Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2Методичка для самот по банкротству деят предпр...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
441.86 Кб
Скачать

11

Міністерство освіти і науки україни міністерство освіти і науки кримської автономної республіки кримський гуманітарний університет

Затверджую

Завідуючий кафедрою фінансів і банківської справи, к.е.н.

М.Ф. Фурсов

__” вересня 2006 року

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ТА УЧБОВІ ЗАВДАННЯ ДО САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА З КУРСУ:

ФІНАНСОВА САНАЦІЯ І БАНКРУТСТВО ПІДПРИЄМСТВА

для студентів СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ 6.050100

"ФІНАНСИ" ТА "БАНКІВСЬКА СПРАВА"

напрямок підготовки 0501

ЕКОНОМІКА ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО

Підготував:

к.е.н., доцент Малишенко В.А.

Розглянуто і рекомендовано на засіданні кафедри фінансів і банківської справи

від 16.09.05., протокол №2

Ялта 2007

ВСТУП

Методичні вказівки для вивчення нормативної дисципліни "Управління фінан­совими ризиками" складено відповідно до місця та значення дис­ципліни за структурно-логічною схе­мою, передбаченою освітньо-професійною програмою підготовки магістрів з напряму підготовки 0501 "Економіка і підприємництво" і охоплює всі змістовні модулі, визначені про­грамою цієї дис­ципліні, розробленої НМК з напряму „Фінанси” та “Банківська справа”, та навчальним планом для мініма­льної кількості годин, пе­редбачених СВО КГУ.

Програма передбачає набуття студентами теоретичних та прак­тичних навичок щодо аналітичних методів управління організаціями різних форм власності та різної правової форми з урахуванням спе­цифіки їх функціонування в умовах ринкових від­носин.

Предметом вивчення дисципліни "Банкрутство діяльності підприємств" є методика і методологія керування процедурою банкрутства українських підприємств, а також керування активами і зобов'язаннями підприємств - потенційних і реальних банкрутів.

Міждисциплінарні зв'язки: дисципліна "Банкрутство діяльності підприємств" вивчається в тісній науково-методичній єдності з такими науками і прикладними дисциплінами як: фінансовий менеджмент, економічний і фінансовий аналіз; бухгалтерський облік, статистика, вища математика, господарське (економічне) право. Бухгалтерський облік і статистика галузей економіки є джерелами інформації фінансового менеджменту й аналізу, а вища математика і загальна теорія статистики надають методи обробки числового економічного матеріалу.

Програма нормативної навчальної дисципліни "Фінансова санація і банкрутство підприємства" пов'язана з усіма дисциплінами, які харак­теризують об’єкт управ­ління або окремі його функції - економічні, фі­нансові, облі­кові.

Програма складається з таких розділів:

1. Мета та завдання дисципліни.

2. Структура та зміст курсу по модулям.

3. Розподіл балів по модулям.

4. Критерії оцінювання знань і умінь.

5. Склад лекцій по курсу.

6. Плані семінарських (практичних) занять.

7. Список рекомендованої літератури.

1. Мета та завдання дисципліни "фінансова санація і банкрутство підприємства"