федосєєв, А.Н. Гармаш , Д.М. Дайітбегов та ін; Під ред В.В. Федосєєва. - М.: ЮНИТИ, 2002. - 391 с.